in ,

sadsad This is helpfullThis is helpfull

Opera Mini εναντίον UC Mini: Ποιο είναι το καλύτερο πρόγραμμα περιήγησης;

Στη μία γωνία έχετε το Opera Mini και στην άλλη έχετε το UC Mini. Τόσο το Opera Mini όσο και το UC Mini είναι ελαφριά προγράμματα περιήγησης που μπορούν να μειώσουν τη χρήση του εύρους ζώνης σας, να καταλάβουν λιγότερο χώρο στην κινητή συσκευή σας (που είναι ήδη αρκετά περιορισμένη) και, το πιο σημαντικό, να μειώσετε την ποσότητα της διαθέσιμης μνήμης.

Αλλά ποιο είναι καλύτερο, Opera Mini ή UC Mini; Αυτή είναι η ερώτηση για εκατομμύρια δολάρια και εδώ δοκιμάζονται αυτοί οι δύο ελαφροί γίγαντες.

Opera Mini εναντίον UC Mini
Σημείωση: Το παρακάτω διάγραμμα είναι απλώς για αναφορά, αν και θα μπορούσατε να βασίσετε τις αποφάσεις σας από αυτό. Οι λεπτομέρειες των λειτουργιών κάθε εφαρμογής επεκτείνονται – και δίνεται το πλαίσιο – με πολύ μεγαλύτερη λεπτομέρεια παρακάτω.

 

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ             OPERA MINI                      UC MINI

Android                                    ΝΑΙ                                   ΝΑΙ

iOS                                    ΟΧΙ (αφερέθηκε                      ΝΑΙ

Μέγ. Εφαρμογής                 περίπου 35MB              περίπου 85ΜΒ

Ad Block                                   ΝΑΙ                                  ΝΑΙ

Dark Mode                                ΝΑΙ                                  ΝΑΙ

Ας ξεκινήσουμε με τον σκοπό τους, ο οποίος συνήθως αξιοποιεί τις ομοιότητές τους και όχι τις διαφορές τους. Το UC Mini και το Opera Mini κάνουν και οι δύο εξαιρετική δουλειά για να διευκολύνουν την κινητή συσκευή σας να τρέχει πραγματικά ένα πρόγραμμα περιήγησης, επιτρέποντας έτσι σε κάποιον να περιηγείται άνετα στον Ιστό. Χωρίς κανένα από αυτά, θα αφιερώσετε πολύ χρόνο παρακολουθώντας το εικονίδιο προσωρινής αποθήκευσης.

Επιπλέον, και οι δύο εφαρμογές είναι εξοικονόμηση χώρου. Συγκρίνετέ τα με τις κύριες εφαρμογές του προγράμματος περιήγησης και θα δείτε μια σαφή διαφορά. Συνολικά, και οι δύο εξυπηρετούν τον ίδιο σκοπό.

Μεγέθη εφαρμογών

Αν και τόσο το UC Mini όσο και το Opera Mini είναι ελαφριές εφαρμογές, το ένα είναι σαφώς ακόμη πιο ελαφρύ από το άλλο. Κοιτάζοντας το γράφημα, εάν δεν το έχετε κάνει ήδη, θα δείτε ότι το Opera Mini βγαίνει σχεδόν το ένα τρίτο, δηλαδή το 33%, το μέγεθος του UC Mini.

Το UC Mini πλησιάζει το μέγεθος της εφαρμογής των κυριότερων προγραμμάτων περιήγησης για κινητά, όπως η εφαρμογή Mozilla Firefox, η οποία έχει περίπου 128-130 MB.

Ζητάω άδεια

Ένας ξυριστής κεφαλής είναι ο τρόπος που τόσο το Opera Mini όσο και το UC Mini ζητούν άδεια για ορισμένες πτυχές του τηλεφώνου σας. Για παράδειγμα, το UC Mini δεν θα λειτουργήσει καν για εσάς εάν αρνηθείτε την πρόσβαση στην εφαρμογή “Τηλέφωνο”. Γιατί ακριβώς αυτή είναι μια απαραίτητη ανάγκη για ένα πρόγραμμα περιήγησης για κινητά; Ειλικρινά, δεν υπάρχει κανένας λόγος σε αυτόν τον πλανήτη ότι το UC Mini θα πρέπει να έχει άδεια να ελέγχει τα αρχεία τηλεφωνικών κλήσεών σας, ούτε να έχει πρόσβαση σε αυτά. Το Opera Mini δεν είναι τόσο καλύτερο, αλλά τουλάχιστον μπορείτε ακόμα να το χρησιμοποιήσετε εάν αρνηθείτε την πρόσβαση στην εφαρμογή του τηλεφώνου σας.

Μιλώντας για άδειες, εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης για κινητά, να είστε έτοιμοι να ασχοληθείτε με τις διαφημίσεις. Την πρώτη φορά που θα ανοίξετε το Opera Mini ή το UC Mini, θα ειδοποιηθείτε εκ των προτέρων ότι οι συνεργάτες τους μπορούν και θα συλλέξουν δεδομένα για εξατομίκευση διαφημίσεων. Και οι δύο το κάνουν να σας ενημερώσουμε ότι τα προγράμματα περιήγησής τους παρέχουν πρόγραμμα περιήγησης ιστού χωρίς διαφημίσεις, αλλά η ιδέα να αφήσετε κάποια άγνωστα πρόσωπα να ρίξουν μια ματιά στα δεδομένα σας δεν είναι παρήγορη. Είναι ανατριχιαστικό.

Περιήγηση στη διεπαφή
Το Opera Mini και το UC Mini μπορεί να είναι μια όραση. Και οι δύο έχουν διασυνδέσεις που συσκευάζουν όσο το δυνατόν περισσότερο σε τόσο μικρούς χώρους. δεν είστε ποτέ σίγουροι πού πρέπει να εστιάσετε τα μάτια σας. Για να είμαστε δίκαιοι, αυτό βασίζεται εξ ολοκλήρου στις προτιμήσεις. Εάν θέλετε να βλέπετε συνδέσμους, σελιδοδείκτες, ιστορίες και βίντεο απευθείας στα χέρια σας, τότε το Opera Mini και το UC Mini και οι δύο ολοκληρώνουν τη δουλειά.

Ασφαλής από διαφημίσεις … Σχεδόν
Για να κάνετε την επιλογή σας πιο δύσκολη, τόσο το Opera Mini όσο και το UC mini είναι αθλητικοί αποκλειστές διαφημίσεων. Φυσικά, εάν λαμβάνετε διαφημίσεις από τους συνεργάτες των δύο εφαρμογών, ενδέχεται να βλέπετε κάποια περιστασιακά. Ωστόσο, χρησιμοποιώντας και τα δύο και συγκρίνοντάς τα παράλληλα, θα παρατηρήσετε ότι το κάνει καλύτερα από το άλλο.

Ας ξεκινήσουμε τη σκηνή. Διαβάζετε ένα άρθρο σε οποιοδήποτε παλιό πρόγραμμα περιήγησης και πιθανότατα θα δείτε μια εικόνα στην οποία εμφανίζεται το άρθρο, ακολουθούμενη από μια διαφήμιση και ακολουθεί το άρθρο. Αυτό δεν είναι ασυνήθιστο. Χρησιμοποιώντας είτε το Opera Mini είτε το UC Mini, θα αφαιρεθεί αυτή η υποθετική διαφήμιση, ωστόσο, το UC Mini θα αφήσει πίσω του ένα κενό που κάποτε καταλάμβανε η διαφήμιση, ενώ το Opera Mini αφαιρεί τη διαφήμιση καθώς και το κενό.

Για να είμαστε δίκαιοι, αυτό το κενό είναι ασήμαντο. εξακολουθείτε να αποκλείετε τη διαφήμιση. Αυτό που είναι πιο σημαντικό είναι ο αποκλεισμός των εν λόγω διαφημίσεων και σας εξοικονομεί ορισμένα δεδομένα. Εάν δεν το γνωρίζετε ήδη, αυτές οι διαφημίσεις μπορούν να αποσπάσουν τα δεδομένα σας για προβολή. Και οι δύο θα σας εξοικονομήσουν λίγο ή περισσότερο το ίδιο, εξαρτάται από τη διαφήμιση.

Και ο νικητής είναι…
Λοιπόν, αυτό είναι δύσκολο. Το Opera Mini δεν έχει τόσα κουδούνια και σφυρίγματα, αλλά τα χαρακτηριστικά που προσφέρει είναι πιο εστιασμένα. Από την άλλη πλευρά, το UC Mini έχει μερικές ακόμη δυνατότητες, αλλά με το κόστος να είναι εντελώς άχρηστο αν αρνηθείτε την πρόσβαση στο τηλέφωνό σας, για να μην αναφέρουμε τα επίκαιρα δεδομένα πριν από ένα χρόνο που έληξε με το UC Mini να αφαιρεθεί από το Google Play Κατάστημα. Το UC Mini αποκαταστάθηκε αργότερα, αλλά το γεγονός ότι συνέβη δεν άφησε τη μνήμη όλων.

Εάν είστε χρήστης iOS, δεν έχετε μεγάλη επιλογή, δεδομένου ότι το Opera Mini καταργήθηκε, αλλά εάν είστε χρήστης Android, το καλύτερο στοίχημά σας είναι να πάτε με το Opera Mini. Εάν είστε χρήστης iOS, πιθανότατα θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο χρήσης διαφορετικού ελαφρού προγράμματος περιήγησης ιστού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συντομεύσεις πληκτρολογίου Safari για Mac

Τρόπος δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας σελιδοδεικτών Firefox