in

Πώς να παρακολουθείτε την τοποθεσία ενός κινητού τηλεφώνου από απόσταση

Ο πάροχος υπηρεσιών Spyic υπόσχεται να παρακολουθεί την τοποθεσία ενός τηλεφώνου και να έχει πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα χωρίς να χρειάζεται να κάνει jailbreak ή root το ακουστικό σας. Είναι αυτή η τέλεια λύση για πρόσθετη ασφάλεια σε σχολικές εκδρομές και εκδρομές χωρίς να ακυρώσετε την εγγύηση ή να θέσετε σε κίνδυνο το ακουστικό σας;

Παρόλο που μας αρέσει να αγνοούμε αυτό το γεγονός, είναι αναπόφευκτο: Με ένα σύγχρονο smartphone, έχουμε μια συσκευή που τείνει να μας ακολουθεί 24 ώρες την ημέρα – κάτι που θα ήθελαν να εκμεταλλευτούν μυστικοπαθείς, μυστικές οργανώσεις σε περασμένους καιρούς με. Αποκτώντας πρόσβαση σε πολλά μικρόφωνα, αισθητήρες τοποθεσίας που είναι ακριβείς μέχρι πολύ τον μετρητή, μια εξαιρετικά γρήγορη σύνδεση σε ένα παγκόσμιο δίκτυο και κάμερες τόσο στο μπροστινό όσο και στο πίσω μέρος, μπορείτε να λάβετε σχεδόν απεριόριστο αριθμό δεδομένων από smartphone. Τι θα γινόταν όμως αν χρησιμοποιούσαμε αυτές τις δυνατότητες όχι για σκοπούς μυστικής παρακολούθησης, αλλά για προστασία και ασφάλεια;

Ο πάροχος υπηρεσιών Spyic επιδιώκει αυτόν τον στόχο και υπόσχεται να ενεργοποιήσει την παρακολούθηση smartphone χωρίς jailbreaking και rooting της συσκευής σας. Κάτι τέτοιο θα σημαίνει ότι δεν θα χάσετε την εγγύηση ή θα διακινδυνεύετε οποιαδήποτε βλάβη στο smartphone σας όταν το ξεκλειδώνετε. Ωστόσο, μετά την εγγραφή, θα πρέπει να είναι δυνατός ο ακριβής εντοπισμός του smartphone μέχρι το μετρητή, η προβολή λιστών καλούντων, εκτός από άλλες λειτουργίες. Ωστόσο, πριν μιλήσουμε για τις δυνατότητες που προσφέρει μια τέτοια υπηρεσία, χρειαζόμαστε μια σύντομη ματιά στις νομικές προεκτάσεις που συνεπάγεται.

Ποιος μπορεί να παρακολουθεί ποιον – και πώς ακριβώς;
Όταν λαμβάνετε υπόψη όλες τις τεχνικές δυνατότητες που σχετίζονται με την παρακολούθηση προσώπων μέσω smartphone, κάτι τέτοιο θα υπόκειται σε αυστηρούς κανονισμούς στη Γερμανία. Κατ ‘αρχήν, τα smartphone με κάρτα SIM μέσα θα μπορούσαν να παρακολουθούνται μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αν και η παρακολούθηση μέσω αυτού του τρόπου αποδείχθηκε μάλλον ανακριβής, η μόνη προϋπόθεση για την ανάκτηση της τοποθεσίας ήταν να υπάρχει μια κάρτα SIM που να λειτουργεί μέσα στο ακουστικό και επίσης να έχει απενεργοποιηθεί η λειτουργία πτήσης. Εφόσον υπάρχουν πλέον πολύ πιο ακριβείς μέθοδοι παρακολούθησης ενός smartphone μέσω WLAN και GPS, πολλές εταιρείες κινητής τηλεφωνίας απενεργοποιούν την υπηρεσία παρακολούθησης GSM.

Η αναγνώριση τοποθεσίας μέσω GPS ή μέσω δημόσιων και ιδιωτικών δικτύων WLAN είναι πολύ πιο ακριβής και αυτές οι μέθοδοι χρησιμοποιούνται από εφαρμογές πλοήγησης όπως οι Χάρτες Google. Σύμφωνα με τη γερμανική νομοθεσία, ο εντοπισμός του δικού σας smartphone φυσικά δεν απαγορεύεται, αλλά με αγνώστους τα πράγματα παίρνουν πολύ διαφορετική τροπή.

Σύμφωνα με τον γερμανικό νόμο περί τηλεπικοινωνιών, απαιτείται ρητή, χωριστή και γραπτή άδεια από το άτομο που θα εντοπιστεί για τη διαβίβαση των δεδομένων τοποθεσίας σε τρίτους. Ταυτόχρονα, το άτομο του οποίου το smartphone παρακολουθείται πρέπει να ενημερώνεται κάθε φορά που γίνεται πρόσβαση στην τοποθεσία μέσω μηνύματος κειμένου. Αυτό δεν ισχύει για παιδιά των οποίων οι γονείς θέλουν να πραγματοποιήσουν άσκηση παρακολούθησης για να προστατεύσουν την ευημερία του παιδιού.

Εδώ, οι γονείς περιηγούνται στη γκρίζα περιοχή των συγκρούσεων συμφερόντων μεταξύ της προστασίας δεδομένων, των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας και της εκπλήρωσης του καθήκοντος φροντίδας από τους γονείς. Αν και τα παιδιά έχουν επίσης το δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζονται πού πηγαίνουν οι πληροφορίες τους, τα γονικά καθήκοντα συχνά υπερτερούν αυτών των δικαιωμάτων σε διαφορές όταν τα παιδιά είναι ακόμη ανήλικα. Όταν διαβάζετε προσωπικά μηνύματα, όπως συνομιλίες WhatsApp ή email, διατρέχετε τον επιπλέον κίνδυνο παραβίασης των προσωπικών δικαιωμάτων των ενδιαφερομένων.

Οι γονείς θα πρέπει επίσης να εκπαιδεύουν τα παιδιά τους όταν εγκαθιστούν μια εφαρμογή που παρακολουθεί την τοποθεσία κάποιου. Αυτό είναι πολύ λογικό και μόνο για αξιόπιστους λόγους. Για ηλικιωμένους ή ενήλικες που είναι μισθωτοί, ο νόμος απαιτεί καταρχήν γραπτή άδεια. Για ηθικούς, σχεσιακούς και νομικούς λόγους, δεν συνιστάται ποτέ να εγκαταστήσετε κρυφά το smartphone του συντρόφου σας με μια εφαρμογή κατασκοπείας.

Spyic
Όταν χρησιμοποιείτε το Spyic, θα πρέπει να έχετε πάντα υπόψη σας αυτές τις βασικές απαιτήσεις ανά πάσα στιγμή. Εκτός από την παρακολούθηση, η γκάμα λειτουργιών της πλατφόρμας περιλαμβάνει πρόσβαση στη λίστα κλήσεων, επαφές, μηνύματα, ιστορικό περιήγησης και μια σειρά από εφαρμογές κοινωνικών μέσων. Κατ’ αρχήν, ένα keylogger, π.χ. μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί λογισμικό που καταγράφει καταχωρήσεις πληκτρολογίου. Ως εκ τούτου, οι παραβιάσεις των προσωπικών δικαιωμάτων και των κανονισμών του νόμου περί τηλεπικοινωνιών είναι πάντα δυνατές.

Ωστόσο, για ολοκληρωμένη προστασία των παιδιών, με άδεια από υπαλλήλους της εταιρείας ή για παρακολούθηση του δικού σας smartphone, η γκάμα των λειτουργιών είναι αξιέπαινη. Στο Android, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες του Spyic χωρίς να χρειάζεται να κάνετε root τη συσκευή σας, με εξαίρεση το Facebook, το Instagram, το Snapchat και το Gmail. Η ριζοβολία στο Android σημαίνει ότι εκχωρείτε στον εαυτό σας τα υψηλότερα δικαιώματα χρήστη στο λειτουργικό σύστημα. Αν το κάνετε αυτό, θα ανοίξετε μερικές νέες δυνατότητες για εσάς, αλλά θα ακυρώνατε ταυτόχρονα την εγγύηση του smartphone σας στις περισσότερες περιπτώσεις.

Κάτω από το iOS της Apple, το αντίστοιχο του root είναι γνωστό ως “jailbreaking”. Κι εδώ, κινδυνεύετε να καταστρέψετε το ακριβό smartphone και να ακυρώσετε την εγγύησή του. Χωρίς jailbreak, το Spyic προσφέρει λειτουργίες όπως πρόσβαση στη λίστα επαφών σας, ιστορικό κλήσεων, δεδομένα WhatsApp, τοποθεσία, καταχωρίσεις ημερολογίου και μηνύματα. Οι προηγμένες λειτουργίες όπως η προβολή μηνυμάτων Instagram απαιτούν jailbreak. Μια άλλη διαφορά μεταξύ iOS και Android είναι η εξής: Το Spyic απαιτεί πρόσβαση στην ίδια τη συσκευή μόνο σε ένα από τα δύο λειτουργικά συστήματα.

Πώς λειτουργεί το Spyic
Επειδή η ρύθμιση του Spyic στο Android γίνεται μέσω μιας δωρεάν εφαρμογής που αποστέλλεται στο smartphone με τη μορφή αρχείου APK, το εγκαθιστάτε βασικά από μια πηγή τρίτου μέρους αφού ενεργοποιηθούν τα δικαιώματα εγκατάστασης, όπως θα έκανε κανείς Περιβάλλοντα Windows ή macOS μετά τη λήψη ενός αρχείου μέσω του προγράμματος περιήγησης – εκτός από το ότι αυτό γίνεται μέσω του smartphone σας.

Στο iOS, ωστόσο, το Spyic απαιτεί πρόσβαση στον λογαριασμό Apple iCloud του χρήστη του οποίου το smartphone πρέπει να παρακολουθείται. Αφού δημιουργήσετε έναν λογαριασμό Spyic, θα πρέπει να απενεργοποιήσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων και να εισαγάγετε τα σχετικά διαπιστευτήρια iCloud στην πλατφόρμα Spyic. Τόσο για iOS όσο και για Android, η πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες γίνεται μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Spyic. Είναι επίσης ωραίο να σημειωθεί ότι και στις δύο πλατφόρμες, η εφαρμογή μπορεί να απεγκατασταθεί χωρίς κανένα ίχνος. Η εγκατεστημένη εφαρμογή μπορεί επίσης να κρυφτεί μετά την εγκατάσταση στο Android.

Πόσο ακριβό είναι το Spyic;
Η χρήση του Spyic συνδέεται πάντα με μια χρέωση συνδρομής και δεν υπάρχει δωρεάν δοκιμαστική περίοδος ενός μήνα ή προσφορά περιορισμένου χρόνου. Ωστόσο, μπορείτε να μειώσετε τις μηνιαίες χρεώσεις επιλέγοντας εξαρχής μεγαλύτερη περίοδο συνδρομής. Επιπλέον, ο πάροχος προσφέρει τρεις διαφορετικές συνδρομές με διαφορές τιμών μεταξύ των πλατφορμών iOS και Android.

Το εύρος των λειτουργιών ποικίλλει μεταξύ πακέτων Basic και Premium, όπου η οικογενειακή συνδρομή είναι βασικά Premium πρόσβαση για έως και τρεις συσκευές. Στο πιο προσιτό πακέτο Basic, το εύρος λειτουργιών περιορίζεται σε λίστες κλήσεων, SMS και MMS, τοποθεσίες, λίστες επαφών, ιστορικό περιήγησης, σελιδοδείκτες, φωτογραφίες και βίντεο. Για να κερδίσετε τέτοια προνόμια, θα μπορούσατε να πληρώσετε ένα μήνα 39,99 $ για το Android, που ισοδυναμεί με σχεδόν 34 €. Η premium συνδρομή κοστίζει 49,99 $ (σχεδόν 40 €), ενώ η οικογενειακή συνδρομή είναι 69,99 $ ή 60 €.

Για τους χρήστες iOS της Apple, το περιορισμένο βασικό πακέτο δεν υπάρχει. Εδώ, το πακέτο εισαγωγικού επιπέδου θα ήταν η premium συνδρομή που επί του παρόντος κοστίζει 49,99 $ ή λίγο λιγότερο από 42 € μηνιαίως. Εναλλακτικά, μια οικογενειακή συνδρομή για 99,99 $ ή 85 € θα σας παρέχει πρόσβαση για έως και 5 συσκευές, ενώ η επαγγελματική συνδρομή προσφέρει πρόσβαση για έως και 25 συσκευές με μηνιαία χρέωση 399,99 $ ή 340 €. Δεδομένου ότι οι τιμές είναι πάντα με έκπτωση, θα πρέπει να ελέγξετε την αρχική σελίδα του Spyic για την πιο πρόσφατη δομή τιμολόγησης.

Όσον αφορά τους διαθέσιμους τρόπους πληρωμής, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε διαφορετικές πιστωτικές κάρτες και PayPal. Η Spyic δηλώνει ότι το όνομα του προγραμματιστή και όχι “Spyic” εμφανίζεται πάντα στο αντίγραφο κίνησης της τράπεζας. Για επιστροφές χρημάτων, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον προγραμματιστή εντός 10 ημερών μέσω της φόρμας επικοινωνίας.

συμπέρασμα
Το Spyic είναι μια ισχυρή υπηρεσία παρακολούθησης smartphone που είναι εκπληκτικά μη επεμβατική σε Android και iOS. Η πρόσβαση root ή το jailbreaking των εποπτευόμενων smartphone φέρνει μόνο μερικά πλεονεκτήματα, τα οποία αποφεύγει η Spyic, ενώ φροντίζει να είναι διαθέσιμες και οι πιο σημαντικές λειτουργίες. Τα smartphone που λειτουργούν με Android είναι οι πιο οικονομικές συσκευές που χρησιμοποιούν το εξαιρετικά περιορισμένο βασικό πακέτο με ετήσια συνδρομή. Απαιτείται εφάπαξ πληρωμή σχεδόν 85 € (101 $). Στο iOS της Apple, ο φθηνότερος τρόπος για να ξεκινήσετε θα ήταν η premium συνδρομή σε μια ετήσια μέθοδο πληρωμής με ζητούμενη τιμή 110 € (130 $).

Με ολόκληρη τη σειρά λειτουργιών που διατίθεται στον χρήστη, είναι δυνατή η πρόσβαση σε εξαιρετικά ευαίσθητα δεδομένα τόσο στο iPhone όσο και σε συσκευές Android, κάτι που μπορεί να σώσει ζωές σε ορισμένες περιπτώσεις. Για παράδειγμα, εάν ένα παιδί δεν επιστρέψει σπίτι μετά το σχολείο, η τοποθεσία του smartphone του μπορεί να είναι προσβάσιμη σε πραγματικό χρόνο με ακρίβεια μέχρι τον ακριβή μετρητή όταν ενεργοποιούνται οι υπηρεσίες παρακολούθησης. Εάν οι υπηρεσίες παρακολούθησης είναι απενεργοποιημένες, η παρακολούθηση GSM θα μπορεί να βοηθήσει καταρχήν, τουλάχιστον με μια πρόχειρη εκτίμηση. Το Spyic παρέχει επίσης στους γονείς σημαντικά εργαλεία για να προστατευθούν από εγκληματίες στο Διαδίκτυο, επιτρέποντάς τους να βλέπουν ιστορικά συνομιλιών και πληκτρολογημένα μηνύματα.

Δυστυχώς, είναι επίσης προφανές ότι αυτές οι δυνατότητες ανοίγουν την πόρτα για άλλου είδους καταχρήσεις ή ακόμα και από ζηλιάρης συντρόφους. Εδώ την ευθύνη φέρει ο χρήστης, ο οποίος σε περίπτωση παραβίασης προσωπικών δικαιωμάτων πρέπει τελικά να απαντήσει και σε τυχόν κατηγορίες δικαστικά. Η ίδια η Spyic έχει προφανώς επίγνωση αυτού του κινδύνου, επειδή η υπηρεσία προστατεύει τον εαυτό της στην αποποίηση ευθύνης από την κατάχρηση της πλατφόρμας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

iOS 14: πώς να ορίσετε το Google Chrome ως το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησής σας

Πώς να ανακτήσετε δεδομένα σε Windows και macOS με το EaseUS