in

This is helpfullThis is helpfull

Το “κολπάκι” που πρέπει να γνωρίζετε – Έτσι θα θολώσετε το σπίτι σας στο Street View του Google Maps

Δείτε πώς γίνεται!

Το Google Maps είναι μία από τις πιο δημοφιλείς και ευρέως χρησιμοποιούμενες εφαρμογές πλοήγησης στον κόσμο. Τα τελευταία χρόνια, η Google έχει προσθέσει μια λειτουργία που σας επιτρέπει να θολώσετε το σπίτι ή την επιχείρησή τους στο Google Maps.

Αυτή η λειτουργία είναι ένα σημαντικό μέτρο ασφαλείας για όσους θέλουν να διατηρούν τις προσωπικές τους πληροφορίες ιδιωτικές και ασφαλείς.

Έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ το Street View των Google Maps για να πλοηγηθείτε σε μια συγκεκριμένη διεύθυνση; Είναι ιδανικό για τον εντοπισμό επιχειρήσεων, κυβερνητικών κτιρίων ή κατοικιών με ευκολία. Ωστόσο, χρησιμεύει επίσης ως ένας ατυχής φάρος ευκαιρίας για τους διώκτες και τους εγκληματίες που αναζητούν εύκολη πρόσβαση στο σπίτι σας. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να παραμένετε σε εγρήγορση και να γνωρίζετε ότι η τεχνολογία μπορεί να είναι εξίσου χρήσιμη και επιβλαβής.

Οι Χάρτες Google (Google Maps) δίνουν στον καθένα το ελεύθερο δικαίωμα να εξετάσει το σπίτι σας από το διαδίκτυο – ίσως να θέλει να εντοπίσει τυχόν κρυφές κάμερες ή να βρει μια ευκολότερη είσοδο. Φυσικά, είναι δυνατόν κάποιος να κάνει μια βόλτα και να πετύχει τον ίδιο στόχο, ωστόσο το Google Street View αφαιρεί κάθε προσπάθεια, ενώ το καθιστά προσβάσιμο σε οποιαδήποτε συσκευή με ένα μόνο κλικ.

Μπορείτε όμως να θολώσετε το σπίτι σας στο Google Maps για να διασφαλίσετε ότι κανένας άλλος δεν μπορεί να δει πολλές λεπτομέρειες του τόπου διαμονής σας.

Ακολουθεί ένας οδηγός βήμα-προς-βήμα, ώστε να μπορέσετε να ξεκινήσετε γρήγορα!

Για να βεβαιωθείτε ότι η εμπειρία σας είναι ομαλή και χωρίς προβλήματα, χρησιμοποιήστε ένα αξιόπιστο πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο σε Mac ή PC για να μπορείτε να θολώσετε το σπίτι σας στο Google Maps – δεν είναι διαθέσιμo μέσω της εφαρμογής για κινητά για iOS ή Android. Αν και μπορείτε να έχετε πρόσβαση μέσω ενός προγράμματος περιήγησης στο διαδίκτυο στο τηλέφωνό σας, είναι πολύ πιο εύκολο να χρησιμοποιήσετε αυτό το εργαλείο από τον υπολογιστή σας αντ’ αυτού.

Για να δείτε μια photo του σπιτιού σας, απλώς μεταβείτε στο maps.google.com, πληκτρολογήστε τη διεύθυνσή σας στην επάνω δεξιά γραμμή αναζήτησης και πατήστε enter – και στη συνέχεια κάντε κλικ στη φωτογραφία που θα εμφανιστεί!

Στη συνέχεια, θα μπορείτε να δείτε τη τοποθεσία σας στην προβολή Street View. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει κλικ στο δυσδιάκριτο “Report a Problem” στη κάτω δεξιά μέρος της οθόνης σας – αν και μπορεί να φαίνεται δύσκολο να το εντοπίσετε λόγω του μικρού μεγέθους του!

Τώρα, είναι δικαίωμά σας να αποφασίσετε τι θέλετε να θολώσει η Google. Χρησιμοποιήστε το ποντίκι σας και σύρετε το κόκκινο πλαίσιο γύρω από τη τοποθεσία σας, έτσι ώστε όλα όσα θέλετε να θολώσουν – συμπεριλαμβανομένου του σπιτιού σας – να περικλείονται μέσα στα όρια αυτού του πλαισίου.

Μέσω της χρήσης τόσο της μεγέθυνσης/σμίκρυνσης όσο και της κίνησης του κέρσορα, προσαρμόστε ανάλογα μέχρι να επιτύχετε ικανοποιητικά αποτελέσματα για να θολώσετε το σπίτι σας στο Google Maps!

  • Αφού προσαρμόσετε την εικόνα στις προτιμήσεις σας, αποφασίστε τι θα θέλατε να θολώσετε: το πρόσωπο κάποιου, την κατοικία σας, ένα αυτοκίνητο/μια πινακίδα κυκλοφορίας ή μια εντελώς διαφορετική οντότητα.

Κατά την υποβολή του αιτήματός σας, φροντίστε να δώσετε μια πιο λεπτομερή περιγραφή του αντικειμένου ή των αντικειμένων που θέλετε να θολώσουν, ώστε να μπορέσουν να τα στοχεύσουν με ακρίβεια, εάν υπάρχουν πολλά αυτοκίνητα, άνθρωποι ή άλλα αντικείμενα στην εικόνα.

Πριν την υποβολή, βεβαιωθείτε ότι η εικόνα που θέλετε να θολώσετε στο Google Maps είναι ακριβώς αυτή που επιθυμείτε.

  • Όπως αναφέρει η Google, όταν κάτι έχει θολώσει στο Street View δεν μπορεί να αναιρεθεί- επομένως, είναι σημαντικό να ελέγξετε δύο φορές την επιλογή σας. Αφού το κάνετε αυτό, εισάγετε το email σας (υποχρεωτικά) και επαληθεύστε το captcha, αν απαιτείται, πριν πατήσετε Submit!

Μόλις υποβάλετε το αίτημά σας για να θολώσετε το σπίτι σας στο Google Maps, η Google θα σας στείλει ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να επιβεβαιώσει ότι το έλαβε. Ενδέχεται να λάβετε πρόσθετα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από αυτούς που θα σας ζητούν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αναφορά πριν αυτή γίνει αποδεκτή ή απορριφθεί. Δυστυχώς, δεν υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα που να περιγράφει λεπτομερώς πόσο διαρκεί η διαδικασία- ωστόσο, φροντίστε να ελέγχετε για περαιτέρω μηνύματα σε περίπτωση που η Google χρειάζεται κάτι άλλο από εσάς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Viber – Αυτή είναι η νέα λειτουργία της εφαρμογής που θα σας ενθουσιάσει!

Συναγερμός στην Paypal – Παραβιάστηκαν σχεδόν 35.000 λογαριασμοί