in ,

Η εταιρεία Oxa με έδρα την Oxfordshire σχεδιάζει την τεχνητή νοημοσύνη πίσω από τα αυτόνομα αυτοκίνητα

Οι τελευταίες καινοτομίες στην τεχνολογία αυτοματοποιημένης οδήγησης έχουν παρουσιαστεί, καθώς μια εταιρεία στην Oxfordshire προετοιμάζεται για μια οδήγηση “επανάσταση”.

Το δοκιμαστικό αυτοκίνητο κινήθηκε γύρω από το Culham Science Park και ο οδηγός στο τιμόνι ήταν εκεί απλώς ως προφύλαξη.

Χρησιμοποίησε ραντάρ, lidar και άλλες τεχνολογίες, μαθαίνοντας καθώς οδηγούσε και αντιδρώντας σε άλλα οχήματα.

Η Oxa, μια τεχνολογική εταιρεία που έχει την έδρα της στο πάρκο, δημιουργεί το λογισμικό που επιτρέπει σε οποιοδήποτε όχημα να οδηγεί αυτόνομα.

Ο καθηγητής Paul Newman, από την εταιρεία που το ανέπτυξε, δήλωσε: “Το εφαρμόζουμε ζωντανά τώρα σε όλο τον κόσμο, με επιβάτες.”

Πιστεύει ότι η τεχνολογία δεν θα εμφανιστεί σε ιδιωτικά αυτοκίνητα, αλλά θα χρησιμοποιηθεί για κοινόχρηστα οχήματα όπως λεωφορεία ή μικρόβια αεροδρομίων.

Δήλωσε: “Νομίζω ότι έτσι φτάνει αυτή η τεχνολογία, φτάνει μέσω υπηρεσιών όπου η οικονομία είναι σωστή.”

Ο στόχος της Oxa δεν είναι να παράγει οχήματα ή ακόμη και τον εξοπλισμό που διατηρεί την ασφάλεια των ανθρώπων.

Σχεδιάζει το λογισμικό, την τεχνητή νοημοσύνη (AI), την οποία υποστηρίζει ότι μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε όχημα.

Ο κύριος Newman είπε: “Έρχεται μια επανάσταση για το πώς μετακινούμε πράγματα και αυτή θα είναι καθοδηγούμενη από λογισμικό, όχι από το όχημα.

“Η επανάσταση τώρα είναι ότι δεν θα χρειαστεί πλέον να έχετε έναν χειριστή ανά οχήμα μέσα στο όχημα, θα έχετε έναν χειριστή για πολλά οχήματα, όχι μέσα στο όχημα, που θα κάνει διαφορετικά πράγματα.”

Η εταιρεία ανάπτυξης έχει δοκιμάσει επίσης την τεχνολογία σε ένα εκτός δρόμου όχημα δοκιμών το οποίο μπορεί να λειτουργήσει εξ ολοκλήρου μόνο του.

Προς το παρόν, τα πλήρως αυτοματοποιημένα συστήματα οδήγησης δεν είναι νόμιμα στο Ηνωμένο Βασίλειο και το Ford Mustang Mach-E είναι το μοναδικό αυτοκίνητο που μπορεί να αυτοδιοχειριστεί νόμιμα στους δρόμους της Βρετανίας.

Μπορεί να κάνει αυτό μόνο στις αυτοκινητόδρομους, με τον οδηγό να είναι υπό παρακολούθηση. Το σύστημα ειδοποιεί τον οδηγό μετά από τέσσερα δευτερόλεπτα απροσοχής, για να διασφαλίσει ότι παραμένει εστιασμένος στον δρόμο.

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Κυβέρνηση εισήγαγε ένα νομοσχέδιο για τον κανονισμό της χρήσης αυτοματοποιημένων οχημάτων στους δρόμους του Ηνωμένου Βασιλείου και σε άλλους δημόσιους χώρους.

Λόγω του νομοσχεδίου για τα Αυτόματα Οχήματα, πριν αυτά τα οχήματα επιτραπούν στους δρόμους του Ηνωμένου Βασιλείου, θα πρέπει τώρα να πληρούν ή να υπερβαίνουν αυστηρές νέες απαιτήσεις ασφάλειας, όπως ορίζονται στο νόμο.

Κάθε εξουσιοδοτημένο αυτοκίνητο αυτοοδήγησης θα έχει τον αντίστοιχο Εξουσιοδοτημένο Φορέα Αυτόματης Οδήγησης – συχνά ο κατασκευαστής – που θα είναι υπεύθυνος για τη συμπεριφορά του οχήματος κατά την αυτόνομη οδήγηση.

Οι εταιρείες θα έχουν συνεχείς υποχρεώσεις να διατηρούν τα οχήματά τους ασφαλή και να εξασφαλίζουν ότι συνεχίζουν να οδηγούν σύμφωνα με τους βρετανικούς νόμους.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Η Ομάδα BT μετατρέπει παλιές ντουλάπες του δρόμου, σε σταθμούς φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα.

Το Elvis AI show μοιάζει περισσότερο με ένα ταξίδι στο χρόνο παρά με το hologram των ABBA