in

Τα κορυφαία 5 λάθη της “κυβερνοασφάλειας” και πώς να τα διορθώσετε

Οι απειλές για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο είναι ανεξέλεγκτες και αν δεν είστε προσεκτικοί, μπορεί απλώς να θέσετε σε κίνδυνο τις πληροφορίες που είναι πιο πολύτιμες για εσάς. Για να μην πέσετε θύματα κλοπής δεδομένων, αυτός ο οδηγός θα εντοπίσει τα πέντε κορυφαία λάθη στον κυβερνοχώρο και τον τρόπο αντιμετώπισής τους.

 5 ΣΥΝΗΘΗ ΛΑΘΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ
Η κατανόηση των πιο συνηθισμένων λαθών που κάνουν οι άνθρωποι με την ψηφιακή τους ασφάλεια είναι απαραίτητη. Μπορεί να αισθάνεστε αδύνατο να καλύψετε όλες τις ψηφιακές σας βάσεις, αλλά η ενημέρωση και η λήψη απλών βημάτων μπορεί να έχουν τεράστιο αντίκτυπο.
  1. ΑΔΥΝΑΜΟΙ ΚΩΔΙΚΟΙ
Η χρήση ενός απλού ή εικαστέου κωδικού πρόσβασης είναι σαν να δίνετε σε χάκερ το κλειδί για τους λογαριασμούς και τα ευαίσθητα δεδομένα σας. Μπορεί να υποθέσετε ότι δεν μπορούσαν ποτέ να μαντέψουν την ημερομηνία γέννησής σας ή τον τόπο, το πατρικό σας όνομα ή ακόμα και τη διεύθυνση της παιδικής σας ηλικίας, αλλά οι χάκερ είναι αρκετά έξυπνοι! Για να το αποφύγετε αυτό, δημιουργήστε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης με συνδυασμό κεφαλαίων και πεζών γραμμάτων, αριθμών και ειδικών χαρακτήρων. Εάν δυσκολεύεστε να θυμάστε δύσκολους κωδικούς πρόσβασης, μπορείτε να σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης. Όχι μόνο μπορεί να αποθηκεύσει κωδικούς πρόσβασης για εσάς, αλλά μπορεί επίσης να τους δημιουργήσει.
 2. ΠΑΡΑΜΕΛΗΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΝ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ
Θα θέλετε να ενημερώνετε τακτικά το λειτουργικό σας σύστημα, τις εφαρμογές και το λογισμικό προστασίας από ιούς, επειδή πιθανότατα περιέχουν ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας. Εάν είναι δυνατόν, ενεργοποιήστε τις αυτόματες ενημερώσεις για να διασφαλίσετε ότι δεν θα χάσετε ποτέ καμία.
 3. ΑΓΝΟΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΠΑΡΑΓΟΝΤΙΚΟΥ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΠΟΙΗΤΗ
Οι περισσότερες διαδικτυακές πλατφόρμες προσφέρουν επιλογές ελέγχου ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων για την ενίσχυση της ασφάλειας του λογαριασμού. Εάν δεν ενεργοποιήσετε το MFA, οι λογαριασμοί σας είναι επιρρεπείς σε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση. Επωφεληθείτε από αυτό το πρόσθετο επίπεδο προστασίας συνδέοντας τους λογαριασμούς σας με μια δευτερεύουσα μέθοδο επαλήθευσης, όπως ένα δακτυλικό αποτύπωμα, έναν κωδικό SMS ή μια εφαρμογή ελέγχου ταυτότητας. Με αυτόν τον τρόπο, ακόμα κι αν το όνομα χρήστη και ο κωδικός πρόσβασής σας παραβιαστούν, οι χάκερ θα συνεχίσουν να δυσκολεύονται να αποκτήσουν πρόσβαση.
 4. ΠΤΩΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ PHISING
Να είστε προσεκτικοί με ύποπτα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μηνύματα ή συνδέσμους που σας προτρέπουν να παρέχετε προσωπικά στοιχεία ή διαπιστευτήρια σύνδεσης. Προτού αναλάβετε δράση, αναζητήστε κόκκινες σημαίες όπως ορθογραφικά λάθη, ύποπτες διευθύνσεις ή επείγοντα αιτήματα για προσωπικά στοιχεία. Να θυμάστε πάντα ότι οι νόμιμοι οργανισμοί δεν θα ζητήσουν ποτέ ευαίσθητες πληροφορίες, όπως στοιχεία πιστωτικής κάρτας μέσω email.
 5. ΑΜΕΛΕΙΑ ΧΡΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ WIFI
Το δημόσιο WiFi είναι βολικό αλλά και hotspot για εγκληματίες του κυβερνοχώρου. Όταν συνδέεστε σε ένα δημόσιο δίκτυο, οι πληροφορίες σας γίνονται ευάλωτες σε υποκλοπές και πιθανές επιθέσεις. Εάν πρέπει να χρησιμοποιήσετε δημόσιο WiFi, βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα, όπως τραπεζικά στοιχεία. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα VPN για να κρυπτογραφήσετε τη σύνδεσή σας για περαιτέρω προστασία.
Απλά βήματα, όπως η χρήση μοναδικών κωδικών πρόσβασης και η ενημέρωση των συσκευών σας, μπορούν να βοηθήσουν σε μεγάλο βαθμό στην πρόληψη πιθανών απειλών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τί είναι η τεκμηρίωση δικτύου;

Πώς να διαγνώσετε τα προβλήματα της μητρικής πλακέτας του laptop