in

12 υπέροχες συμβουλές και κόλπα για το Gmail για Android

Είτε μας αρέσει είτε όχι, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο είναι κάτι που πολλοί από εμάς απλά πρέπει να το έχουμε στην κορυφή μέσω των τηλεφώνων μας. Ωστόσο, η παραμονή μπροστά από την εισροή εισερχομένων δεν χρειάζεται να είναι μια επίπονη διαδικασία. Πάρτε τον έλεγχο των email σας σήμερα με αυτές τις συμβουλές για το Gmail για Android.

Πριν ξεκινήσετε, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε την πιο πρόσφατη έκδοση του Gmail ανοίγοντας την εφαρμογή Play Store και ελέγχοντας για ενημερώσεις. Θα υποθέσουμε ότι έχετε ήδη τους λογαριασμούς email σας σε λειτουργία – και ότι γνωρίζετε ήδη ότι μπορείτε να προσθέσετε λογαριασμούς email εκτός Google στην εφαρμογή.

1. Διατηρήστε το email σας με χειρονομίες
Εάν λαμβάνετε πολλά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, θα γνωρίζετε ότι αρκεί απλώς να δείτε τη γραμμή θέματος για να μάθετε τι πρέπει να κάνετε με αυτό σε πολλές περιπτώσεις. Έτσι, για να αντιμετωπίσετε γρήγορα όλη την εισερχόμενη ροή αλληλογραφίας σας, μπορείτε να αντιστοιχίσετε ενέργειες ολίσθησης, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να το ανοίξετε για να το αρχειοθετήσετε ή να το διαγράψετε.

Το Gmail έχει επεκτείνει τις επιλογές ολίσθησης για να περιλαμβάνει ένα ευρύτερο φάσμα ενεργειών, όπως Αρχειοθέτηση, Διαγραφή, Επισήμανση ως αναγνωσμένο/μη αναγνωσμένο, Μετακίνηση σε και Αναβολή. Για να αντιστοιχίσετε την ενέργεια ολίσθησης, ανοίξτε την εφαρμογή Gmail και πατήστε Ρυθμίσεις > Γενικές ρυθμίσεις > Ενέργειες ολίσθησης.

2. Αντιμετωπίστε τα πάντα όπως φτάνουν
Τώρα που ξέρετε ότι μπορείτε απλώς να μεταβείτε γρήγορα σε μια λίστα μηνυμάτων, εάν έχετε πολλά εισερχόμενα, η εφαρμογή Gmail του Android διαθέτει μια πραγματικά χρήσιμη επιλογή που σας επιτρέπει να βλέπετε τα πάντα όπως έρχονται σε πολλούς λογαριασμούς.

Η επιλογή ονομάζεται “Όλα τα Εισερχόμενα” και πατώντας το κάνει όπως θα περιμένατε: εμφανίζει μια λίστα μηνυμάτων με χρονολογική σειρά, ανεξάρτητα από τη διεύθυνση στην οποία στάλθηκαν. Για όποιον χρειάζεται να διατηρήσει πολλά εισερχόμενα μακριά από το χάος, περνώντας γρήγορα την εισερχόμενη αλληλογραφία καθώς φτάνει, αυτό είναι απαραίτητο.

Ωστόσο, μπορεί να γίνει λίγο μπερδεμένο εάν έχετε ρυθμίσει περίπου πέντε ή περισσότερες διευθύνσεις.

3. Μαζική επεξεργασία
Εάν η αντιμετώπιση των μηνυμάτων καθώς φτάνουν σε μια μεγάλη ροή ακούγεται σαν υπερβολική σκληρή δουλειά, πιθανότατα είστε το είδος του ατόμου που αγνοεί τα εισερχόμενα έως ότου δεν μπορεί πλέον να τα αγνοήσει. Αυτό που συνήθως σημαίνει είναι ένα τεράστιο χάος από μηνύματα που θα χρειαστεί να αντιμετωπίσετε τελικά ένα προς ένα. Ή όχι.

Αντίθετα, απλώς ανοίξτε τα εισερχόμενα ή το φάκελο που θέλετε να οργανώσετε, πατήστε παρατεταμένα σε ένα αντικείμενο και θα σας δώσει την επιλογή να επιλέξετε όσα περισσότερα θέλετε. Αφού επιλέξετε τα μηνύματα που θέλετε, μπορείτε να τα μετακινήσετε, να τα αναβάλετε, να τους αντιστοιχίσετε μια ετικέτα, να τα επισημάνετε ως σημαντικά (ή όχι), να τα διαγράψετε, να τα αρχειοθετήσετε ή να τα επισημάνετε ως μη αναγνωσμένα ή ανεπιθύμητα. Μπορείτε επίσης απλώς να κάνετε κλικ στο εικονίδιο δίπλα σε κάθε email για να επιλέξετε περισσότερα από ένα αντί να πατήσετε παρατεταμένα.

Στη συνέχεια, μόλις τα έχετε όλα υπό έλεγχο και πάλι, θα τα αντιμετωπίσετε καθώς αρχίζουν να μπαίνουν ξανά, σωστά;

4. Προσθέστε widget στα εισερχόμενα μηδέν
Τα αγαπάτε ή τα μισείτε, τα γραφικά στοιχεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορούν να εξοικονομήσουν χρόνο. Οτιδήποτε σας εμποδίζει να ανοίξετε τα εισερχόμενα έστω και μία φορά είναι ευπρόσδεκτο στο βιβλίο μας.

Το Gmail διαθέτει προς το παρόν δύο επιλογές widget διαθέσιμες από προεπιλογή – είτε μια προβολή της εισερχόμενης αλληλογραφίας σας από τον λογαριασμό και την ετικέτα της επιλογής σας ή τη δυνατότητα προσθήκης ενός εικονιδίου ετικέτας στην αρχική οθόνη σας για να μεταβείτε απευθείας σε αυτόν τον λογαριασμό και τα εισερχόμενα όταν το πατήσετε .

Η προσθήκη ενός γραφικού στοιχείου Gmail είναι το ίδιο με την προσθήκη οποιουδήποτε άλλου – πατήστε παρατεταμένα σε έναν κενό χώρο σε μία από τις αρχικές οθόνες σας και επιλέξτε την επιλογή εισαγωγής ενός γραφικού στοιχείου. Κάντε κύλιση στη λίστα γραφικών στοιχείων σας για να βρείτε το γραφικό στοιχείο του Gmail. Πατήστε παρατεταμένα και μετά σύρετέ το σε μια διαθέσιμη αρχική οθόνη. Όταν το αφήσετε, θα σας ζητηθεί να επιλέξετε τον λογαριασμό και τα εισερχόμενα που θα εμφανίζει το γραφικό στοιχείο.

Μόλις τελειώσετε, μπορείτε να αλλάξετε το μέγεθος του γραφικού στοιχείου πατώντας το παρατεταμένα.

5. Εξοικονομήστε χώρο
Τα συνημμένα email καταλαμβάνουν έναν εκπληκτικό χώρο με την πάροδο του χρόνου, επομένως ένας τρόπος για να διατηρήσετε τη συσκευή σας ευγενική είναι να βεβαιωθείτε ότι δεν κρατάτε πάρα πολλά από την αλληλογραφία σας στη συσκευή σας μέσω συγχρονισμού.

Βουτήξτε στις Ρυθμίσεις και πατήστε Λογαριασμοί για να δείτε ποιοι λογαριασμοί Google σχετίζονται με τη συσκευή — πατήστε σε έναν για να βεβαιωθείτε ότι ο συγχρονισμός του Gmail είναι ενεργοποιημένος.

Μέσα από την ίδια την εφαρμογή Gmail, μπορείτε να επιλέξετε Ρυθμίσεις από το μενού και να πατήσετε τη διεύθυνση email σας για να ελέγξετε ότι τα μηνύματά σας έχουν ρυθμιστεί για συγχρονισμό. Από την ίδια οθόνη μπορείτε επίσης να διαμορφώσετε πόσες ημέρες email αποθηκεύονται προσωρινά και ποιες ετικέτες περιλαμβάνονται.

6. Ψάξτε σαν επαγγελματίας
Η λειτουργία αναζήτησης μέσα στην εφαρμογή φαίνεται απλή, αλλά μην αφήνετε τα φαινόμενα να σας παραπλανούν, γιατί είναι σχεδόν εξίσου ικανή με αυτή στον Ιστό. Για παράδειγμα, δοκιμάστε να εισαγάγετε “older_than:1y” ή “older_than:1d” στο πλαίσιο αναζήτησης για να βρείτε μηνύματα παλαιότερα του ενός έτους ή μίας ημέρας στο Gmail σας.

Η Google παρέχει μια εύχρηστη λίστα τελεστών αναζήτησης και σχεδόν όλοι λειτουργούν στην εφαρμογή Gmail καθώς και στο Gmail στον ιστό. Το “is:important” μπορεί να εμφανίσει όλα τα μηνύματα προτεραιότητας, ενώ ο τελεστής “is:starred” σάς επιτρέπει να μεταβείτε γρήγορα σε όλα τα μηνύματα που έχουν επισημανθεί με αστέρι για περαιτέρω προσοχή.

Μπορείτε να συνδυάσετε πιο συγκεκριμένους τελεστές για να βρείτε μηνύματα από πολλά άτομα

7. Σίγαση συνομιλιών
Όταν βρίσκεστε εν κινήσει, θέλετε να βεβαιωθείτε ότι μόνο τα πιο σημαντικά μηνύματα εμφανίζονται στο Gmail. Η εφαρμογή Android, όπως το Gmail στον Ιστό, περιλαμβάνει μια λειτουργία σίγασης που διασφαλίζει ότι τυχόν νέα μηνύματα που φτάνουν σε νήματα σε σίγαση αρχειοθετούνται αυτόματα, ώστε να μην τα βλέπετε – αν και θα εξακολουθούν να επισημαίνονται ως Μη αναγνωσμένα αν θέλετε να τα ελέγξετε ξανά τους.

Για να το κάνετε αυτό από την εφαρμογή Gmail για Android, ανοίξτε μια συνομιλία και, στη συνέχεια, πατήστε στο μενού Περισσότερα (τρεις κάθετες κουκκίδες) και μετά επιλέξτε Σίγαση από τη λίστα που εμφανίζεται. Μπορείτε πάντα να τραβήξετε τη συνομιλία από το αρχείο μέσω ενός φίλτρου αναζήτησης ή ετικέτας, αν χρειαστεί να τη βρείτε ξανά.

8. Η αυτόματη προώθηση είναι φίλος σας
Η αυτόματη προώθηση είναι μια πραγματικά χρήσιμη λειτουργία για χρήση εάν χρειάζεται να επεξεργαστείτε πολλά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ταυτόχρονα, καθώς σας εξοικονομεί από την ανάγκη να επιστρέφετε στα εισερχόμενα κάθε φορά που αρχειοθετείτε ή διαγράφετε ένα νήμα μηνυμάτων. Αντίθετα, μόλις τελειώσετε με ένα ταχυδρομείο, σας μεταφέρει αυτόματα στον επόμενο στη στοίβα.

Για να το ενεργοποιήσετε, ανοίξτε την εφαρμογή Gmail και, στη συνέχεια, πατήστε Ρυθμίσεις > Γενικές ρυθμίσεις. Επιλέξτε Αυτόματη προώθηση και το πλαίσιο διαλόγου που εμφανίζεται στην οθόνη σάς επιτρέπει να επιλέξετε εάν θέλετε να μεταβείτε σε ένα νεότερο μήνυμα, ένα παλαιότερο μήνυμα ή να επιστρέψετε στη λίστα συνομιλιών κάθε φορά που διαγράφετε ή αρχειοθετείτε.

9. Τακτοποιήστε τους λογαριασμούς σας
Παρόλο που μπορείτε να στέλνετε χρήματα μέσω Gmail στον Ιστό εδώ και πολύ καιρό, είναι μόλις διαθέσιμα σε συσκευές Android, αλλά είναι ένας απλός τρόπος για να πληρώσετε χρήματα σε φίλους ή να πληρώσετε για υπηρεσίες χωρίς να χρειάζεται να μεταβείτε σε άλλο εφαρμογή.

Εάν εκτελείτε τη σωστή έκδοση της εφαρμογής και σε μια υποστηριζόμενη χώρα, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να συνθέσετε ένα νέο μήνυμα και να πατήσετε το εικονίδιο συνδετήρα όπως θα επισυνάπτατε κανονικά ένα αρχείο. Επιλέξτε το σύμβολο του δολαρίου ($) για να στείλετε ή να ζητήσετε χρήματα.

Η Google λέει ότι το άτομο που λαμβάνει μετρητά μπορεί ακόμη και να επιλέξει να πάνε τα χρήματα απευθείας στον τραπεζικό του λογαριασμό αντί για λογαριασμό στο Πορτοφόλι Google και η συναλλαγή δεν επιφέρει καθόλου τέλη.

10. Κάντε τα email σας να φαίνονται καλύτερα
Η συντομία είναι ο βασιλιάς στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο για κινητά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα μηνύματά σας πρέπει να περνούν χωρίς μορφοποίηση. Υπάρχουν φορές που τα πλάγια γράμματα, τα έντονα ή ένα ξεχωριστό χρώμα κειμένου μπορούν να σας βοηθήσουν να αποδώσετε το επιθυμητό νόημα.

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στις επιλογές μορφοποίησης, πατήστε παρατεταμένα για να επιλέξετε κάποιο κείμενο κατά τη σύνταξη ενός μηνύματος και θα εμφανιστεί η επιλογή Μορφοποίηση, πατήστε το και θα λάβετε μερικές διαφορετικές επιλογές στο κάτω μέρος της οθόνης.

Οι ρυθμίσεις είναι αρκετά βασικές – έντονη γραφή, πλάγια γραφή, υπογράμμιση, χρώμα κειμένου, χρώμα κειμένου φόντου – αλλά αν θέλετε απλώς να τροποποιήσετε την εμφάνιση των email σας, αυτός είναι ένας γρήγορος τρόπος για να το κάνετε χωρίς να χρησιμοποιήσετε την έκδοση για υπολογιστές. Η επιλογή ακριβώς στα αριστερά του ‘x’ που κλείνει τις επιλογές μορφοποίησης καταργεί τη μορφοποίηση οποιωνδήποτε λέξεων έχετε επιλέξει.

11. Αποφύγετε την κατά λάθος αποστολή ή διαγραφή μηνυμάτων
Περιστασιακά κάποιος γράφει λάθος, ξεχνά το συνημμένο ή έχει εισάγει λάθος αποστολέα. Μια στιγμή ελέγχου πριν από την αποστολή ή τη διαγραφή θα μπορούσε να μας γλιτώσει από κάποια αμηχανία σε πολλές περιπτώσεις. Μια επιλογή είναι να παράσχετε στο e-mail αποστολή επιβεβαίωσης. Αυτό μπορεί να γίνει στις Ρυθμίσεις > Γενικές ρυθμίσεις > Επιβεβαίωση πριν από την αποστολή.

12. Αναιρέστε αυτό το email, γρήγορα!
Ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά της πλέον ανενεργής εφαρμογής Inbox είναι πλέον στο mainstream Gmail, η δυνατότητα αναίρεσης μηνυμάτων λίγα δευτερόλεπτα μετά την αποστολή. Εάν αισθάνεστε ότι χαλαρώνετε αμέσως μετά την αποστολή ενός μετανιωμένου μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ελέγξτε το κάτω μέρος του Gmail…μπορείτε να αναιρέσετε την αποστολή σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτό λειτουργεί μέσω προγράμματος περιήγησης ή εφαρμογής για κινητά.

Μπορείτε να προσαρμόσετε την περίοδο χάριτος για την κατάργηση αποστολής μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ως εξής:

Ανοίξτε το Gmail.
Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις
Δίπλα στο “Αναίρεση αποστολής”, επιλέξτε μια περίοδο ακύρωσης αποστολής 5, 10, 20 ή 30 δευτερολέπτων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε πώς μπορείτε να αποκτήσετε νέες εφαρμογές για το έξυπνο ρολόι Wear OS

Πώς να εγκαταστήσετε το Android Auto και να κάνετε το αυτοκίνητό σας πιο έξυπνο