in

Αποκλειστικό διαρροή: όλες οι λεπτομέρειες για το AI Pin της Humane, που κοστίζει 699 δολάρια και έχει ενσωματωμένο OpenAI

Η Humane έχει κάνει teas τη συσκευή της, το AI Pin, για το μεγαλύτερο μέρος του έτους. Είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει το Pin την Πέμπτη, αλλά το The Verge έχει λάβει έγγραφα που αποκαλύπτουν σχεδόν τα πάντα για τη συσκευή πριν από την επίσημη κυκλοφορία της. Αυτά που δείχνουν είναι ότι η Humane, η εταιρεία που προωθεί έντονα έναν κόσμο μετά τα smartphones, είναι έτοιμη να κυκλοφορήσει ουσιαστικά ένα φορετό smartphone στην τιμή των 699 δολαρίων χωρίς οθόνη που διαθέτει συνδρομητική χρέωση 24 δολαρίων τον μήνα και λειτουργεί σε ένα δίκτυο της T-Mobile με πρόσβαση σε μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης από τη Microsoft και την OpenAI.

Το ίδιο το Pin είναι μια τετράγωνη συσκευή που συνδέεται μαγνητικά στα ρούχα ή άλλες επιφάνειες. Το κλιπ δεν είναι απλώς ένας μαγνήτης, όμως. Είναι επίσης μια μπαταρία, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να αντικαταστήσετε νέες μπαταρίες καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας για να κρατήσετε το Pin λειτουργικό. Δεν ξέρουμε πόσο κρατάει μια μόνο μπαταρία, αλλά η συσκευή παραδίδεται με δύο “ενισχυτές μπαταρίας”. Τροφοδοτείται από έναν επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon και χρησιμοποιεί κάμερα, αισθητήρες βάθους και κίνησης για να παρακολουθεί και καταγράφει το περιβάλλον του. Διαθέτει ενσωματωμένο ηχείο, που η Humane αποκαλεί “προσωπικό ηχείο”, και μπορεί να συνδεθεί με ακουστικά Bluetooth.

Δεδομένου ότι δεν υπάρχει οθόνη, η Humane έχει βρει νέους τρόπους αλληλεπίδρασης με το Pin. Κύριος τρόπος αλληλεπίδρασης είναι μέσω φωνής, αλλά υπάρχει επίσης ο πράσινος προβολέας laser που έχουμε δει σε επιδείξεις, ο οποίος μπορεί να προβάλει πληροφορίες στο χέρι σας. Μπορείτε επίσης να κρατήσετε αντικείμενα μπροστά στην κάμερα και να αλληλεπιδράτε με το Pin μέσω κινήσεων, καθώς υπάρχει ένα touchpad κάπου στη συσκευή. Το Pin δεν καταγράφει συνεχώς ή ακούει αναζητώντας τη λέξη ξύπνημα, αλλά απαιτεί από εσάς να το ενεργοποιήσετε χειροκίνητα με κάποιον τρόπο. Διαθέτει ένα “Φως Εμπιστοσύνης”, το οποίο αναβοσβήνει όταν το Pin καταγράφει.

Τα έγγραφα δείχνουν ότι η Humane θέλει το Pin να θεωρείται μια πλήρως αυτόνομη συσκευή, παρά μια προσθετική συσκευή για το smartphone σας. Τα 699 δολάρια σας προσφέρουν το Pin, έναν φορτιστή και αυτούς τους δύο ενισχυτές μπαταρίας. Αλλά η πραγματική ιστορία είναι ότι κοστίζει 24 δολάρια τον μήνα για μια συνδρομή της Humane, που περιλαμβάνει έναν αριθμό τηλεφώνου και κυψελικά δεδομένα στην ιδιόκτητη ασύρματη υπηρεσία της Humane που λειτουργεί στο δίκτυο της T-Mobile, αποθηκευτικό χώρο στο cloud για φωτογραφίες και βίντεο, και τη δυνατότητα να κάνετε απεριόριστες ερωτήσεις σε μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης, αν και δεν είμαστε βέβαιοι ποια συγκεκριμένα.

Η Humane δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημα για σχόλιο.

Το λειτουργικό σύστημα του Pin ονομάζεται Cosmos και, αντί να λειτουργεί ως συλλογή εφαρμογών, η Humane φαίνεται να φαντάζεται ένα πιο ομαλό σύστημα που μπορεί να καλεί διάφορες τεχνητές νοημοσύνες και άλλα εργαλεία όταν τα χρειάζεστε. Φαίνεται λίγο σαν το σύστημα προσθέτων του ChatGPT, μέσω του οποίου μπορείτε να συνδέσετε νέα χαρακτηριστικά ή δεδομένα στην εμπειρία του chatbot σας – πράγμα που είναι σύμφωνο με τις αναφορές ότι το Pin θα τροφοδοτείται από το GPT-4.

Τα έγγραφα που έχουμε δει αναφέρουν ότι το Pin μπορεί να γράψει μηνύματα που ακούγονται σαν εσάς, και υπάρχει μια λειτουργία που θα συνοψίσει το εισερχόμενο ταχυδρομείο σας. Το Pin μπορεί επίσης να μεταφράζει γλώσσες και να αναγνωρίζει φαγητό για να παρέχει διατροφικές πληροφορίες. Υπάρχει υποστήριξη για τη ροή μουσικής Tidal, που περιλαμβάνει ένα “AI DJ” που επιλέγει μουσική για εσάς βάσει του τρέχοντος πλαισίου σας. Θα προσφέρει επίσης χαρακτηριστικά φωτογραφίας με κεντρικό άξονα την τεχνητή νοημοσύνη, αλλά δεν είναι σαφές τι σημαίνει ακριβώς αυτό.

Η Humane προφανώς έχει την πρόθεση το Pin να είναι μια αυτόνομη και απλή φορετή συσκευή, αλλά υπάρχει ένας τρόπος διαχείρισης της συσκευής: ένα εργαλείο που ονομάζεται Humane.center, το οποίο είναι όπου πρέπει να ρυθμίσετε και να προσαρμόσετε τη συσκευή πριν αρχίσετε να τη φοράτε. Δεν είναι σαφές εάν πρόκειται για ιστότοπο ή για εφαρμογή τηλεφώνου, αλλά είναι ο τρόπος που έχετε πρόσβαση στις σημειώσεις, τα βίντεο και τις φωτογραφίες που συλλέγετε κατά τη φορά του Pin.

Η Humane πρόκειται να ανακοινώσει επίσημα τη συσκευή αύριο, στο σημείο όπου ίσως λάβουμε περισσότερες απαντήσεις σχετικά με το πότε θα αποσταλεί το Pin, πόσο καλά θα λειτουργήσει και εάν υπάρχει πραγματικά λόγος για ένα smartphone χωρίς οθόνη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ryanair: Πώς μια αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους “προσγειώθηκε” μέσω του TikTok

Η Disney αναβάλλει την ταινία Deadpool 3 και άλλες ταινίες της Marvel, καθώς λήγει η απεργία των ηθοποιών.