in

Η τεχνητή νοημοσύνη βοηθά τους εκπαιδευτικούς που έχουν λίγο χρόνο!

“Οι εκπαιδευτικοί χρησιμοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη (ΤΝ) για να εξοικονομήσουν χρόνο με το ‘αυτοματοποιώντας καθήκοντα’, αναφέρει έκθεση της κυβέρνησης που είδε πρώτη φορά το BBC.

Η προσαρμογή της ηλικίας ανάγνωσης των κειμένων, η δημιουργία εγχειριδίων και η σύνταξη email προς τους γονείς αναφέρθηκαν ως δημοφιλείς χρήσεις, με ένα ‘μικρό αριθμό’ να δηλώνει ότι τη χρησιμοποιούν για αξιολόγηση και ανατροφοδότηση.

Οι εκπαιδευτικοί ανέφεραν ότι τους έδωσε περισσότερο χρόνο για να κάνουν ‘πιο επιδραστικό’ έργο.

Ωστόσο, η έκθεση προειδοποιεί επίσης ότι η ΤΝ μπορεί να παράγει μη αξιόπιστο ή προκατειλημμένο περιεχόμενο.

Η έκθεση του Υπουργείου Παιδείας (DfE) βασίζεται σε 567 απαντήσεις σε έκκληση για αποδείξεις σχετικά με την ΤΝ στην εκπαίδευση, συμπεριλαμβανομένων των σχολείων, κατά το καλοκαίρι. Οι περισσότερες υποβολές ήταν από την Αγγλία.”

Βρέθηκε ότι οι περισσότεροι από τους ανταποκρινόμενους ήταν “γενικά αισιόδοξοι” για τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης (ΤΝ) στην εκπαίδευση, αλλά σχεδόν όλοι είχαν κάποιες επιφυλάξεις.

Είχαν ανησυχίες για την τεχνητή νοημοσύνη να παράγει ψευδή πληροφορία, συμπεριλαμβανομένου του σημαδέματος αξιολογήσεων, για παράδειγμα.

Σύμφωνα με το DfE, η έκθεση θα ενημερώσει τη μελλοντική πολιτική σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση ήδη βοηθά στο “αξιοποίηση του δυναμικού της τεχνητής νοημοσύνης στην εκπαίδευση”.

Ο Μπεν Μέριτ, επικεφαλής των μοντέρνων ξένων γλωσσών στο King Ecgbert School στο Sheffield, χρησιμοποίησε πρόσφατα την τεχνητή νοημοσύνη για να δημιουργήσει ένα κινούμενο σχέδιο για ένα άσκημα με την τάξη του.

Στο μάθημα, ήθελε να ζητήσει από τα παιδιά να ετικετάρουν μέρη του προσώπου στα γερμανικά, αλλά δεν μπορούσε να βρει την τέλεια εικόνα στο διαδίκτυο.

“Ήταν πολύ εύκολο να βρω εικόνες χαμογελαστών παιδιών με διαφορετική εθνική καταγωγή, φύλα και άλλα… αλλά καμία από αυτές δεν έδειχνε ιδιαίτερα τα δόντια… γράφοντας ακριβώς τι ήθελα, βρήκα την ακριβή εικόνα που τελικά χρησιμοποίησα”, είπε.

“Υπάρχει πολύ πράγμα να γίνει ως εκπαιδευτής, είτε πρόκειται για διοικητικές εργασίες είτε για δημιουργία πόρων, αξιολόγηση, ανατροφοδότηση και άλλα,” πρόσθεσε ο κ. Μέριτ.

“Η μείωση των πιο διοικητικών εργασιών – και όχι μόνο η μείωση του χρόνου που απαιτείται, αλλά και η βελτίωσή τους – κατά την άποψή μου, σημαίνει ότι μπορώ να επικεντρωθώ περισσότερο στη βελτίωση της διδακτικής πρακτικής.”

Ωστόσο, ο κ. Μέριτ τόνισε την ανάγκη να ελέγχουν το περιεχόμενο που παράγει η τεχνητή νοημοσύνη.

“Της ζήτησα να δημιουργήσει μερικές ερωτήσεις από ένα βίντεο στο YouTube, και η 10η ερώτηση που πρότεινε ήταν κάτι σαν, ‘πού πρέπει να κάνετε κλικ για να κάνετε like και subscribe σε αυτό το βίντεο;’, το οποίο δεν βοηθά στην τάξη καθόλου.”

Η έκθεση του DfE υποδηλώνει ότι μερικοί εκπαιδευτές χρησιμοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη για να επιδεικνύουν και “να ευαισθητοποιούν σχετικά με τους κινδύνους και τα περιορισμένα της”.

Η Τίλι, μια μαθήτρια της Β΄ Γυμνασίου στο σχολείο του κυρίου Μέριτ, όπου οι εκπαιδευτές έχουν συγκροτήσει μια ομάδα εργασίας για να μοιράζονται ιδέες, δήλωσε: “Ο καθηγητής μου στην επιστήμη… μας έδειξε πώς να υπολογίσουμε κάτι, και μετά η τεχνητή νοημοσύνη δημιούργησε ερωτήσεις για να ασκηθούμε σε αυτό. Και τα αποτελέσματα τελικά ήταν λανθασμένα.”

Η Τίλι πρόσθεσε ότι έμαθε να ελέγχει διπλά κάθε φορά αν η τεχνητή νοημοσύνη ήταν σωστή.

Η Κάθριν Έλιοτ, η οποία εργάζεται για το Δημοτικό Συμβούλιο του Sheffield, διοργανώνει συναντήσεις για εκπαιδευτές σε ολόκληρη την πόλη μέσω του εκπαιδευτικού οργανισμού Learn Sheffield για να συζητήσουν πώς χρησιμοποιούν την τεχνολογία.

“Οι περισσότεροι το χρησιμοποιούν για τη δημιουργία πόρων. Πράγματα όπως έχοντας ένα κείμενο και απλοποιώντας το σε μια γλώσσα που είναι κατανοητή σε σχέση με την ηλικία ανάγνωσης των παιδιών,” είπε.

Η κυρία Έλιοτ πρόσθεσε ότι αυτό μπορεί να βοηθήσει παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και αναπηρίες, ή για τα οποία τα αγγλικά είναι δεύτερη γλώσσα.

“Έχω ακούσει ιστορίες ανθρώπων που το χρησιμοποιούν ως αφετηρία για τη σύνταξη αναφορών. Φυσικά, χρειάζεται να βάλετε το προσωπικό σας στίγμα εκεί. Αλλά μπορεί να δημιουργήσει πραγματικά καλές προτάσεις για εσάς.”

Σύμφωνα με το εργαλείο έρευνας για εκπαιδευτικούς Teacher Tapp, τέσσερις στους 10 εκπαιδευτικούς χρησιμοποιούν ήδη την τεχνητή νοημοσύνη στη σχολική τους εργασία.

Η καθηγήτρια Becky Allen, συνιδρύτρια και αναλύτρια της εφαρμογής, δήλωσε ότι κάποιοι εκπαιδευτικοί τη βρίσκουν πιο εύκολο να χρησιμοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη για να μειώσουν τη δουλειά τους από άλλους.

“Είναι πραγματικά αρκετά κανονικό τώρα, ως εκπαιδευτής μαθηματικών, να μην αξιολογείς πια τα μαθηματικά καθήκοντα,” είπε, προσθέτοντας ότι αυτό συμβαίνει ακόμα και πριν την ευρεία πρόσβαση σε εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης.

“Ένας από τους λόγους που είμαστε εντάξει με αυτό στα μαθηματικά είναι γιατί έχουμε τέτοια χρόνια έλλειψης εκπαιδευτών στα μαθηματικά, που κανείς πραγματικά δεν αισθάνεται παραπονεμένος.”

Η καθηγήτρια Allen είπε ότι ένα σημαντικό ερώτημα ήταν εάν η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να εμπιστευτεί για να δίνει ανατροφοδότηση σε ευρύτερη κλίμακα, υποδηλώνοντας ότι θα μπορούσε να εξοικονομήσει χρόνο στους εκπαιδευτικούς σε “χαμηλούς κινδύνους καταστάσεις”.

Πολλοί εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν απεργία φέτος λόγω φόρτου εργασίας, καθώς και πληρωμών.

Έρευνα από το φιλανθρωπικό ίδρυμα Education Support αυτό τον μήνα υποδήλωσε ότι το 36% των εκπαιδευτικών στο Ηνωμένο Βασίλειο είχαν βιώσει “καύσωνα”.

Η έκθεση του DfE ανέφερε ότι για κάποιους εκπαιδευτές, η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης “μείωσε τις υπερωρίες τους, βελτίωσε την ισορροπία της δουλειάς και αύξησε την ικανοποίηση από τη δουλειά”.

Η υπουργός Παιδείας Gillian Keegan είπε ότι χρειάζεται “η σωστή προσέγγιση για να επωφεληθούμε από αυτήν τη μεταστροφή της τεχνολογίας”.

“Είναι ενθαρρυντικό που πολλοί εκπαιδευτικοί βλέπουν ήδη τα χειροπιαστά οφέλη της τεχνητής νοημοσύνης,” είπε.

“Τα αποτελέσματα της έκκλησης για αποδείξεις μας δίνουν ένα κρίσιμο επιχειρηματικό βάση για να ενημερώσουμε τη μελλοντική μας εργασία για την τεχνητή νοημοσύνη, βοηθώντας μας να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις για να αξιοποιήσουμε το καλύτερο από τη γεννήτρια τεχνητής νοημοσύνης με ασφάλεια και με πιστότητα.”

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Berkshire: Η σούπερ λεωφορός για drones στο Ηνωμένο Βασίλειο, αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το 2024.

Το ένζυμο που μασάει μπλουζάκια, έτοιμο να αντιμετωπίσει τα πλαστικά απόβλητα!