in

Χρησιμοποιήστε την τηλεόραση ως οθόνη υπολογιστή

Σήμερα δεν είναι τόσο περίεργο να χρησιμοποιείτε μια τηλεόραση 32 ιντσών ως οθόνη υπολογιστή, έχοντας επίγνωση του γεγονότος ότι μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τη μεγάλη επιφάνεια της για να μπορούμε να ανοίγουμε πολλά παράθυρα ταυτόχρονα και να προβάλλουμε περιεχόμενο υψηλής ευκρίνειας.
Ο κύριος παράγοντας για να καθοριστεί αν μια τηλεόραση είναι καλή ως οθόνη είναι η χρήση αυτού του υπολογιστή. με βάση τη χρήση μας μπορούμε να εξετάσουμε τη σύνδεση μιας τηλεόρασης ως πρόσθετη οθόνη ή ως τη μοναδική οθόνη για τον υπολογιστή.
1) Σενάρια χρήσης τηλεόρασης ως οθόνης
Εάν ο υπολογιστής του σπιτιού σας χρησιμοποιείται για περιήγηση σε ιστότοπους, ανάγνωση άρθρων στο Διαδίκτυο, ανάγνωση μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μετάβαση στο Facebook, η μεγάλη οθόνη μιας τηλεόρασης υψηλής ευκρίνειας μπορεί να έχει προβλήματα χαμηλής ανάλυσης, με αποτέλεσμα το κείμενο να είναι πιο δύσκολο στην ανάγνωση και θα φαίνεται πολύ μπερδεμένο. πολύ που ακόμη και η ανάγνωση των μενού και των εικονιδίων των Windows είναι δύσκολη.
Αν θυμάστε όσα γράφτηκαν ήδη στο άρθρο σχετικά με το πώς να επιλέξετε μια οθόνη υπολογιστή, η ανάλυση είναι πολύ μεγαλύτερη από το μέγεθος.
Μια τηλεόραση 32 ιντσών έχει σχεδόν πάντα την ίδια ανάλυση με μια οθόνη 27 ιντσών (αν είναι και οι δύο 1080p). Η διαφορά των πέντε εκατοστών στο μέγεθος της οθόνης κάνει την ανάγνωση κειμένου στην τηλεόραση πιο μπερδεμένη και λιγότερο ακριβή.
Έτσι, εάν χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας για βασική χρήση, μια τηλεόραση θα πρέπει να ρυθμιστεί ανάλογα, μειώνοντας την ανάλυση σε επίπεδο υπολογιστή για να μπορείτε να δείτε τους στίχους.
Ωστόσο, αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τον υπολογιστή σας για ψυχαγωγία, βιντεοπαιχνίδια και ταινίες, τότε είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν φορητό ή επιτραπέζιο υπολογιστή ως σταθερό κέντρο πολυμέσων δίπλα στην τηλεόραση (όπως γινόταν κάποτε με τη συσκευή εγγραφής βίντεο) ή μπορείτε να συνδέσετε τον υπολογιστή στην τηλεόρασή σας Full HD στο σπίτι όταν θέλετε να παρακολουθήσετε μια ταινία ή να παίξετε ένα βιντεοπαιχνίδι, χωρίς να εγκαταλείψουμε την κύρια οθόνη (την οποία μπορούμε επίσης να απενεργοποιήσουμε στο μεταξύ ή να χρησιμοποιήσουμε για άλλους σκοπούς).
Μπορεί να χρειαστεί κάποια οργάνωση για να γίνει η σύνδεση βολική στη δημιουργία και τη χρήση, αλλά μόλις τακτοποιήσετε τα καλώδια και τις διαμορφώσεις, θα είναι γρήγορη και εύκολη.
Ένας άλλος τρόπος χρήσης της τηλεόρασης με τον υπολογιστή είναι να τη χρησιμοποιήσετε ως δεύτερη οθόνη, για να σερφάρετε στο διαδίκτυο και να διαβάσετε στην κύρια οθόνη, αφήνοντας την τηλεόραση για βίντεο, ταινίες, παιχνίδια και εφαρμογές πολυμέσων. Αυτή η ρύθμιση θα σας δώσει το καλύτερο και των δύο κόσμων, αν και θα χρειαστείτε ένα πολύ ευρύχωρο γραφείο.
Εάν εργαζόμαστε πολύ με προγράμματα με πολύ μεγάλα υπολογιστικά φύλλα  (ειδικά Excel, Word και AutoCAD), η σύνδεση μιας μεγάλης τηλεόρασης θα σας επιτρέψει να διαχειρίζεστε μεγαλύτερο όγκο δεδομένων χωρίς να χρειάζεται να κάνετε κύλιση στη σελίδα, ώστε να μπορείτε να εργάζεστε καλύτερα και πιο γρήγορα.
2) Συνδέστε την τηλεόραση στον υπολογιστή
Ανάλογα με την τηλεόραση και τον υπολογιστή που χρησιμοποιούμε, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε διαφορετικούς τρόπους για να πραγματοποιήσουμε τη σύνδεση.
Η πιο πρακτική και ταχύτερη μέθοδος περιλαμβάνει προς το παρόν τη χρήση ενός καλωδίου HDMI, το οποίο υπάρχει στους περισσότερους σύγχρονους υπολογιστές και φορητούς υπολογιστές και είναι πανταχού παρόν στις τηλεοράσεις νέας γενιάς.
Για να πραγματοποιήσετε τη σύνδεση, απλώς συνδέστε ένα καλώδιο HDMI στις δύο θύρες του υπολογιστή και της τηλεόρασης και διαμορφώστε το λειτουργικό σύστημα ώστε να χρησιμοποιεί την πρόσφατα συνδεδεμένη τηλεόραση ως νέα οθόνη (όπως θα δούμε στα επόμενα κεφάλαια). Το καλώδιο HDMI μεταδίδει ήχο και βίντεο από τον υπολογιστή στην τηλεόραση και επομένως δεν χρειάζονται άλλα καλώδια για τη διαχείριση του ήχου από τον υπολογιστή.
Τα εξαιρετικά καλώδια HDMI για χρήση για τη σύνδεση μπορούν να προβληθούν απευθείας στο Amazon.
Εάν ο υπολογιστής σας διαθέτει θύρα DVI, μπορείτε να συνδέσετε την τηλεόρασή σας χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο DVI-HDMI, καθώς τα δύο πρότυπα είναι ηλεκτρικά συμβατά.
Σε αυτήν την περίπτωση μόνο το σήμα βίντεο θα μεταφερθεί στην τηλεόραση και θα πρέπει να εξοπλισθούμε με άλλο καλώδιο για να μπορούμε να μεταφέρουμε τον ήχο από την έξοδο ήχου ή την έξοδο ακουστικών του υπολογιστή στην είσοδο AUX της τηλεόρασης, χρησιμοποιώντας ένα Καλώδιο Jack 3,5mm.
Σε Mac και MacBook, εάν η υποδοχή HDMI δεν είναι διαθέσιμη, μπορούμε να εξοπλιστούμε με ένα καλώδιο Mini DisplayPort-HDMI, ικανό να εκτελεί τις ίδιες εργασίες με το τυπικό καλώδιο HDMI.
Ωστόσο, εάν έχουμε ένα από τα νέα MacBook Pro με υποδοχή USB Type-C, μπορούμε να συνδέσουμε την τηλεόραση χρησιμοποιώντας έναν προσαρμογέα USB-C-HDMI.
Σε έναν άλλο οδηγό έχουμε εξερευνήσει το θέμα του τρόπου σύνδεσης του υπολογιστή στην τηλεόραση, ώστε να μπορείτε να γνωρίζετε όλα τα καλώδια και τις υποδοχές σύνδεσης που θα χρησιμοποιήσετε για να πραγματοποιήσετε αυτόν τον τύπο σύνδεσης.
Αν, αντί αυτού, θέλαμε να συνδέσουμε τον υπολογιστή με την τηλεόραση ασύρματα ή ασύρματα συνιστούμε να διαβάσετε τον οδηγό μας σχετικά με το πώς να χρησιμοποιήσετε την τηλεόραση ως δευτερεύουσα ασύρματη οθόνη για τον υπολογιστή.
3) Επιλογές των Windows για χρήση της τηλεόρασης ως οθόνης
Αφού πραγματοποιηθεί η σύνδεση μεταξύ του υπολογιστή και της τηλεόρασης, ας πάμε στην επιφάνεια εργασίας των Windows, κάνουμε κλικ κάτω δεξιά στο Κέντρο ειδοποιήσεων ή στα εικονίδια συστήματος (ένταση, μπαταρία και δίκτυο) και πατάμε το κουμπί Έργο.
Επιλέγουμε πώς σκοπεύουμε να διαμορφώσουμε τη νέα τηλεόραση, επιλέγοντας μεταξύ Διπλότυπο (θα αντιγράψει την ορατή οθόνη στον υπολογιστή), Επέκταση (θα επεκτείνει την ορατή οθόνη) και Μόνο Δεύτερη οθόνη (θα απενεργοποιήσει την οθόνη του υπολογιστή για να παραμείνει ενεργοποιημένη μόνο η εικόνα η τηλεόραση).
Μπορούμε να επιταχύνουμε την εναλλαγή μεταξύ των διαφόρων λειτουργιών προβολής πατώντας τα πλήκτρα WINDOWS+P στο πληκτρολόγιο. Εάν η ανάλυση δεν είναι σωστή ή παρατηρήσουμε παραμορφώσεις στην εικόνα που αποστέλλεται στην τηλεόραση, κάνουμε δεξί κλικ στην επιφάνεια εργασίας, πατάμε Ρυθμίσεις οθόνης και προσαρμόζουμε τα στοιχεία στο μενού για να αλλάξουμε την ανάλυση και το μέγεθος του κειμένου (μπορούμε να λάβουμε βοήθεια από Τα ίδια τα Windows πατώντας το κουμπί Ανίχνευση).
4) Επιλογές Mac για χρήση της τηλεόρασης ως οθόνη
Σε Mac μπορούμε να διαμορφώσουμε τη συνδεδεμένη τηλεόραση μεταβαίνοντας στο μενού επάνω αριστερά με το εικονίδιο Apple, κάνοντας κλικ στις Προτιμήσεις συστήματος και, τέλος, στο Οθόνη -> Τακτοποίηση.
Εάν σκοπεύουμε να χρησιμοποιήσουμε την τηλεόραση ως εκτεταμένη οθόνη, απλώς μην επιλέξετε το στοιχείο Διπλότυπη οθόνη και σύρετε τη λευκή γραμμή ανάμεσα στα δύο πλαίσια για να αποφασίσετε την κύρια οθόνη. Αν αντ ‘αυτού θέλουμε να έχουμε μια διπλότυπη οθόνη, απλώς επιλέξτε το στοιχείο Διπλότυπο οθόνης.
5) Επιλέξτε την επιλογή HDMI σε Samsung, LG ή Android TV
Εάν έχουμε τηλεόραση Samsung, η μετάβαση στην πηγή βίντεο στην οποία συνδέουμε τον υπολογιστή θα πρέπει να είναι αυτόματη, χωρίς παρέμβαση του χρήστη.
Εάν παρατηρήσουμε ότι η τηλεόραση δεν μεταβαίνει αυτόματα στη σωστή πηγή, απλώς πατήστε το κουμπί Αρχική σελίδα στο τηλεχειριστήριο, επιλέξτε το στοιχείο Πηγή και επιλέξτε την έξοδο HDMI στην οποία είναι συνδεδεμένος ο υπολογιστής. Εάν υπάρχουν πολλές έξοδοι βίντεο HDMI, απλώς δοκιμάστε τις όλες μέχρι να εμφανιστεί η επιφάνεια εργασίας των Windows.
Εάν, ωστόσο, έχουμε τηλεόραση LG, η εναλλαγή μεταξύ πηγών HDMI μπορεί να γίνει γρήγορα πατώντας το κουμπί Εισόδου στο τηλεχειριστήριο (συνήθως με το σύμβολο ενός καλωδίου) και, από το μενού πηγών, επιλέξτε το κατάλληλο στοιχείο HDMI για να δείτε το βίντεο που μεταδόθηκε από τον υπολογιστή.
Οι κάτοχοι Android TV θα λάβουν αυτόματη ενεργοποίηση της πηγής HDMI που έχει εκχωρηθεί για τον υπολογιστή. Σε περίπτωση προβλημάτων με την αλλαγή της πηγής βίντεο, πατήστε το κουμπί Αρχική σελίδα στο τηλεχειριστήριο, μεταβείτε εκεί, επιλέξτε το μενού Είσοδος και επιλέξτε το σωστό στοιχείο HDMI για να ξεκινήσει η μετάδοση στην οθόνη. Στις νέες τηλεοράσεις Google, απλώς πατήστε απευθείας το κουμπί INPUT στο τηλεχειριστήριο για να επιλέξετε το σωστό στοιχείο HDMI.
Συμπεράσματα
Η σύνδεση της τηλεόρασης με τον υπολογιστή προσφέρει τόσα πολλά πλεονεκτήματα: μεγαλύτερο χώρο εργασίας και σωστό μέγεθος για να απολαμβάνετε ταινίες, παιχνίδια και τηλεοπτικές σειρές, με ποιότητα που είναι δύσκολο να εκτιμηθεί στην κύρια οθόνη μόνο 24 ιντσών.
Εάν θέλουμε να προσαρμόσουμε την ποιότητα της εικόνας που μεταδίδεται στην οθόνη ή/και στην τηλεόραση, σας συνιστούμε να διαβάσετε τους οδηγούς μας σχετικά με το πώς μπορείτε να προσαρμόσετε την αντίθεση, τη φωτεινότητα και τα χρώματα της οθόνης στην οθόνη και πώς να βαθμονομήσετε την οθόνη στα Windows.
Εάν, ωστόσο, παίζουμε πολλά βιντεοπαιχνίδια και παρακολουθούμε πολλές ταινίες, σας συνιστούμε να δοκιμάσετε μια οθόνη ευρείας οθόνης 21:9 (υπερευρεία οθόνη).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το νέο teaser Realme Narzo 70 Pro υπόσχεται λιγότερα bloatware

Τα ευρωπαϊκά σχολεία απροετοίμαστα για την τεχνητή νοημοσύνη: το ψηφιακό χάσμα αυξάνεται