in ,

This is helpfullThis is helpfull

Το iMessage αλλοιώνει την ποιότητα των φωτογραφιών σας;

Οι χρήστες του iPhone αγαπούν την υπηρεσία iMessage καθώς τους επιτρέπει να αλληλεπιδρούν δωρεάν

Οι χρήστες του iPhone αγαπούν την υπηρεσία iMessage καθώς τους επιτρέπουν να αλληλεπιδρούν δωρεάν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Η μόνη απαίτηση για λειτουργία του iMessage είναι ότι τόσο ο αποστολέας όσο και ο παραλήπτης διαθέτουν συσκευή iOS. Οι περισσότεροι χρήστες iPhone προτιμούν να μοιράζονται τις φωτογραφίες τους μέσω του iMessage.

Τον τελευταίο καιρό, ορισμένοι χρήστες iPhone βρέθηκαν να διαμαρτύρονται ότι οι εικόνες που έστειλαν μέσω του iMessage δεν παραδίδονται σε υψηλή ποιότητα. Η εικόνα που αποστέλλεται μέσω του iMessage είναι κακής ποιότητας σε σύγκριση με την εικόνα που είχε αρχικά ληφθεί. Τώρα, το ερώτημα είναι γιατί συμβαίνει;

Γιατί συμβαίνει;
Εάν αντιμετωπίζετε το ίδιο πρόβλημα και δεν γνωρίζετε γιατί συμβαίνει, τότε βρίσκεστε στο σωστό μέρος. Πρώτον, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι δεν οφείλεται σε ελαττωματικό τηλέφωνο ή οτιδήποτε άλλο. Στην πραγματικότητα, αυτό το ζήτημα παρουσιάζεται λόγω μιας απλής προσαρμογής ρύθμισης που έχει και τα οφέλη της. Υπάρχει μια ρύθμιση στην ενότητα Μήνυμα γνωστή ως Λειτουργία εικόνας χαμηλής ποιότητας. Όταν είναι ενεργοποιημένη, αυτή η λειτουργία κόβει τις εικόνες περίπου στα 100 kilobytes η καθεμία. Το πραγματικό μέγεθος και η συμπίεση της εικόνας χαμηλής ποιότητας εξαρτώνται από την ποιότητα και το μέγεθος της αρχικής φωτογραφίας.

Αυτή η μικρή εξήγηση οδηγεί στο επόμενο ερώτημα γιατί απαιτείται αυτή η συμπίεση; Ποια είναι τα οφέλη του; Γιατί κάποιος χρησιμοποιεί αυτήν τη λειτουργία; Μια απλή εξήγηση σε αυτές τις ερωτήσεις είναι ότι τα άτομα που βασίζονται σε περιορισμένο επίδομα δεδομένων κινητής τηλεφωνίας μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτήν τη δυνατότητα προς όφελός τους. Η αποστολή της φωτογραφίας αρχικού μεγέθους θα έτρωγε μερικά megabyte τα οποία μπορούν να αποφευχθούν απλώς ενεργοποιώντας τη Λειτουργία εικόνας χαμηλής ποιότητας.

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η ενεργοποίηση αυτής της λειτουργίας θα μειώσει τις εικόνες περίπου στα 100 kilobytes ενώ η αρχική φωτογραφία μεγέθους θα καταναλώνει περίπου 2-5 megabyte. Η ενεργοποίηση αυτής της λειτουργίας είναι αποτελεσματική εάν στέλνετε πολλές φωτογραφίες τακτικά. Εάν έχετε μόνο μια φωτογραφία ή δύο περιστασιακά, τότε η αποστολή τους στο αρχικό μέγεθος δεν θα έχει μεγάλη διαφορά. Από άποψη ποιότητας, η διαφορά μεταξύ του αρχικού μεγέθους και της συμπιεσμένης φωτογραφίας δεν είναι δραστική. Ίσως, ένας τελειομανής ή ένα άτομο που κάνει ζουμ σε κάθε φωτογραφία να νιώσει τη διαφορά, αλλά διαφορετικά, δεν είναι πολύ μεγάλη διαφορά για να διαμαρτύρονται.

Τι να κάνετε αν δεν θέλετε εικόνες χαμηλής ποιότητας:
Πολλοί χρήστες αυτές τις μέρες έχουν απεριόριστα πακέτα δεδομένων και η ανησυχία για τα δεδομένα είναι το τελευταίο πράγμα στη λίστα τους. Για τέτοιους χρήστες, η ενεργοποίηση της λειτουργίας εικόνας χαμηλής ποιότητας δεν θα έχει νόημα. Ομοίως, εάν δεν θέλετε να θέσετε σε κίνδυνο την ποιότητα της εικόνας σε οποιαδήποτε τιμή, τότε θα θέλατε επίσης να απενεργοποιηθεί αυτή η λειτουργία. Ευτυχώς, η απενεργοποίηση αυτής της λειτουργίας είναι αρκετά απλή. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα.

  1. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις στο iPhone σας.Κάντε κύλιση προς τα κάτω λίγο και εντοπίστε την επιλογή Μηνύματα. Πατήστε σε αυτήν την επιλογή.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στο κάτω μέρος της οθόνης για να εντοπίσετε την επιλογή
  3. Λειτουργία εικόνας χαμηλής ποιότητας. Ο λόγος για τον οποίο οι εικόνες σας συμπιέζονται στο iMessage οφείλεται στην ενεργοποίηση αυτής της επιλογής.
  4. Απλώς απενεργοποιήστε τον διακόπτη για αυτήν την επιλογή. Βγείτε από τις ρυθμίσεις και δοκιμάστε να στείλετε μια εικόνα. Θα δείτε ότι η εικόνα δεν θα συμπιεστεί πια.

Συμπέρασμα:
Πριν από λίγο καιρό, οι περισσότεροι χρήστες iPhone διαμαρτύρονταν για το γεγονός ότι δεν μπόρεσαν να στείλουν χαμηλότερης ποιότητας ή μικρότερες φωτογραφίες μέσω του iMessage. Έπρεπε να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή Mail για επιλογές υποβάθμισης. Η Apple άκουσε αυτά τα παράπονα και εισήγαγε αυτήν τη λειτουργία μόνο για να αντιμετωπίσει μια άλλη αντίδραση από ένα διαφορετικό σύνολο χρηστών της Apple. Ειλικρινά, τώρα οι χρήστες έχουν την επιλογή να επιλέξουν αν θέλουν να στείλουν μια πρωτότυπη φωτογραφία ή μια συμπιεσμένη και αυτό το καθιστά win-win για όλους.

Και πάλι, η διαφορά ποιότητας μεταξύ της αρχικής και της συμπιεσμένης φωτογραφίας δεν είναι πάρα πολύ. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα μπορούν ακόμη και να κάνουν διάκριση μεταξύ των δύο. Ωστόσο, εάν κάποιος αντιμετωπίζει σημαντική διαφορά στην ποιότητα, τότε μπορεί να οφείλεται σε κάτι άλλο. Σε αυτήν την περίπτωση, ίσως χρειαστεί να αναζητήσετε ορισμένες επιλογές αντιμετώπισης προβλημάτων, όπως Επαναφορά όλων των ρυθμίσεων, Αναγκαστική επανεκκίνηση ή ακόμη και επαναφορά της συσκευής σας στις εργοστασιακές ρυθμίσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το Power Off Slide δεν λειτουργεί;

Τα Airpods συνδέονται ενώ βρίσκονται στη θήκη τους;