in , ,

This is helpfullThis is helpfull wowwow loveditlovedit

10 πιο έξυπνοι τρόποι εύρεσης εργασίας

Είτε είστε νέος απόφοιτος ή κάποιος που βρίσκεται στην αγορά εργασίας για χρόνια

Είτε είστε νέος απόφοιτος ή κάποιος που βρίσκεται στην αγορά εργασίας για χρόνια – το κυνήγι εργασίας είναι δύσκολο. Έχετε δοκιμάσει να ξανασκεφτείτε την προσέγγισή σας;

Δεν υπάρχει αμφιβολία – η αναζήτηση εργασίας είναι μια εργασία πλήρους απασχόλησης από μόνη της και, δυστυχώς, δεν γίνεται πολύ πιο εύκολο όσο μεγαλώνεις.

Νιώθεις λίγο σαν να γυρίζεις κύκλους και να μην πας πουθενά; Μερικές φορές, μπορεί να είναι χρήσιμο να κάνετε ένα βήμα πίσω και να σκεφτείτε πραγματικά την προσέγγισή σας προτού καταργήσετε τις αιτήσεις εργασίας.

Η λήψη διαφορετικής γωνίας μπορεί να σας δώσει μια νέα ώθηση εμπιστοσύνης εάν αισθάνεστε σε μια ρουτίνα και ελπίζουμε να σας προσφέρουμε αυτήν την ευκαιρία που αναζητάτε.

Η βασική μας συμβουλή για άτομα που αναζητούν εργασία είναι αυτή: μην σκέφτεστε απλώς όσον αφορά την επιλογή των κουτιών και την ικανοποίηση των κριτηρίων που αναζητά ένας εργοδότης.

Η υποβολή αιτήσεων για εργασία είναι να πουλήσετε πραγματικά τον εαυτό σας σε έναν πιθανό εργοδότη – γιατί πρέπει να σας επιλέξουν έναντι άλλων αιτούντων; Σκεφτείτε πώς μπορείτε να ξεχωρίσετε από το πλήθος.

Αυτό συχνά παραβλέπεται από μαθητές που αναζητούν θέσεις εργασίας, ρίχνοντας απρόσωπα βιογραφικά σημειώματα και συνοδευτικές επιστολές σε καταστήματα λιανικής και μπαρ.

Ο τρόπος με τον οποίο χειρίζεστε τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων αντικατοπτρίζει το είδος του υπαλλήλου σας: συναντήστε σαν να μην κάνετε την προσπάθεια σε αυτό το στάδιο του παιχνιδιού και δεν θα εντυπωσιάσει κανέναν.

Επίσης, προσπαθήστε να μην αφήσετε τις αποτυχημένες εφαρμογές να χάνουν την εμπιστοσύνη σας πάρα πολύ. Θυμάστε τη θεωρία της «επιβίωσης του καταλληλότερου» στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση; Αυτό ισχύει και για την αγορά εργασίας.

Εκείνοι που είναι πρόθυμοι να μεταλλάξουν (σε προσέγγιση) και να πάρουν κάθε επιστολή απόρριψης όπως το νερό από την πλάτη μιας πάπιας είναι πιθανό να πετύχουν. Συνεχίστε να θυμίζετε αυτό!

1.Δοκιμάστε τη διαδικτυακή δικτύωση

Συνδεθείτε σε ιστότοπους δικτύωσης καριέρας όπως το LinkedIn. Ίσως να πιστεύετε ότι αυτό είναι ένα βήμα μπροστά από τον εαυτό σας εάν εξακολουθείτε να σπουδάζετε, αλλά στην πραγματικότητα φαίνεται υπέροχο για τους εργοδότες, αν θέλετε ήδη να μάθετε τι συμβαίνει στην αγορά εργασίας πριν καν αποφοιτήσετε.

Συμμετάσχετε σε ομάδες συζήτησης για κλάδους που σας ενδιαφέρουν και αρχίστε να δημιουργείτε το κοινωνικό σας δίκτυο για να παρακολουθείτε τις τελευταίες προσφορές εργασίας

2.Μιλήστε με φίλους και συγγενείς

Η παραπομπή προσωπικού είναι μια από τις πιο δημοφιλείς μεθόδους που χρησιμοποιούνται για την πρόσληψη από εργοδότες, καθώς οι εταιρείες προτιμούν συχνά να προσλαμβάνουν κάποιον για τον οποίο μπορούν να εγγυηθούν τους αξιόπιστους υπαλλήλους τους.

Επωφεληθείτε από αυτό ζητώντας από τους φίλους και την οικογένειά σας που εργάζονται σε κλάδους που θέλετε να εξερευνήσετε. Αυτό μπορεί συχνά να σας οδηγήσει να μάθετε για τις κενές θέσεις πριν από τον διαγωνισμό και σας δίνει αμέσως πλεονέκτημα εάν κάποιος μπορεί να σας προτείνει.

3.Προχωρήστε πέρα από τις λίστες εργασίας

Μερικές φορές η τήρηση λιστών θέσεων εργασίας δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να προχωρήσετε.

Η εστίαση σε συγκεκριμένες εταιρείες και όχι οι κενές θέσεις μπορεί να λειτουργήσει υπέρ σας, καθώς όταν προχωράτε στη διαδικασία υποβολής αιτήσεων, θα έχετε ήδη ενδιαφέρον για την εταιρεία. Αυτό θα πρέπει να ξεπεράσει αυτό που λέτε, σε αντίθεση με την απλή υποβολή αίτησης, επειδή υπάρχει δουλειά για αρπαγή.

4.Επεκτείνετε την αναζήτησή σας (και το μυαλό σας)

Ιδιαίτερα χάρη στην τεχνολογία, η αγορά εργασίας εξελίσσεται συνεχώς με τέτοιο ρυθμό που υπάρχουν πολλές δουλειές εκεί έξω που πιθανότατα δεν έχετε ακούσει ποτέ – και αυτό δεν υπήρχε όταν μιλούσατε με τον σύμβουλο σταδιοδρομίας σας στο σχολείο .

Για παράδειγμα, ξέρετε τι είναι ο σχεδιαστής UX; Τι θα λέγατε για έναν έμπορο περιεχομένου, έναν προγραμματιστή Backend ή έναν χάκερ ανάπτυξης; Αξίζει να κάνετε κάποια έρευνα σε αυτό, καθώς μπορεί να διαπιστώσετε ότι μόλις ξεπεράσετε τα άγνωστα ονόματα, αυτοί είναι ρόλοι που θα σας ενδιαφέρουν να δοκιμάσετε.

5.Να είστε σίγουροι και ευπαρουσίαστοι

Όπως αναφέραμε νωρίτερα, ο τρόπος χειρισμού της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων θα δώσει στους πιθανούς εργοδότες μια ιδέα για το είδος του εργαζομένου που είστε.

Για παράδειγμα, κάποιος που αναλαμβάνει πρωτοβουλία στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε ένα ανώτερο μέλος του προσωπικού για να ζητήσει καφέ θα εκπέμψει μια πολύ πιο θετική, εντυπωσιακή εντύπωση από κάποιον που μόλις στέλνει ένα επίπεδο βιογραφικό σημείωμα και αντιγράφει / επικολλήσει συνοδευτική επιστολή.

6.Εργαστείτε για το πανεπιστήμιο σας

Υπάρχουν εκατοντάδες θέσεις μερικής απασχόλησης στην πανεπιστημιούπολη για φοιτητές, συμπεριλαμβανομένης της εργασίας μπαρ, εκδηλώσεων εργασίας, διαχειριστών και παροχής ξεναγήσεων σε υποψήφιους φοιτητές.

Με αξιοπρεπή αμοιβή και ώρες (καθώς συνήθως είναι αρκετά κοντά στο δωμάτιο του κοιτώνα και στα θέατρα διαλέξεων), αυτές οι θέσεις εργασίας είναι χρυσές σκόνες.

7.Δοκιμάστε μια πρακτική άσκηση

Αυτή είναι μια ιδιαίτερα καλή επιλογή εάν παίρνετε την πρότασή μας από τον αριθμό τεσσάρων συμβουλών και δοκιμάζετε κάποια περιοχή χωρίς άδεια στην αγορά εργασίας.

Εάν μια θέση είναι άγνωστη, είναι σημαντικό να έχετε την ευκαιρία να τη δοκιμάσετε προτού αποφασίσετε εάν είναι για εσάς.

8.Δοκιμάστε ένα γραφείο πρόσληψης

Η εύρεση εργασίας μέσω ενός γραφείου προσλήψεων μπορεί να είναι μια καλή επιλογή, ειδικά αν βρείτε ολόκληρη την ιδέα να πωλήσετε τον εαυτό σας ιδιαίτερα δύσκολη – οι προσλήψεις πληρώνονται για να κάνουν αυτό το κομμάτι για εσάς!

Τα γραφεία προσλήψεων αναζητούν τακτικά και ενεργά εργασία για λογαριασμό σας, οπότε αυτό, φυσικά, μπορεί να ελαφρύνει λίγο το φορτίο αν βρίσκετε τράτα για δουλειές ιδιαίτερα κουραστικό και μπορεί να σας φέρει μια εργασία πιο γρήγορα από το αναμενόμενο.

9.Δείτε τις εκθέσεις σταδιοδρομίας

Οι καριέρες και οι μεταπτυχιακές εκθέσεις δεν αφορούν μόνο τα δωρεάν παιχνίδια (αν και αυτά είναι πάντα ένα ευπρόσδεκτο προνόμιο!).

Αυτές οι εκθέσεις είναι μια φανταστική ευκαιρία να συναντηθείτε και να μιλήσετε απευθείας με εργοδότες και προσλήψεις. Θυμηθείτε, έχουν πληρώσει για το περίπτερο στο οποίο στέκονται με μοναδικό σκοπό να μιλήσουν σε άτομα που αναζητούν εργασία όπως εσείς, οπότε επωφεληθείτε από το να βρίσκεστε σε αυτήν τη σπάνια θέση.

10.Γίνετε το αφεντικό σας

Πολλοί φοιτητές και πτυχιούχοι συχνά αποθαρρύνονται να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση λόγω του κινδύνου ή της έλλειψης ασφάλειας που προσφέρει.

Παρόλο που το να είσαι το αφεντικό σου μπορεί να μοιάζει με μια τρομακτική κίνηση, αν έχεις μια μεγάλη ιδέα και το κίνητρο να το προωθήσεις, τότε αυτή θα μπορούσε να είναι η πιο έξυπνη κίνηση που κάνεις ποτέ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τρόπος αποκοπής, αντιγραφής και επικόλλησης κειμένου σε τηλέφωνο Android

6 τρόποι για να αποφύγετε την απάτη μέσω τηλεμάρκετινγκ