in

Χρησιμοποιήστε αυτήν την εφαρμογή για να στείλετε εύκολα αρχεία σε οποιαδήποτε συσκευή

Οι κύριες συσκευές μου είναι ένα iPhone, ένας υπολογιστής με Windows και ένα MacBook και έψαχνα για έναν γρήγορο και αξιόπιστο τρόπο για να μοιράζομαι αρχεία μεταξύ τους. Έχω βασιστεί σε ακατέργαστες λύσεις, όπως να στέλνω στον εαυτό μου email ή μηνύματα κειμένου και να ανεβάζω αρχεία σε μια υπηρεσία αποθήκευσης cloud για να τα στέλνω μεταξύ των πλατφορμών. Καμία από αυτές τις λύσεις δεν είναι τόσο απρόσκοπτη όσο το AirDrop της Apple, και ακόμη και αυτό δεν είναι πάντα αξιόπιστο. Είχα περιπτώσεις όπου οι μεταφορές AirDrop απέτυχαν χωρίς φαινομενικά κανένα λόγο ή όταν μια από τις συσκευές Apple μου δεν μπορούσε να δει την άλλη.
Όλα αυτά άλλαξαν όταν ανακάλυψα το LocalSend, χάρη στην κάλυψη του Jared Newman στο PC World. Το LocalSend είναι μια δωρεάν εφαρμογή κοινής χρήσης αρχείων μεταξύ πλατφορμών που λειτουργεί εκτός σύνδεσης. Εφόσον όλες οι συσκευές σας βρίσκονται στο ίδιο δίκτυο Wi-Fi, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή για να στείλετε αρχεία, φακέλους, κείμενο ή ακόμα και ως πρόχειρο μεταξύ πλατφορμών. Το τελευταίο είναι μια εξαιρετική δυνατότητα για μένα, επειδή μου αρέσει η λειτουργία Universal Clipboard της Apple, η οποία μου επιτρέπει να αντιγράφω σε οποιαδήποτε συσκευή Apple και να επικολλώ σε οποιαδήποτε άλλη.
 Ρύθμιση LocalSend
Για να το ρυθμίσετε, μεταβείτε στη σελίδα λήψεων στον ιστότοπο του LocalSend και κατεβάστε την εφαρμογή σε όλες τις συσκευές σας. Η εφαρμογή υποστηρίζει Windows, Mac, Linux, iPhone, iPad και Android (συμπεριλαμβανομένων των Google Play, F-Droid και Amazon Appstore). Αυτή είναι μια περιεκτική λίστα που καλύπτει κάθε συσκευή από τον παλιό σας υπολογιστή με Windows έως ένα τηλέφωνο Android που δεν έχει αφαιρεθεί η Google.
Μόλις εγκατασταθεί η εφαρμογή, απλώς βεβαιωθείτε ότι οι συσκευές σας βρίσκονται στο ίδιο δίκτυο Wi-Fi.
Αποστολή και λήψη αρχείων
Το LocalSend εκχωρεί αυτόματα ιδιόμορφα ονόματα σε κάθε συσκευή σας, όπως “Neat Blueberry or Fast Lettuce, μαζί με το λειτουργικό σύστημα της συσκευής. (Μπορείτε να μεταβείτε στην καρτέλα Ρυθμίσεις της εφαρμογής και να ενεργοποιήσετε τις Σύνθετες ρυθμίσεις για να μετονομάσετε αυτές τις συσκευές, αν θέλετε. )
Για να στείλετε αρχεία, μεταβείτε στην καρτέλα Αποστολή και ξεκινήστε να επιλέγετε τα πράγματα που θέλετε να στείλετε. Η εφαρμογή σάς επιτρέπει να επιλέξετε πολλούς τύπους αρχείων και να τα στείλετε μαζί. Απλώς επιλέγετε τα αρχεία και, στη συνέχεια, κάνετε κλικ σε μία από τις κοντινές συσκευές που εμφανίζονται στη λίστα και η εφαρμογή αρχίζει να στέλνει δεδομένα. Μόλις εγκρίνετε το αίτημα στη συσκευή λήψης, τα αρχεία θα σταλούν γρήγορα. Για μια παρτίδα μικρότερων αρχείων, η μεταφορά ήταν άμεση. Έστειλα επίσης ένα βίντεο 400 MB από τον υπολογιστή μου στο Mac μου και χρειάστηκαν 50 δευτερόλεπτα.
Μπορείτε επίσης να κάνετε κλικ στο εικονίδιο με το γρανάζι στην καρτέλα Αποστολή για να αποκαλύψετε περισσότερες επιλογές για αποστολή και λήψη αρχείων. Υπάρχει μια ενδιαφέρουσα επιλογή Κοινή χρήση μέσω συνδέσμου εδώ, η οποία δημιουργεί έναν σύνδεσμο που μπορείτε να ανοίξετε σε οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης. Μόλις ανοίξει ο σύνδεσμος, θα πρέπει να εγκρίνετε το αίτημα από τη συσκευή που στέλνει αρχεία και, στη συνέχεια, μπορείτε να τα κατεβάσετε γρήγορα στο τέλος του δέκτη. Αυτό είναι χρήσιμο για ορισμένους υπολογιστές όπου η λήψη και η εγκατάσταση εφαρμογών είναι περιορισμένη.
Υπάρχει επίσης μια επιλογή με την ένδειξη Πολλαπλοί παραλήπτες, η οποία σας επιτρέπει να στέλνετε αρχεία σε πολλές συσκευές εύκολα. Πρέπει ακόμα να επιλέξετε κάθε συσκευή στην οποία θέλετε να στείλετε αρχεία, αλλά η εφαρμογή δεν θα διαγράψει τη λίστα των επιλεγμένων αρχείων μετά από κάθε μετάδοση. Χρησιμοποίησα αυτήν την επιλογή για να στείλω παρτίδες 5-10 αρχείων σε πολλές συσκευές back-to-back και λειτούργησε άψογα.
Όταν λαμβάνετε αρχεία, συνήθως θα πρέπει να εγκρίνετε κάθε αίτημα αποστολής. Αυτό είναι ένα καλό χαρακτηριστικό ασφαλείας, αλλά σας εμποδίζει όταν βρίσκεστε σε ένα αξιόπιστο μέρος (όπως το σπίτι σας) και στέλνετε αρχεία μόνο στους δικούς σας υπολογιστές, όπως κάνω συχνά. Για να το αντιμετωπίσετε, μπορείτε να μεταβείτε στην καρτέλα Λήψη στο LocalSend και να κάνετε κλικ στο κουμπί Γρήγορη αποθήκευση . Με ενεργοποιημένη τη Γρήγορη αποθήκευση, η εφαρμογή θα κατεβάσει αυτόματα όλα τα αρχεία που αποστέλλονται σε αυτήν τη συσκευή. Ομοίως, μπορείτε να μεταβείτε στις ρυθμίσεις του LocalSend και να εγκρίνετε αυτόματα αιτήματα για τη λειτουργία Κοινή χρήση μέσω συνδέσμου.
Η εφαρμογή σάς επιτρέπει να επιλέξετε έναν προσαρμοσμένο κατάλογο για τη λήψη αρχείων και θα πρέπει να το αλλάξετε εάν θέλετε να αποφύγετε την ακαταστασία του φακέλου “Λήψεις”. Μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε τη ρύθμιση Auto Finish για την αυτόματη ολοκλήρωση των μεταφορών αρχείων. Αυτό είναι απενεργοποιημένο από προεπιλογή και πρέπει να κάνετε κλικ σε ένα κουμπί για να επιβεβαιώσετε κάθε μεταφορά αρχείου. Με αυτές τις μικρές τροποποιήσεις, το LocalSend έχει γίνει μια εφαρμογή που πρέπει να έχω για τις ρυθμίσεις μου, ακόμα κι αν το χρησιμοποιώ κυρίως ως πρόχειρο μεταξύ πλατφορμών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το iPhone σας για να βρείτε ένα συγκεκριμένο βιβλίο στα ράφια σας

Σταματήστε να σπαταλάτε χρήματα σε φανταχτερά σχέδια GPU, απλώς αγοράστε το φθηνότερο