in

wowwow

Εντυπωσιακό – Δείτε την φουτουριστική πόλη που θα επιπλέει στο νερό (φωτο)

Μια πόλη που θα μπορεί να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής

Μοιάζει να είναι βγαλμένη από τις πιο εντυπωσιακές ταινίες επιστημονικής φαντασίας, αλλά πράγματι αποτελεί ένα σχέδιο που θέλουν να υλοποιήσει μια ομάδα αρχιτεκτόνων από όλον τον κόσμο.

Γνωρίστε την “Floating City” που μεταφράζεται στην “Πλωτή Πόλη” και πρακτικά θα είναι μια πόλη η οποία θα επιπλέει στις θάλασσες και τους ωκεανούς, καθώς οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγές θα είναι τέτοιες που η άνοδος της στάθμης της θάλασσας, θα εξαναγκάσει την ανθρωπότητα να μετακομίσει σε τέτοιες κατασκευές.

Η διεθνής ομάδα αρχιτεκτόνων και σχεδιαστών με επικεφαλής την ιταλική “Luca Curci Architects” και τη βρετανική “Tim Fu Design’, σχεδίασαν τη πόλη με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ). ‘Ετσι κυκλοφόρησαν τις πρώτες μακέτες και φωτογραφίες από το πώς θα είναι αυτή η φουτουριστική πόλη, που οραματίζονται και θα μπορεί να φιλοξενεί περίπου 50.000 κατοίκους.

Εμφανισιακά το concept θυμίζει αρκετά την sci-fi ταινία “Elysium” του 2013 με τον Matt Damon. Εκεί όπου στο μέλλον η Γη έχει μετατραπεί σε μια άγονη κόλαση για τους φτωχούς και οι πλούσιοι μένουν σε έναν διαστημικό σταθμό σε τροχιά γύρω από τη Γη, που είναι σαν μια τεχνολογική ουτοπία.

Θα δείτε λείες λευκές κατασκευές, σφαίρες με στέγες με ιστό, ένα κυκλικό πλέγμα δρόμων και κάτι που μοιάζει με την αισθητική του Little Island του Μανχάταν, μόνο που εφαρμόζεται σε κλίμακα μεγαλούπολης.

Δείτε φωτογραφικό υλικό: 

Η “κοινότητα της πλωτής πόλης θα διαθέτει συνολικά 25 στρέμματα διασυνδεδεμένων πλατφορμών” και διάφορες γειτονιές, καθεμία από τις οποίες θα περιλαμβάνει “πολυώροφα και χαμηλά κτίρια που περιβάλλονται από μια μεμβράνη φωτοβολταϊκών γυαλιών, τα οποία παρέχουν ηλεκτρική ενέργεια σε ολόκληρο το πλωτό σύστημα και το καθιστούν ενεργειακά ανεξάρτητο“, σύμφωνα με δελτίο Τύπου.

  • Θα υπάρχει μια πολιτική μηδενικών αποβλήτων, 100% “πράσινα” συστήματα μεταφορώναφαλάτωση νερού, λύσεις αποθήκευσης ενέργειας, μια σειρά από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και αγροτική ζωή και όλα αυτά σε ένα πλωτό κομμάτι τεχνητού οικισμού που είναι μικρότερο από το Staten Island.

Η βιώσιμη πόλη επιτρέπει στους κατοίκους της να αποκτήσουν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, σε σύνδεση με τα φυσικά στοιχεία, επανεξετάζοντας την παραδοσιακή έννοια της κοινότητας και της κοινωνίας“, αναφέρει η ανακοίνωση.

  • Σύμφωνα με την ομάδα αρχιτεκτόνων, θα είναι επίσης ένας τουριστικός προορισμός, με χώρους για ξενοδοχεία, κέντρα ευεξίας, εμπορικά κέντρα, αθλητικά κέντρα και αξιοθέατα αναψυχής.

Για να την επισκεφθούν, οι επισκέπτες και οι κάτοικοι μπορούν να έρθουν από τη θάλασσα ή τον αέρα χάρη σε “αρκετές θαλάσσιες εισόδους”, εξωτερικές και εσωτερικές αποβάθρες και droneδρόμια που συνδέονται με κάθε πλωτή πλατφόρμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετά από χρόνια άρνησης… η Apple αλλάζει κάτι στα MacBook

Apple – Στρέφει το ενδιαφέρον της στην αρένα… του ποδοσφαίρου!