in

HyperOS: Προσαρμόστε την αρχική οθόνη του Xiaomi Smartphone σας

Το HyperOS, το Android skin της Xiaomi που αντικαθιστά το MIUI 14 (αναθεώρηση), είναι γεμάτο με επιλογές προσαρμογής. Οπτικά, το HyperOS μοιάζει πολύ με το iOS 17, αλλά η Xiaomi παρέχει πολύ περισσότερες δυνατότητες για να προσαρμόσετε την ταπετσαρία, το θέμα και τα εικονίδια σας. Σε αυτό το σεμινάριο, θα σας δείξω τις καλύτερες λειτουργίες HyperOS για να προσαρμόσετε την αρχική οθόνη του smartphone Xiaomi, Redmi ή Poco.

Πριν συνεχίσετε, μπορείτε να βρείτε την πλήρη ανασκόπηση HyperOS για να εξοικειωθείτε με τη νέα διεπαφή της Xiaomi. Μπορείτε επίσης να συμβουλευτείτε τη λίστα των smartphone Xiaomi που έχουν ενημερωθεί σε HyperOS και να δείτε εάν το μοντέλο σας είναι κατάλληλο.

Αλλάξτε ταπετσαρία και εγκαταστήστε Super Wallpapers στο HyperOS
Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά. Στο HyperOS, η Xiaomi προσπάθησε να απλοποιήσει τα μενού προσαρμογής της. Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν τρία ξεχωριστά μενού για την αρχική οθόνη, την ταπετσαρία και το θέμα. Τουλάχιστον τα δύο πρώτα είναι υπομενού του μενού ρυθμίσεων, επομένως δεν χρειάζεται να εκκινήσετε άλλη εφαρμογή. Αυτό είναι σίγουρα τροφή για σκέψη για να προχωρήσουμε μπροστά.

Μπορείτε επίσης να εισαγάγετε τις προτιμώμενες ταπετσαρίες σας όπως και σε οποιοδήποτε άλλο smartphone. Θα συνειδητοποιήσετε επίσης ότι αυτή η επιλογή είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα για τα διάσημα πλέον Super Wallpapers.

Αυτό είναι επίσης ένα πολύ γνωστό και δημοφιλές χαρακτηριστικό. Οι Super Wallpapers είναι δοξασμένες ζωντανές ταπετσαρίες. Απεικονίζουν σκηνές της φύσης με τοπία ακόμη και πλανήτες. Κάθε φορά που ξεκλειδώνετε το smartphone Xiaomi και αποκτάτε πρόσβαση στην αρχική οθόνη, συμβαίνει ένα μεγάλο ζουμ ή σμίκρυνση για να δημιουργήσετε μια αίσθηση δέους και απορίας.

Τα κινούμενα σχέδια είναι όμορφα και το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό. Ωστόσο, αυτή η λειτουργία δεν είναι διαθέσιμη από προεπιλογή σε κάθε Xiaomi. Θα χρειαστείτε ένα αρκετά ισχυρό SoC για να αποτρέψετε την υπερβολική εξάντληση της μπαταρίας από τα κινούμενα σχέδια.

Αλλαγή του θέματος της διεπαφής σας στο HyperOS
Σε αντίθεση με την ταπετσαρία, θα πρέπει να περάσετε από μια ξεχωριστή εφαρμογή για να αλλάξετε το θέμα (επίσης πρόσβαση μέσω των Ρυθμίσεων). Η Xiaomi δεν έχει ακόμη εφαρμόσει τα δυναμικά θέματα του Android 13, τα οποία συγχρονίζονται με τα κυρίαρχα χρώματα της ταπετσαρίας σας.

Όπως πάντα με τη Xiaomi, μπορείτε να κουβεντιάζετε. Είναι επίσης ωραίο να έχετε μια πολύ ενεργή κοινότητα με πολλά εναλλακτικά θέματα. Απλώς περιηγηθείτε στη μεγάλη ποικιλία και επιλέξτε το θέμα που σας αρέσει. Δυστυχώς, μερικά από αυτά δεν είναι δωρεάν.

Αφού κατεβάσετε ένα θέμα, μπορείτε να επιλέξετε ποια στοιχεία διεπαφής θα εφαρμόσετε. Μπορείτε να επιλέξετε να το κάνετε με την ταπετσαρία, την οθόνη κλειδώματος και τα εικονίδια, αλλά όχι το σύστημα ως σύνολο, αν προτιμάτε. Η επιλογή είναι δική σου. Σε κάθε περίπτωση, δεν έχω βρει κάποιο θέμα που να αλλάζει την εμφάνιση του κέντρου ελέγχου ή του παραθύρου ειδοποιήσεων.

Ενεργοποίηση/απενεργοποίηση του συρταριού εφαρμογών και του κέντρου ελέγχου
Στο MIUI 14 μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε τρεις τύπους αρχικών οθονών: κλασική, με το συρτάρι εφαρμογών και lite.

Η κλασική αρχική οθόνη είναι αυτή που όλοι γνωρίζετε αν είχατε στο παρελθόν ένα smartphone Xiaomi. Μοιάζει λίγο με το iOS.

Η αρχική οθόνη με ένα συρτάρι εφαρμογών σάς επιτρέπει να κάνετε σάρωση προς τα επάνω για να αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις εγκατεστημένες εφαρμογές σας. Αυτό είναι αυτό που προτιμώ γιατί κάνει την πλοήγηση πολύ πιο διαισθητική.

Η λειτουργία lite διαθέτει μεγαλύτερα εικονίδια και θα ήταν πιο ενδεδειγμένη για λόγους προσβασιμότητας, κατά τη γνώμη μου. Υπάρχουν λιγότερες εφαρμογές στην οθόνη, ανοίγουν ευκολότερα με τα μεγαλύτερα εικονίδια και έχετε καλύτερη ευανάγνωστη με μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς.

Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις και μετά στην Αρχική οθόνη.
Πατήστε ξανά την Αρχική οθόνη.
Επιλέξτε την επιλογή Με το συρτάρι εφαρμογών.

Το τελευταίο σημείο προσαρμογής: Το Κέντρο Ελέγχου. Στο MIUI 14, μπορείτε να επιλέξετε ένα παλιομοδίτικο μενού γρήγορης πρόσβασης. Οι ειδοποιήσεις και οι συντομεύσεις ομαδοποιήθηκαν στο ίδιο παράθυρο. Το μόνο που έπρεπε να κάνετε ήταν να σύρετε προς τα κάτω για κύλιση προς τα κάτω.

Στο HyperOS, η Xiaomi δεν σας επιτρέπει πλέον να επιστρέψετε στο παλιό στυλ του Κέντρου Ελέγχου. Τώρα, πρέπει να σύρετε προς τα κάτω από την επάνω αριστερή γωνία για το παράθυρο Ειδοποιήσεις και να σύρετε προς τα κάτω από την επάνω δεξιά γωνία για το Κέντρο Ελέγχου.

Ωστόσο, η Xiaomi σάς επιτρέπει να κάνετε σάρωση προς τα δεξιά από το Κέντρο Ελέγχου για να μεταβείτε στο παράθυρο ειδοποιήσεων. Αυτό είναι πιο διαισθητικό από την προεπιλεγμένη μέθοδο σάρωσης προς τα κάτω από την επάνω αριστερή/δεξιά γωνία για να ξεδιπλώσετε κάθε καρβέλι ξεχωριστά.

Προσθέστε γραφικά στοιχεία και γιγάντια εικονίδια φακέλων
Το HyperOS προσφέρει πολλά νέα γραφικά στοιχεία, επομένως δεν χρειάζεται να αναφερθούμε σε λεπτομέρειες. Ορισμένες εφαρμογές έχουν πολλά δικά τους γραφικά στοιχεία. Μου άρεσε ένα από τα γραφικά στοιχεία του App Vault, το οποίο εμφανίζει τέσσερις συντομεύσεις συστήματος ταυτόχρονα.

Μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε το μέγεθος των φακέλων εφαρμογών στην αρχική οθόνη του HyperOS. Μπορείτε να έχετε φακέλους “XXL”. Είναι οπτικά ελκυστικό. Ωστόσο, θα ήθελα επίσης να μπορώ να μεγεθύνω μεμονωμένα εικονίδια εφαρμογών και όχι μόνο φακέλους. Στην πραγματικότητα, θα πρέπει να μοιάζει λίγο με αυτό που προσφέρει το Nothing OS 2.5 (αναθεώρηση).

Για να δημιουργήσετε τεράστιους φακέλους εφαρμογών:

Δημιουργήστε έναν φάκελο εφαρμογής (πατήστε παρατεταμένα σε μια εφαρμογή > σύρετε σε άλλη εφαρμογή > απελευθέρωση).
Κρατήστε πατημένο το φάκελο.
Πατήστε Επεξεργασία φακέλου.
Επιλέξτε ανάμεσα σε μεγέθη: Normal, Enlarged, XXL.

Προσαρμογή της οθόνης κλειδώματος και της οθόνης Always On
Η κύρια αλλαγή έγκειται στις ταπετσαρίες για την αρχική οθόνη και τις οθόνες κλειδώματος. Για άλλη μια φορά, η Xiaomi εμπνεύστηκε έντονα την Apple.

Με το HyperOS, μπορείτε να εφαρμόσετε ένα εφέ βάθους στην ταπετσαρία σας στην οθόνη κλειδώματος. Βασικά, μπορείτε να μετακινήσετε την εικόνα ή τη φωτογραφία σας στο φόντο, πίσω από το ρολόι για να της δώσετε βάθος. Η Xiaomi πρόσθεσε επίσης νέα στυλ για το ρολόι στην οθόνη κλειδώματος και νομίζω ότι αυτό είναι μια πολύ ωραία πινελιά.

Από την άλλη πλευρά, νομίζω ότι είναι κρίμα που δεν μπορώ να προσθέσω γραφικά στοιχεία στην οθόνη κλειδώματος μου. Περιορίζεται μόνο στην ταπετσαρία και το ρολόι, τίποτα περισσότερο. Όσο για το Always On Display, δεν είναι πραγματικά προσαρμόσιμο.

Μπορείτε, ωστόσο, να αντικαταστήσετε το ρολόι με μια προσαρμοσμένη εικόνα (μπορείτε πάντα να εμφανίσετε την ώρα και την ημερομηνία με μια μικρή γραμματοσειρά). Ωστόσο, δεν νομίζω ότι το αποτέλεσμα είναι πολύ κολακευτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μυστικοί κωδικοί για συσκευές Android: Ξεκλειδώστε τις κρυφές λειτουργίες

Matter: Το πρότυπο έξυπνου σπιτιού για να τα κυβερνά όλα