in

12 συμβουλές για την καλύτερη ποιότητα ήχου στο αυτοκίνητό σας

Το αυτοκίνητο μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να απολαύσετε μουσική, αλλά πολλοί επιβάτες εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν την οριακή ποιότητα ήχου που δεν θα ανεχτούν ποτέ στο σπίτι. Άλλοι συναρμολογούν εξελιγμένα συστήματα ήχου για τα αυτοκίνητά τους και στη συνέχεια κάνουν κοινά λάθη εγκατάστασης που εμποδίζουν το σύστημα να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές του. Πολλές από αυτές τις συμβουλές μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο για υπάρχοντα συστήματα όσο και για πιο εξελιγμένες ρυθμίσεις που μπορεί να σκέφτεστε.

Συμβουλή #1: Αντικαταστήστε τα ηχεία του αυτοκινήτου σας. Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα ηχεία είναι το τελευταίο πράγμα που σκέφτεται ένας κατασκευαστής όταν σχεδιάζει και κατασκευάζει το αυτοκίνητό σας. Τα εργοστασιακά ηχοσυστήματα έχουν βελτιωθεί τα τελευταία χρόνια, αλλά πολλά λεγόμενα “premium” συστήματα εξακολουθούν να χρησιμοποιούν σχετικά αδύναμους ενισχυτές και ηχεία που δεν αποδίδουν κορυφαίο ήχο. Και αν το όχημά σας είναι λίγο παλαιότερο, τα υπάρχοντα ηχεία πιθανότατα έχουν υποστεί φθορά.
Μπορείτε να κάνετε μεγάλη διαφορά στην ποιότητα ήχου του ηχοσυστήματος του αυτοκινήτου σας εγκαθιστώντας ένα ωραίο σετ ηχείων aftermarket. Θα ακούσετε πιο σφιχτά μπάσα και περισσότερη συνολική καθαρότητα και πιθανότατα θα παρατηρήσετε λεπτομέρειες που δεν έχετε ξανακούσει σε τραγούδια που γνωρίζετε εδώ και χρόνια.
Τα ανταλλακτικά ηχεία σάς προσφέρουν το μέγιστο δυνατό αντίτιμο, επομένως αποτελούν ένα καταπληκτικό πρώτο βήμα στον δρόμο για καλύτερο ήχο.
Συμβουλή #2: Μην μεγιστοποιείτε τα στοιχεία ελέγχου του τόνου σας. Όπως μια κιθάρα, όλα τα καλύτερα συστήματα ήχου αυτοκινήτου αποδίδουν καλύτερα όταν είναι σωστά συντονισμένα.
Η ενίσχυση των χειριστηρίων ήχου του εργοστασιακού σας ραδιοφώνου μέχρι τέρμα μπορεί να κάνει το σύστημά σας να ακούγεται καλύτερα στο δρόμο σας, αλλά δημιουργεί απλώς παραμόρφωση όταν αυξάνετε την ένταση στον αυτοκινητόδρομο. Ιδιαίτερα, μια μεγάλη ώθηση χαμηλών συχνοτήτων θα επιβαρύνει πολύ το εργοστασιακό σας σύστημα. Εάν θέλετε να παχύνετε τον ήχο σας, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μια μικρότερη ώθηση στα μπάσα, χαμηλώστε τα ψηλά και τα μέσα με ένα άγγιγμα και, στη συνέχεια, αυξήστε τη συνολική ένταση σας λίγο περισσότερο.
Αλλά ίσως έχετε αντικαταστήσει (ή σκέφτεστε να αντικαταστήσετε) το εργοστασιακό σας ραδιόφωνο με ένα στερεοφωνικό μετά την αγορά που διαθέτει ισοσταθμιστή πολλαπλών ζωνών. Ο ίδιος κανόνας εξακολουθεί να ισχύει — αποφύγετε την υπερβολική ενίσχυση ή περικοπές τόνου. Μια κακή ρύθμιση EQ μπορεί να κάνει ένα καλό σύστημα να ακούγεται τρομερό, ενώ μια έξυπνη καμπύλη τόνου μπορεί να κάνει ένα καλό σύστημα να ακούγεται υπέροχο.
Εάν μπορείτε, προγραμματίστε μερικές διαφορετικές προεπιλογές EQ στον δέκτη σας, ώστε να μπορείτε να δείτε τι λειτουργεί καλύτερα στο αυτοκίνητό σας χωρίς να χρειάζεται να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις ενώ οδηγείτε. Εναλλακτικά, περιηγηθείτε στις προκαθορισμένες καμπύλες του δέκτη σας για να δείτε εάν μία από αυτές ακούγεται ιδιαίτερα καλή στην ταχύτητα του αυτοκινητόδρομου και, στη συνέχεια, προσαρμόστε αυτήν τη ρύθμιση στο δρόμο σας. Εάν έχετε copilot, αφήστε τον να εναλλάσσει τις ρυθμίσεις. Και αν θέλετε να εμβαθύνετε σε κάποια σοβαρή διαμόρφωση ήχου, ρίξτε μια ματιά στη Συμβουλή #11.
Συμβουλή #3: Χρησιμοποιήστε έναν καλύτερο μετατροπέα ψηφιακού σε αναλογικό (όπως αυτός σε ένα δευτερεύον στερεοφωνικό αυτοκινήτου). Ένας μετατροπέας ψηφιακού σε αναλογικό, ή DAC, έχει τη δουλειά της μετατροπής ψηφιακών πληροφοριών — 0 και 1 — σε αναλογικά σήματα μουσικής. Στις περισσότερες περιπτώσεις, το πρόγραμμα αναπαραγωγής μουσικής είναι πιθανώς το smartphone σας. Το ενσωματωμένο DAC του κάνει συνήθως αρκετά καλή δουλειά για περιστασιακή ακρόαση με ακουστικά, αλλά δεν προσφέρει το ίδιο επίπεδο απόδοσης που μπορείτε να έχετε από τα πιο προηγμένα DAC που βρίσκονται σε πολλά από τα σημερινά καλύτερα στερεοφωνικά αυτοκινήτου aftermarket.
Η σύνδεση του smartphone σας σε στερεοφωνικό μετά την αγορά μέσω καλωδίου USB σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε το DAC του στερεοφωνικού. Αυτό αποκωδικοποιεί τη μουσική σας με τη μέγιστη λεπτομέρεια και τον πιο δυνατό ήχο.
Συμβουλή #4: Χρησιμοποιήστε το καλύτερο υλικό πηγής χρησιμοποιώντας αρχεία μουσικής υψηλότερης ποιότητας. Ναι, μπορείτε να αποθηκεύσετε περισσότερα αρχεία μουσικής στη φορητή συσκευή αναπαραγωγής μουσικής ή στο τηλέφωνό σας εάν χρησιμοποιείτε μεγαλύτερη συμπίεση και θα ακούγονται εντάξει όταν ακούτε μέσω ακουστικών. Αλλά η συμπίεση της μουσικής σας σημαίνει ότι χάνετε ορισμένες πληροφορίες υψηλής και χαμηλής συχνότητας και ορισμένες από τις λεπτομέρειες που κάνουν τη μουσική σας ενδιαφέρουσα. Ορισμένες πτυχές ενός τραγουδιού μπορεί να μην ακούγονται αρκετά σωστά (όπως τα “swishy” κύμβαλα).
Σε ένα καλό ηχοσύστημα αυτοκινήτου, μπορείτε πραγματικά να καταλάβετε ότι κάτι λείπει. Η χρήση υλικού πηγής καλύτερης ποιότητας είναι μια βελτίωση που θα παρατηρήσετε αμέσως.
Όταν προσθέτετε στην ψηφιακή σας βιβλιοθήκη, μην αρκεστείτε στην προεπιλεγμένη ρύθμιση κατά τη δημιουργία των αρχείων σας ή την αγορά ψηφιακής μουσικής. Χρησιμοποιήστε όσο το δυνατόν λιγότερη συμπίεση. Όσο υψηλότερος είναι ο ρυθμός μετάδοσης bit, τόσο καλύτερα θα ακούγεται η μουσική σας μέσω του ηχοσυστήματος του αυτοκινήτου σας. Οι υψηλότεροι ρυθμοί bit θα καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο αποθήκευσης, αλλά το πλεονέκτημα στην ποιότητα του ήχου μπορεί να αξίζει τον κόπο.
Και όταν κάνετε ροή μουσικής, εξερευνήστε τις ρυθμίσεις στην αγαπημένη σας εφαρμογή μουσικής για να βελτιώσετε την ποιότητα του ήχου σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια υπηρεσία μουσικής που εκπέμπει ροή σε υψηλότερη ανάλυση, όπως το TIDAL ή το Qobuz. Απλώς να γνωρίζετε ότι η ροή με υψηλότερο ρυθμό μετάδοσης bit θα καταναλώσει περισσότερα δεδομένα.
Συμβουλή #5: Προσθέστε έναν ενισχυτή αυτοκινήτου. Όταν οι φίλοι με ρωτούν, “Ποια είναι τα καλύτερα ηχεία αυτοκινήτου για μπάσο;” Η απάντησή μου είναι πάντα: «Ένας ενισχυτής». Αυτό συμβαίνει επειδή ανεξάρτητα από το πόσο καλά είναι τα ηχεία σας, θα έχετε την καλύτερη απόδοσή τους προσθέτοντας περισσότερη ισχύ (φυσικά, εντός των προδιαγραφών απόδοσης).
Μπορεί να λέτε, “Το εργοστασιακό στερεοφωνικό μου βγάζει 200 Watt, και αυτό είναι αρκετή ισχύς.” Υπάρχει όμως τεράστια διαφορά μεταξύ της μέγιστης ισχύος 50 Watt ανά κανάλι που παράγεται από το στερεοφωνικό του αυτοκινήτου σας και των 50 Watt RMS συνεχούς ισχύος (μια πιο ρεαλιστική βαθμολογία) από έναν εξωλέμβιο ενισχυτή.
Ένας ξεχωριστός ενισχυτής θα παρέχει περισσότερη καθαρή ισχύ από οποιοδήποτε στερεοφωνικό αυτοκινήτου, και αυτό θα κάνει τη διαφορά στην ποιότητα του ήχου τη νύχτα και τη μέρα. Το σύστημά σας θα ακούγεται καλύτερα, είτε ακούτε μια συμφωνία Mahler σε επίπεδο συνομιλίας είτε Metallica που έχει φτάσει στο 11. Ένας ενισχυτής είναι απαραίτητος για να έχετε εξαιρετικό ήχο στο αυτοκίνητό σας.
Ακόμα κι αν διατηρείτε το εργοστασιακό σας ραδιόφωνο, μπορείτε να προσθέσετε έναν ενισχυτή. Ελέγξτε τον ενισχυτή που σκέφτεστε για να δείτε εάν περιλαμβάνει “εισόδους σε επίπεδο ηχείου”, οι οποίες σας επιτρέπουν να πατήσετε στην εργοστασιακή καλωδίωση ηχείων για να αποκτήσετε την είσοδο ήχου που χρειάζεται ένας ενισχυτής.
Συμβουλή #6: Ρυθμίστε σωστά τον ενισχυτή σας.  Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι ο έλεγχος απολαβής στον νέο τους ενισχυτή ελέγχει το επίπεδο έντασης. Φυσικά, το γυρίζουν μέχρι το τέλος, κάτι που προκαλεί άσχημα πράγματα. Ο έλεγχος απολαβής προσαρμόζει στην πραγματικότητα την ποσότητα του σήματος εισόδου που έρχεται στον ενισχυτή. Όταν το σηκώσετε πολύ ψηλά, θα ακούσετε κάποια σοβαρά δυσάρεστη παραμόρφωση.
Η γενική ιδέα είναι να γυρίσετε το χειριστήριο έντασης του δέκτη σας περίπου κατά τα 3/4 της διαδρομής μέχρι τη μέγιστη ένταση και, στη συνέχεια, να αυξήσετε το κέρδος του ενισχυτή μέχρι να ακούσετε παραμόρφωση. Κάντε λίγο πίσω και είστε έτοιμοι. Κάθε κατασκευαστής ενισχυτή θα έχει συγκεκριμένες προτάσεις, επομένως θα θελήσετε να ελέγξετε το εγχειρίδιό σας για τον καλύτερο τρόπο ρύθμισης του κέρδους στον νέο σας ενισχυτή.
Συμβουλή #7: Το crossover σας μπορεί πραγματικά να βελτιώσει τον ήχο του συστήματός σας. Πολλοί δέκτες στο ταμπλό περιλαμβάνουν πλέον φίλτρα συχνότητας που θα λειτουργούν με τις εξόδους προενισχυτή και ηχείων σας. Εάν έχετε ένα δευτερεύον, χρησιμοποιήστε το φίλτρο υψηλής διέλευσης του στερεοφωνικού για να αφαιρέσετε τα χαμηλά μπάσα από τα ηχεία πλήρους εμβέλειας του αυτοκινήτου σας. Θα έχετε περισσότερη καθαρή ένταση από αυτά, ιδιαίτερα αν τα οδηγείτε με την ενσωματωμένη ισχύ του δέκτη.
Ή ίσως το sub σας ακούγεται πολύ δυνατό, αλλά το μπάσο ακούγεται σαν να έρχεται από πίσω σας. Πειραματιστείτε ανεβάζοντας ή χαμηλώνοντας το σημείο διασταύρωσης στο χαμηλοπερατό φίλτρο σας και θα μπορείτε να φέρετε τα μπάσα προς τα εμπρός με την υπόλοιπη μουσική.
Πολλοί ενισχυτές διαθέτουν υποηχητικά φίλτρα που αφαιρούν τα εξαιρετικά χαμηλά μπάσα κάτω από το εύρος της ανθρώπινης ακοής. Προχωρήστε και ενεργοποιήστε το — ο ενισχυτής και το δευτερεύον σας θα λειτουργούν πιο καθαρά χωρίς αυτή την υποηχητική λάσπη. Επίσης, η συμπίεση που χρησιμοποιείτε για να δημιουργήσετε τα αρχεία μουσικής σας μπορεί να προκαλέσει ήχο sputtering χαμηλής συχνότητας στους συνδρομητές σας. Το υποηχητικό φίλτρο σας θα αφαιρέσει ή θα ελαχιστοποιήσει αυτόν τον θόρυβο.
Σημαντικό: Όταν ορίζετε crossovers, προσαρμόστε τα crossover μόνο σε ένα μέρος του συστήματός σας. Για παράδειγμα, εάν προσαρμόσετε τα crossovers για όλα τα ηχεία του συστήματός σας χρησιμοποιώντας το στερεοφωνικό του αυτοκινήτου σας, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τους ενισχυτές σας σε πλήρη εμβέλεια (διασταυρώσεις εκτός λειτουργίας). Αντίθετα, τα crossover του στερεοφωνικού αυτοκινήτου θα πρέπει να είναι απενεργοποιημένα ή ρυθμισμένα σε πλήρη εμβέλεια, εάν αντ’ αυτού κάνετε τις ρυθμίσεις στους ενισχυτές σας. Εάν χρησιμοποιείτε περισσότερα από ένα στοιχεία για να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις crossover, το σύστημά σας θα μπορούσε να λάβει αντικρουόμενες πληροφορίες συχνότητας, οι οποίες θα επηρεάσουν αρνητικά τον ήχο.
Συμβουλή #8: Προσθέστε ένα υπογούφερ και ακούστε τι χάσατε. . Ένα υπογούφερ θα αφαιρέσει επίσης ένα φορτίο από τα ηχεία πλήρους εμβέλειας, καθώς θα παίζετε τους ήχους σας με τον έλεγχο μπάσων του στερεοφωνικού ρυθμισμένου στο “0” αντί για το “+5”.
Μερικοί άνθρωποι αναπτύσσουν αρνητική γνώμη για τα υπογούφερ όταν κάθονται δίπλα σε ένα αυτοκίνητο που δονείται σε ένα φανάρι. Ωστόσο, τα υπογούφερ δεν αφορούν μόνο την έκρηξη — μπορείτε να προσαρμόσετε οποιοδήποτε υπογούφερ για να ταιριάζει στα μουσικά σας γούστα και στο όχημά σας. Και από τη στιγμή που οδηγείτε με ένα υπογούφερ, δεν μπορείτε ποτέ να ξαναζήσετε χωρίς ένα. Ή δύο.
Συμβουλή #9: Δημιουργήστε ένα καλύτερο κουτί υπογούφερ. Ή αγοράστε ένα. Εάν κατασκευάζετε ένα σφραγισμένο κουτί υπογούφερ, βεβαιωθείτε ότι έχει σφραγιστεί σωστά. Οι διαρροές αέρα μπορούν πραγματικά να βλάψουν την απόδοση του υποβάθρου σας. Εάν χρησιμοποιείτε ένα φορητό κουτί, βεβαιωθείτε ότι έχετε το σωστό γούφερ εκεί. Μπορείτε να καταστρέψετε ένα υπόστρωμα που έχει σχεδιαστεί για ένα σφραγισμένο κουτί οδηγώντας το σκληρά σε ένα φορητό περίβλημα. Επίσης, είναι σημαντικό να φτιάξετε ένα κουτί με τον σωστό εσωτερικό όγκο για το δευτερεύον που έχετε επιλέξει. Μια αναντιστοιχία μπορεί να οδηγήσει σε κακή απόδοση ή δευτερεύον θάνατο.
Μπορείτε επίσης να αποφύγετε όλα αυτά τα ζητήματα αγοράζοντας ένα προκατασκευασμένο περίβλημα που θα λειτουργεί με το υπογούφερ σας.
Συμβουλή # 10: Χρησιμοποιήστε έναν πυκνωτή εάν πρόκειται να πιέσετε δυνατά τους υπότιτλους σας. Οι άνθρωποι που σχεδίασαν το αυτοκίνητό σας πιθανότατα δεν είχαν κατά νου τα υπογούφερ όταν κατασκεύασαν το όχημά σας. Τα μεγάλα μπάσα απορροφούν πολλή ισχύ και τα περισσότερα ηλεκτρικά συστήματα αυτοκινήτων δεν είναι εξοπλισμένα για να το αντιμετωπίσουν.
Ένας πυκνωτής λειτουργεί ως απόθεμα ισχύος μεταξύ του ενισχυτή σας και της μπαταρίας του αυτοκινήτου σας. Συνδέετε το καπάκι ενσωματωμένο στο καλώδιο τροφοδοσίας από την μπαταρία σας, όσο το δυνατόν πιο κοντά στον ενισχυτή. Αποθηκεύει ισχύ από τον εναλλάκτη σας και, στη συνέχεια, την απελευθερώνει αμέσως για να ικανοποιήσει τη ζήτηση του ενισχυτή σας για την ισχύ που απαιτείται για την αναπαραγωγή μιας μεγάλης επιτυχίας μπάσων.
Έχετε παρατηρήσει ποτέ μεγάλη πτώση στην απόδοση αφού τρέξατε δυνατά και δυνατά τους υποστηρικτές σας για ένα ή δύο λεπτά; Ή είδατε τους προβολείς σας να χαμηλώνουν στο χρόνο στη μουσική ενώ οδηγείτε τη νύχτα; Ένας πυκνωτής θεραπεύει αυτά τα προβλήματα αφαιρώντας το μεγαλύτερο μέρος αυτών των κορυφών ζήτησης από το ηλεκτρικό σας σύστημα, ώστε ο ενισχυτής σας να βλέπει μια πιο σταθερή παροχή ισχύος.
Συμβουλή #11: Προσθέστε έναν επεξεργαστή σήματος ή έναν ισοσταθμιστή. Το εσωτερικό ενός αυτοκινήτου παρουσιάζει ορισμένα σοβαρά προβλήματα όσον αφορά την ποιότητα του ήχου. Οι γυάλινες και πλαστικές επιφάνειες αντανακλούν τον ήχο σαν τρελό, ενώ το χαλί, τα καλύμματα των καθισμάτων και άλλα απορροφητικά υλικά τον απορροφούν. Προσθέστε κακώς τοποθετημένα ηχεία στο μείγμα και θα έχετε σημαντικές κορυφές απόκρισης συχνότητας στους περισσότερους εσωτερικούς χώρους αυτοκινήτων. Αυτές οι αιχμές κάνουν τη μουσική σας να εκτινάσσεται στα μπάσα ή στις ανώτερες συχνότητες, προκαλώντας “κόπωση του αυτιού”.
Οι περισσότεροι δέκτες αυτοκινήτου σάς προσφέρουν χειριστήρια πρίμων, μεσαίων συχνοτήτων και μπάσων — χρήσιμα για καθολικές επιδιορθώσεις, αλλά όχι για μηδενισμό σε προβληματικές περιοχές. Θα χρειαστείτε έναν ισοσταθμιστή για να εξαφανίσετε αυτές τις κορυφές, είτε είναι ενσωματωμένος στον δέκτη σας είτε σε έναν επεξεργαστή τοποθετημένο στο ταμπλό σας ή κοντά στους ενισχυτές σας.
Ένας ισοσταθμιστής εξωλέμβιας σάς δίνει πολλούς πόντους για τη ρύθμιση της απόκρισης συχνότητας, ώστε να μπορείτε να εξαλείψετε αυτές τις κορυφές στο σύστημά σας. Ένας παραμετρικός ισοσταθμιστής σάς επιτρέπει να μεταβάλλετε το κεντρικό σημείο και το πλάτος κάθε ζώνης EQ, ώστε να μπορείτε πραγματικά να μηδενίσετε μια προβληματική περιοχή. Οι επεξεργαστές ήχου σάς βοηθούν να εξαλείψετε τις κορυφές απόκρισης συχνότητας και να αυξήσετε την απόκριση των μπάσων, ενώ ορισμένοι περιλαμβάνουν ακόμη και μικρόφωνο για την ανάλυση της ακουστικής του αυτοκινήτου σας.
Ρύθμιση του ισοσταθμιστή για τον καλύτερο ήχο. Η σωστή χρήση ενός EQ μπορεί να απαιτήσει κάποιες αλλαγές και πολλή ακρόαση, αλλά αυτό είναι το διασκεδαστικό μέρος. Ξεκινήστε με τα πάντα “επίπεδα” και τροποποιήστε ένα ή δύο πράγματα τη φορά. Θα αρχίσετε να καταλαβαίνετε τι λείπει στον ήχο και τι υπάρχει πάρα πολύ. Σε λίγο, με τη βοήθεια του ισοσταθμιστή, θα τον καλέσετε σωστά.
Συμβουλή #12: Χρησιμοποιήστε υλικό που αποσβένει τον ήχο. Μειώνοντας τους κραδασμούς και τον θόρυβο του δρόμου, τα Dynamat, Hushmat και άλλα προϊόντα που καταστρέφουν τον ήχο κάνουν δύο πράγματα για να κάνουν το σύστημά σας να ακούγεται καλύτερα.
Καταρχάς, το πάνελ της πόρτας δεν είναι το καλύτερο μέρος για ένα ηχείο — το λεπτό μέταλλο δονείται καθώς παίζει η μουσική σας, γεγονός που επηρεάζει την ακρίβεια του ήχου. Όταν συνδέετε αυτά τα προϊόντα στο πάνελ της πόρτας σας, εξαφανίζουν αυτούς τους κραδασμούς και δημιουργούν μια πιο σταθερή πλατφόρμα για το ηχείο σας, περισσότερο σαν το ξύλινο διάφραγμα σε ένα οικιακό ηχείο.
Δεύτερον, έχετε παρατηρήσει ποτέ πώς το σύστημά σας ακούγεται πολύ καλό στα 25 mph, αλλά γίνεται λίγο σκληρό όταν χτυπάτε τα 60; Ο θόρυβος του δρόμου τείνει να κρύβει πρώτα τις χαμηλότερες συχνότητες, επομένως το σύστημά σας ακούγεται υπερβολικά φωτεινό όταν το ανεβάζετε σε ταχύτητες αυτοκινητόδρομου. Το υλικό που αποσβένει τον ήχο μειώνει τα επίπεδα θορύβου στο εσωτερικό του αυτοκινήτου σας, ώστε να μην χρειάζεται να δυναμώνετε τη μουσική σας τόσο δυνατά όταν οδηγείτε. Θα ακούσετε περισσότερες μουσικές λεπτομέρειες και οι ενισχυτές σας δεν θα χρειαστεί να δουλέψουν τόσο σκληρά. Και όλα αυτά είναι καλά.
Εκτός από τις μαζικές συσκευασίες υλικών αποσβέσεως ήχου, διαθέτουμε επίσης μια μεγάλη ποικιλία από κιτ αποσβέσεως ήχου ειδικά για το όχημα. Αυτά τα κιτ περιέχουν κομμάτια που έχουν ήδη μέγεθος και σχήμα ώστε να ταιριάζουν καλύτερα σε κάθε όχημα. Αυτό θα διευκολύνει την εγκατάστασή τους και θα μειώσει τον χρόνο εγκατάστασης.
Συμβουλή μπόνους: Χρησιμοποιήστε καλώδια υψηλής ποιότητας για τους ενισχυτές σας. Ο ηλεκτρισμός είναι σαν το τρεχούμενο νερό. Δεν θα διοχετεύατε έναν εύκαμπτο σωλήνα κήπου από τον κεντρικό δρόμο προς το σπίτι σας, επειδή δεν θα περνούσε αρκετό νερό για να ανταποκριθεί στη ζήτηση. Γι’ αυτό δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε φτηνό, μικρότερου μεγέθους καλώδιο τροφοδοσίας για να τροφοδοτήσετε τους ενισχυτές σας — ο ενισχυτής θα στερηθεί τροφοδοσίας όταν αρχίσετε να ανεβάζετε τον έλεγχο έντασης. Ένα καλό καλώδιο τροφοδοσίας επιτρέπει στο ρεύμα να ρέει ελεύθερα, ώστε ο ενισχυτής σας να παίρνει τον χυμό που χρειάζεται κατά τη διάρκεια της αιχμής της ζήτησης.
Τα καλώδια patch υψηλής ποιότητας προωθούν καλύτερη ροή σήματος από τον δέκτη σας στους ενισχυτές σας, ώστε να ακούτε έναν πιο εστιασμένο και λεπτομερή ήχο. Και τα καλά καλώδια patch θα απορρίψουν επίσης το θόρυβο που προκαλείται από το ηλεκτρικό σύστημα του αυτοκινήτου σας. Δεν πιστεύετε ότι τα καλώδια μπορούν να κάνουν τη διαφορά; Ακούστε τρία από τα αγαπημένα σας τραγούδια στο ηχοσύστημα του σπιτιού σας χρησιμοποιώντας φθηνά ή “in-the-box” καλώδια RCA. Σημειώστε τι ακούσατε (ή δεν ακούσατε) από το καθένα. Στη συνέχεια, ακούστε τα ίδια τραγούδια αφού μεταβείτε σε αναβαθμισμένα καλώδια RCA και δείτε αν μπορείτε να ακούσετε τη διαφορά. Θα ακούσετε αυτές τις ίδιες διαφορές και σε ένα ηχοσύστημα αυτοκινήτου με αναβαθμισμένα καλώδια.
Επιπλέον, τα αναβαθμισμένα καλώδια μπορούν να φαίνονται απλά όμορφα, ειδικά όταν επιδεικνύετε την εργασία εγκατάστασης που κάνατε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τι προκαλεί το σφάλμα “Ασυνήθιστη κυκλοφορία” της Google και πώς να το διορθώσετε

Πώς να αποκτήσετε το Apple Music Replay