in

Τί προκαλεί τη μπλε “οθόνη θανάτου”;

Σε αντίθεση με το όνομά της, η μπλε οθόνη του θανάτου δεν σημαίνει πάντα το χειρότερο για τον υπολογιστή σας. Ωστόσο, μπορεί να εξακολουθεί να είναι ένα απογοητευτικό ζήτημα προς επίλυση, ειδικά αν δεν είστε καλά έμπειροι στην αντιμετώπιση προβλημάτων.

Είτε είστε έμπειρος χρήστης υπολογιστή είτε αρχάριος, η κατανόηση του BSOD είναι απαραίτητη για τη διατήρηση ενός υγιούς και λειτουργικού υπολογιστή. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε τι προκαλεί τη μπλε οθόνη του θανάτου και πώς μπορείτε να το διορθώσετε.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΠΛΕ ΟΘΟΝΗ ΘΑΝΑΤΟΥ (BSOD);
Γνωστή και ως κωδικός σφάλματος, σφάλμα διακοπής ή μαύρη οθόνη, η μπλε οθόνη του θανάτου έχει πολλά ονόματα, αλλά η σημασία της είναι αρκετά απλή. Όταν βλέπετε αυτήν την περιβόητη ειδοποίηση σφάλματος, σημαίνει ότι το λειτουργικό σας σύστημα Windows αντιμετώπισε ένα κρίσιμο σφάλμα. Αυτό προκαλεί τον υπολογιστή σας να διακόπτει τις κανονικές λειτουργίες και να κάνει επανεκκίνηση, ώστε να μπορεί να επιχειρήσει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα.
ΤΙ ΤΟ ΠΡΟΚΑΛΕΙ;
Οποιοδήποτε πρόβλημα που προκαλεί τη διακοπή λειτουργίας των Windows με ασφάλεια μπορεί να προκαλέσει την μπλε οθόνη του θανάτου. Αυτά τα προβλήματα μπορεί να ποικίλλουν από πολύ κρίσιμα που χρειάζονται επαγγελματική αντιμετώπιση προβλημάτων έως σχετικά μικρά που μπορείτε να επιλύσετε ανεξάρτητα. Συνήθως, σχετίζονται με προβλήματα επικοινωνίας λογισμικού προγραμμάτων οδήγησης ή υλικού. Άλλες κοινές αιτίες του BSOD περιλαμβάνουν:
Προγράμματα οδήγησης συσκευών σφάλματος
Θέματα κάρτας γραφικών
Υπερθέρμανση
Κακόβουλο λογισμικό
Εφαρμογές που δυσλειτουργούν
Μη συμβατές ενημερώσεις
ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΤΕ ΣΦΑΛΜΑΤΑ ΜΠΛΕ ΟΘΟΝΗΣ
Είναι φυσικό να αισθάνεστε πανικός όταν αντιμετωπίζετε ένα απροσδόκητο BSOD. Εξάλλου, δεν θα θέλατε να συμβεί κάτι επιζήμιο στη συσκευή σας ή στα δεδομένα της. Ευτυχώς, μπορείτε να ανακτήσετε τον έλεγχο σχετικά γρήγορα με τη σωστή γνώση και προσέγγιση. Ακολουθούν μερικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να προσπαθήσετε να διορθώσετε το πρόβλημα.
  1. ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ ΣΤΟΠ Δεν μπορείτε να διορθώσετε ένα πρόβλημα χωρίς να γνωρίζετε τι είναι. Το BSOD θα εμφανίσει έναν κωδικό διακοπής στην οθόνη και είναι σημαντικό να το λάβετε υπόψη σας. Θα σας δώσει σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο διάγνωσης και επίλυσης του προβλήματος. Στις πρόσφατες εκδόσεις του BSOD, μπορείτε να σαρώσετε τον κωδικό QR για να μεταβείτε απευθείας στην υποστήριξη της Microsoft.
 2. ΒΑΛΤΕ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΣΦΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Εάν θέσετε τον υπολογιστή σας σε ασφαλή λειτουργία, τα Windows θα τεθούν σε μια βασική κατάσταση που χρησιμοποιεί μόνο βασικές διαδικασίες και προγράμματα οδήγησης. Εάν το πρόβλημα σταματήσει να εμφανίζεται, αυτό σημαίνει ότι δεν προκαλείται από προεπιλεγμένες ρυθμίσεις ή βασικά προγράμματα οδήγησης συσκευών, δίνοντάς σας περισσότερο χώρο για να εντοπίσετε το πρόβλημα και να το διορθώσετε χωρίς επανειλημμένα σφάλματα.
 3. ΕΛΕΓΞΤΕ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ WINDOWS Μερικές φορές, η Microsoft εκδίδει ενημερώσεις κώδικα για την αντιμετώπιση προβλημάτων που προκαλούν BSOD, οπότε φροντίστε να τα ελέγξετε. Στην πραγματικότητα, ο έλεγχος για ενημερώσεις λειτουργικού συστήματος θα πρέπει να είναι μια τακτική εργασία, καθώς μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή ποικίλων προβλημάτων, από ελαττώματα ασφαλείας έως ζητήματα απόδοσης και πολλά άλλα.
 4. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ Το λειτουργικό σας σύστημα μπορεί να έχει προβλήματα εάν δεν διατηρείτε ενημερωμένα τα προγράμματα οδήγησης, γι’ αυτό υπενθυμίστε στον εαυτό σας να αφαιρέσει τα παλιά προγράμματα οδήγησης για να διασφαλίσετε τη συμβατότητα. Μπορείτε να επισκεφτείτε τον ιστότοπο του κατασκευαστή του υπολογιστή σας για να πραγματοποιήσετε λήψη των πιο πρόσφατων ενημερώσεων προγραμμάτων οδήγησης.
 5. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ Εάν έχετε εγκαταστήσει κάτι νέο στον υπολογιστή σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την επαναφορά συστήματος για να επαναφέρετε το λογισμικό συστήματος στην προηγούμενη κατάστασή του. Μπορείτε επίσης να αναιρέσετε τις ενημερώσεις χρησιμοποιώντας τον πίνακα ελέγχου των Windows. Εάν δεν έχετε κάνει πρόσφατα μια ενημέρωση, μπορείτε να δοκιμάσετε να επαναφέρετε το σύστημα σε μια ημερομηνία που ξέρετε ότι λειτουργούσε σωστά, αλλά αυτό συνήθως συνιστάται ως τελευταίο βήμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

TikTok για λήψη στο Instagram με την εφαρμογή φωτογραφιών

Συμβουλές ασφαλείας email για τους εργαζόμενους