in

Πώς να συνδεθείτε στο Facebook χωρίς κωδικό πρόσβασης

Το μεγάλο κοινωνικό δίκτυο Facebook αναζητά πάντα νέους τρόπους βελτίωσης της ασφάλειας που προσφέρει στους χρήστες του. Ο λόγος είναι απλός: η κλοπή ταυτότητας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι συνηθισμένη και οι κολοσσοί ιστού όπως η Meta, η Apple και η Google αναζητούν πιο αποτελεσματικές μεθόδους από τους κωδικούς πρόσβασης για την προστασία της πρόσβασης των χρηστών τους. Μια τέτοια μέθοδος είναι οι κωδικοί πρόσβασης που θα μπορούσαν σύντομα να αντικαταστήσουν τους παλιούς κωδικούς πρόσβασης.

Ενώ περιμένει τα κλειδιά πρόσβασης να γίνουν πρότυπο, το Facebook δημιούργησε έναν νέο τρόπο πρόσβασης στα προφίλ, προσπαθώντας να αποφύγει τους χρήστες να εισάγουν συχνά το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής τους.

Τα διαπιστευτήρια του Facebook είναι συχνά χρήσιμα για την πρόσβαση σε άλλους ιστότοπους ή/και άλλα κοινωνικά δίκτυα στην ομάδα Meta, όπως το Instagram. Έτσι, συχνά πρέπει να τα εισάγετε ξανά πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ίδιας ημέρας.

Αν και εσείς, όπως εγώ, δεν θυμάστε ποτέ τον κωδικό πρόσβασής σας στο Facebook, τότε η νέα λειτουργία θα είναι σίγουρα για εσάς, απλοποιώντας σημαντικά τη ζωή σας.

Πριν προχωρήσουμε, ωστόσο, θα εξετάσουμε την ασφάλεια του νέου τρόπου πρόσβασης στο Facebook

Είναι ασφαλές να συνδεθείτε στο Facebook χωρίς κωδικό πρόσβασης;

Ενώ η πρόσβαση στο Facebook χωρίς κωδικό πρόσβασης μπορεί να φαίνεται επικίνδυνη, μπορεί στην πραγματικότητα να είναι αρκετά ασφαλής εάν γίνει συνειδητά, ειδικά επειδή οι χρήστες επιλέγουν συχνά πολύ ανασφαλείς κωδικούς πρόσβασης. Μάθετε εάν ο κωδικός πρόσβασης που έχετε επιλέξει είναι αρκετά περίπλοκος, συμβουλευόμενοι τον οδηγό μας που είναι αφιερωμένος σε ασφαλείς κωδικούς πρόσβασης.

Η λειτουργία είναι αναμφίβολα πολύ βολική, ωστόσο είναι σημαντικό να γνωρίζετε τους κινδύνους ασφαλείας που συνδέονται με τη λειτουργία της προκειμένου να τους ελαχιστοποιήσετε.

Εάν χάσετε τη συσκευή σας, για παράδειγμα λόγω κλοπής ή λησμονιάς, το προφίλ σας στο Facebook θα μπορούσε να είναι εύκολα προσβάσιμο σε άλλους. Επομένως, συνιστώ τη χρήση σύνδεσης χωρίς διαπιστευτήρια μόνο σε συσκευές που χρησιμοποιείτε στο σπίτι ή που έχετε πάντα μαζί σας . Για smartphone ή tablet που ενδέχεται να χαθούν ή να κλαπούν, μπορεί να θέλετε να ορίσετε έναν κωδικό πρόσβασης για να κλειδώσετε την οθόνη . Με αυτόν τον τρόπο, ακόμα κι αν η συσκευή καταλήξει σε λάθος χέρια, το προφίλ σας στο Facebook θα παραμείνει επαρκώς προστατευμένο.

Δεδομένης της ασφάλειας, ας δούμε πώς να ενεργοποιήσετε αυτήν την πρακτική λειτουργία.

Ενεργοποιήστε τη σύνδεση στο Facebook χωρίς κωδικό πρόσβασης στο κινητό

Σε smartphone και tablet, ο νέος τρόπος πρόσβασης στο γνωστό κοινωνικό δίκτυο βρίσκεται στα καλύτερά του. Εάν βαριέστε να εισάγετε ξανά τα διαπιστευτήριά σας σε κάθε βήμα, αυτή η νέα μέθοδος πρόσβασης είναι σίγουρα για εσάς, ακόμη και η ενεργοποίησή της είναι πολύ απλή:

 1. απεγκαταστήστε την εφαρμογή κοινωνικών μέσων από τη συσκευή σας.
 2. στη συνέχεια εγκαταστήστε ξανά την εφαρμογή Facebook από το κατάστημα.
 3. Μόλις ολοκληρωθεί η επανεγκατάσταση, ανοίξτε την εφαρμογή.
 4. Σε αυτό το σημείο πρέπει να συνδεθείτε και, στη συνέχεια, να εισαγάγετε τη διεύθυνση email (ή τον αριθμό τηλεφώνου) και τον κωδικό πρόσβασης που χρησιμοποιήσατε κατά την εγγραφή σας στο κοινωνικό δίκτυο.
 5. Πατήστε το κουμπί ” Είσοδος “, μόλις συνδεθείτε θα δείτε μια οθόνη με τίτλο “Αποθήκευση των στοιχείων σύνδεσής σας“, εδώ υπάρχει ένα κουμπί με “ΟΚ” γραμμένο πάνω του, κάντε κλικ σε αυτό για να ενεργοποιήσετε την πρόσβαση χωρίς κωδικό πρόσβασης.

Αφού το ενεργοποιήσετε, μπορείτε να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο Facebook κάνοντας κλικ στη φωτογραφία του προφίλ σας στην πρώτη οθόνη της εφαρμογής, χωρίς να χρειάζεται να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας.

Ενεργοποιήστε τη σύνδεση στο Facebook χωρίς κωδικό πρόσβασης στον υπολογιστή

Προτιμάτε να χρησιμοποιείτε υπολογιστή για να περιηγείστε στο προφίλ σας στο Facebook, να κάνετε like και να μοιράζεστε περιεχόμενο; Εάν βρίσκεστε στην κύρια σελίδα, δείτε πώς μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο κοινωνικό δίκτυο χωρίς να χρειάζεται να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας.

Πώς να ανακτήσετε τον κωδικό πρόσβασής σας στο Facebook

Όπως ίσως έχετε παρατηρήσει, εάν δεν έχετε τα διαπιστευτήρια (όνομα χρήστη ή email και κωδικό πρόσβασης) δεν μπορείτε να ρυθμίσετε τη βολική γρήγορη πρόσβαση.

Ευτυχώς, η ανάκτηση κωδικού πρόσβασης είναι απλή:

 1. μεταβείτε στην κύρια σελίδα του Facebook όπου συνδέεστε.
 2. κάντε κλικ στο “Ξεχάσατε τον κωδικό πρόσβασής σας;” κάτω από τα πεδία ονόματος χρήστη και κωδικού πρόσβασης.
 3. Στη συνέχεια, εισαγάγετε τη διεύθυνση email ή τον αριθμό τηλεφώνου που σχετίζεται με τον λογαριασμό σας στο ειδικό πεδίο και κάντε κλικ στο κουμπί “Αναζήτηση”.
 4. θα εμφανιστούν όλα τα προφίλ που σχετίζονται με αυτό το email ή τον αριθμό τηλεφώνου, μπορείτε στη συνέχεια να επιλέξετε αυτό του οποίου τη λέξη-κλειδί θέλετε να ανακτήσετε και να πατήσετε το κουμπί “Συνέχεια”.
 5. στη συνέχεια επιλέξτε τη μέθοδο λήψης του κωδικού ανάκτησης (email ή SMS) και κάντε κλικ στο “Συνέχεια“.
 6. ελέγξτε το τηλέφωνο ή το γραμματοκιβώτιό σας για τον κωδικό ανάκτησης.
 7. Στη συνέχεια, εισαγάγετε τον κωδικό ανάκτησης στο πεδίο που παρέχεται και κάντε κλικ στο “Συνέχεια“.
 8. πληκτρολογήστε έναν νέο κωδικό πρόσβασης στο πεδίο που παρέχεται και κάντε κλικ στο “Συνέχεια“.
 9. σε αυτό το σημείο ο λογαριασμός θα ανακτηθεί.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει έναν ασφαλή κωδικό πρόσβασης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Οι The Intercept, Raw Story και AlterNet μηνύουν την OpenAI και τη Microsoft!

Ο νέος επανασχεδιασμός της Tubi θέλει να σας σπρώξει στην τρύπα του κουνελιού