in

Πώς να χρησιμοποιήσετε το ChatGPT για να βρείτε μια νέα δουλειά

Έρχεται μια στιγμή για όλους σχεδόν όταν σκέφτονται μια νέα δουλειά. Αυτό μπορεί να είναι μια περίπτωση ανόδου ενός επιπέδου στον τομέα που επιλέξατε ή θα μπορούσε να σημαίνει μια αλλαγή σταδιοδρομίας σε κάποιο στάδιο. Αλλά όποιος και αν είναι ο λόγος για ένα κυνήγι εργασίας, υπάρχουν πολλά που πρέπει να λάβετε υπόψη. Για να διευκολύνετε τα πράγματα, δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ChatGPT για να βρείτε μια νέα δουλειά.

Υπάρχουν πολλά που πρέπει να σκεφτείτε όταν αναζητάτε και κάνετε αίτηση για δουλειά, και μετά υπάρχει η συνέντευξη που πρέπει να ανησυχείτε. Από την εύρεση του καλύτερου εργοδότη για να εργαστείτε μέχρι τη σύνταξη της τέλειας εφαρμογής, υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι με τους οποίους το ChatGPT μπορεί να σας βοηθήσει στην επόμενη επαγγελματική σας κίνηση. Αν και είναι ακόμα σχετικά νωρίς για το ChatGPT, υπάρχουν ισχυρές ανέκδοτες ενδείξεις ότι μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε ένα πλεονέκτημα έναντι κάποιου που δεν χρησιμοποιεί το εργαλείο.

Λοιπόν, ας ρίξουμε μια ματιά στον τρόπο χρήσης του ChatGPT για να σας βοηθήσει σε κάθε στάδιο της απόκτησης μιας νέας εργασίας.

1. Δείτε τι σας ταιριάζει

Μπορεί να έχετε μια πολύ καλή ιδέα για το είδος της εργασίας που σας αρέσει και το είδος της θέσης για την οποία θέλετε να υποβάλετε αίτηση, αλλά μπορεί να υπάρχουν κάποια πράγματα που έχετε παραβλέψει. Μπορείτε να πείτε στο ChatGPT για τα προσόντα που έχετε, τη δουλειά που έχετε κάνει μέχρι τώρα, τα ενδιαφέροντα και την τεχνογνωσία σας και να του ζητήσετε να προτείνει πιθανές γραμμές εργασίας. Ποτέ δεν ξέρεις — θα μπορούσε να υπάρξει μια απίστευτα προσοδοφόρα καριέρα που απλά δεν έχετε σκεφτεί ποτέ!

2. Βελτιώστε και ενημερώστε το βιογραφικό σας

Αν και δεν είναι δυνατό να ανεβάσετε το βιογραφικό σας/το βιογραφικό σας στο ChatGPT, μπορείτε να το αντιγράψετε και να το επικολλήσετε στο πεδίο ερωτήματος, ώστε να μπορεί να αναλυθεί από το AI. Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε μια προτροπή σύμφωνα με τη γραμμή “Εδώ είναι ένα αντίγραφο του βιογραφικού μου. Μπορείτε να μου πείτε πώς να το βελτιώσω για μια αίτηση εργασίας για τη θέση του Chief Technical Writer;!”. Τα αποτελέσματα που θα λάβετε θα διαφέρουν από ασαφή σε συγκεκριμένα και ίσως χρειαστεί να κάνετε μια μικρή προσαρμογή.

3. Βρείτε τις καλύτερες εταιρείες για να εργαστείτε στην περιοχή σας στον τομέα που έχετε επιλέξει

Ανάλογα με το πού ζείτε και τον τύπο εργασίας που αναζητάτε, μπορεί να έχετε πολλές πιθανές εταιρείες για να εργαστείτε ή μπορεί να έχετε αποφασίσει ότι είστε ευτυχείς να μετακομίσετε και δεν μπορείτε να αποφασίσετε μεταξύ δύο ή περισσότερες πόλεις. Το ChatGPT μπορεί να σας βοηθήσει αν το ρωτήσετε ποια εταιρεία θεωρείται η καλύτερη για να εργαστείτε ή ποια πόλη προσφέρει την καλύτερη ισορροπία μεταξύ ποιότητας ζωής και κόστους ζωής.

4. Μάθετε τι να περιμένετε από την εργασία σε έναν συγκεκριμένο ρόλο

Ενώ πιθανότατα έχετε μια πολύ καλή ιδέα για το τι να περιμένετε από μια συγκεκριμένη δουλειά όσον αφορά τις αρμοδιότητες, μπορεί να υπάρχουν ορισμένα στοιχεία που δεν έχετε λάβει υπόψη. Θα μπορούσατε να ρωτήσετε το ChatGPT τι μπορεί να περιλαμβάνει μια τυπική μέρα, το είδος των εργασιών που αναμένεται να ολοκληρώσετε σε καθημερινή ή εβδομαδιαία βάση ή να μάθετε περισσότερα για τις ευθύνες ενός ρόλου. Η γνώση είναι δύναμη, και αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει την απόφασή σας εάν είστε διχασμένοι ανάμεσα σε διαφορετικές δουλειές.

5. Δημιουργήστε μερικές ερωτήσεις που μπορείτε να κάνετε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης

Όντας καλά, θα σας ζητηθεί να παρακολουθήσετε τουλάχιστον μία συνέντευξη για δουλειά και είναι μια καλή ευκαιρία να κάνετε όποιες ερωτήσεις μπορεί να έχετε. Οι ερωτήσεις που κάνετε όχι μόνο θα σας δώσουν τις απαντήσεις που αναζητούσατε, αλλά μπορούν επίσης να δώσουν στον συνεντευκτή περισσότερη εικόνα για τον τύπο του ατόμου και του υπαλλήλου. Γυρίστε στο ChatGPT για να πάρετε μερικές ιδέες για πιθανές ερωτήσεις που μπορείτε — τόσο γενικές όσο και συγκεκριμένες για τη θέση ή την εταιρεία.

6. Λάβετε συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να προετοιμαστείτε για μια συνέντευξη

Ομοίως, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ChatGPT για να πάρετε μια ιδέα για τα είδη των ερωτήσεων που μπορεί να σας τεθούν σε μια συνέντευξη — ή ακόμα και μερικά δείγματα απαντήσεων. Θα μπορούσατε να ζητήσετε από το AI να δημιουργήσει μια λίστα ερωτήσεων που μπορεί να έχει ένας συνεντευκτής όταν κάνετε αίτηση για μια συγκεκριμένη θέση ή ίσως θέλετε να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο για να αποκτήσετε μια λίστα με προτεινόμενες απαντήσεις σε ερωτήσεις που πιστεύετε ότι θα σας τεθούν.

7. Ελέγξτε τη συνοδευτική επιστολή της αίτησής σας

Όπως χρησιμοποιήσατε το ChatGPT για να ελέγξετε και να βελτιώσετε το βιογραφικό σας, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να κάνετε την εφαρμογή σας να ξεχωρίζει. Φυσικά, δεν συνιστάται απλώς να ζητήσετε από το ChatGPT να γράψει την επιστολή σας για εσάς, καθώς θα στερείται προσωπικότητας. Αλλά μπορείτε να γράψετε μόνοι σας μια βασική έκδοση των εφαρμογών σας, να την αντιγράψετε και να την επικολλήσετε στο πεδίο ερωτήματος και να ζητήσετε συμβουλές σχετικά με το πώς μπορείτε να βελτιώσετε το κείμενο για να κάνετε την επιστολή σας να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό.

ΤΕΛΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ
Όπως συμβαίνει σχεδόν με όλη την έξοδο που δημιουργείται από το ChatGPT, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να έχετε υπόψη σας. Πρώτον, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι αυτά που σας λέει η τεχνητή νοημοσύνη είναι εκατό τοις εκατό ακριβή, επομένως αξίζει να ελέγξετε ξανά τις λεπτομέρειες. Είναι επίσης σημαντικό να θυμάστε ότι δεν είστε σχεδόν σίγουρα το μόνο άτομο που σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει το ChatGPT για να σας βοηθήσει στην αναζήτηση εργασίας — και οι εργαζόμενοι θα αναζητούν ενδεικτικά σημάδια της χρήσης του.

Φυσικά, δεν υπάρχει απολύτως τίποτα κακό με τη χρήση του ChatGPT για βοήθεια, αλλά δεν είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιείτε απλώς οποιοδήποτε κείμενο που σας δίνεται χωρίς να εισάγετε μέρος του εαυτού σας σε αυτό. Μπορεί να είναι χρήσιμο να έχετε το ChatGPT να γράψει το βιογραφικό σας για εσάς, αλλά θα χρειαστεί να λάβετε μέτρα για να διασφαλίσετε ότι το δικό σας ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό. Θα πρέπει να προσαρμόσετε οτιδήποτε σας παρέχει το ChatGPT έτσι ώστε να ακούγεται σαν εσάς — διαφορετικά ένας συνεντευκτής θα μπορούσε να καταλήξει να διαβάζει σχεδόν πανομοιότυπα βιογραφικά από όλους τους αιτούντες ή να ακούει ακριβώς τις ίδιες ερωτήσεις από όλους. Θυμηθείτε να είστε ο εαυτός σας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πώς να κάνετε jailbreak στο ChatGPT

Πώς να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο με το ChatGPT