in

wowwow This is helpfullThis is helpfull

Πώς να παρακολουθείτε ένα αυτοκίνητο χωρίς GPS

5 εναλλακτικοί τρόποι για να παρακολουθειτε το αυτοκίνητό σας χωρίς GPS

Eάν το όχημά σας έχει κλαπεί, αυτοί είναι εναλλακτικοί τρόποι εντοπισμού του αυτοκινήτου σας χωρίς τη χρήση GPS.

1. Ραδιοφωνικός δέκτης
Πιθανότατα δεν συνειδητοποιήσατε ότι το ραδιόφωνο στο αυτοκίνητό σας μπορεί να παρακολουθηθεί, τουλάχιστον έμμεσα. Είναι η λιγότερο ακριβής μέθοδος, που σας δίνει μια πιο γενική περιοχή.

Όταν το όχημά σας κατασκευάστηκε και εγκαταστάθηκε το ραδιόφωνο, είναι πολύ πιθανό να εγκατασταθεί με πομπό – μια συσκευή που δημιουργεί ραδιοκύματα για την αποστολή δεδομένων με τη χρήση κεραίας. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, αν πρόκειται για δεδομένα που αποστέλλονται, τότε μπορεί να παραληφθεί από έναν παραλήπτη. Στη συνέχεια, ο δέκτης συντονίζει τα σήματα του πομπού και λαμβάνετε τη γενική τοποθεσία του αυτοκινήτου.

Αυτός είναι ο βασικός κόσμος, ωστόσο: γενικός. Ο λόγος για τον οποίο οι ραδιοφωνικοί δέκτες είναι οι λιγότερο ακριβείς είναι ότι τα σήματά τους δεν θα σας δώσουν ένα ακριβές σημείο, μόνο την κατεύθυνση από την οποία προέρχεται το ραδιοφωνικό σήμα. Είναι περισσότερο παρόμοιο με μια πυξίδα παρά μια εναλλακτική λύση σε ένα GPS.

Ωστόσο, η χειρότερη πτυχή της προσπάθειας λήψης ραδιοφωνικών σημάτων ενός πομπού είναι η ανάγκη για πηγή ενέργειας. Ναι, ο πομπός χρειάζεται μια πηγή ισχύος για να μεταδώσει ένα ραδιοκύμα. Με άλλα λόγια, εάν το αυτοκίνητό σας δεν είναι ενεργοποιημένο, δεν λαμβάνετε τα σήματα. Εάν ο πομπός σας δεν διαθέτει ξεχωριστή πηγή ενέργειας, τότε αυτό είναι εντελώς διαφορετικό.

2. Αναγνώριση ραδιοσυχνοτήτων
Η αναγνώριση ραδιοσυχνοτήτων παίρνει την ιδέα του πομπού ραδιοσυχνοτήτων και τη μετατρέπει σε έντεκα. Με λίγα λόγια, είναι ένα ασύρματο εργαλείο που στέλνει σήματα, με τη σειρά του, επιτρέποντάς σας να τα παραλάβετε.

Κατά τη διάρκεια της κανονικής, καθημερινής ζωής σας, έρχεστε σε επαφή με το RFID χωρίς να το συνειδητοποιήσετε. Έχετε πάρει ποτέ ένα προϊόν και παρατηρήσατε μια λευκή ετικέτα κολλημένη σε αυτό; Οι πιθανότητες είναι, αυτή είναι μια ετικέτα RFID.

Η κύρια χρήση του είναι στα εμπορικά επίπεδα, όπως οι επιχειρήσεις, ως εργαλείο τεχνολογίας. Χτυπήστε μερικά από αυτά στα προϊόντα σας που πηγαίνουν σε διάφορες τοποθεσίες και χρησιμοποιήστε λογισμικό για να τα παρακολουθήσετε. Στον πυρήνα του, είναι ουσιαστικά ένα μείγμα GPS και πομπού ραδιοφώνου.

Το RFID έχει τη δόξα του στην εμπορική χρήση, αλλά αυτό που κάνει τις ετικέτες RFID τόσο μεγάλη είναι η δυνατότητα απόκρυψής τους σε σκοτεινά μέρη. μπορούν να έχουν πολύ μικρό μέγεθος.

3. Κυτταρικά σήματα
Μακράν το πιο χρήσιμο σε αυτό, αρκετά χρήσιμο για χρήση από την επιβολή του νόμου. Χρησιμοποιώντας το smartphone σας, μπορείτε να τραβήξετε το σήμα που μεταδίδεται από άλλο τηλέφωνο μέσα στο αυτοκίνητο.

Ίσως σκέφτεστε, τι γίνεται με τις άδειες τηλεφώνου; Όταν μια εφαρμογή εγκαθίσταται και χρησιμοποιείται, ανάλογα με τη χρήση της, ενδέχεται να χρειαστεί άδεια πρόσβασης σε συγκεκριμένες δυνατότητες του τηλεφώνου σας. Για παράδειγμα, μια εφαρμογή επεξεργασίας φωτογραφιών θα χρειαζόταν πρόσβαση στη συλλογή φωτογραφιών σας. Πώς αλλιώς θα επεξεργαζόταν φωτογραφίες; Με την ίδια σκέψη, μια εφαρμογή GPS θα χρειαζόταν άδεια για πρόσβαση στην τρέχουσα τοποθεσία σας. Φυσικά, μπορείτε να αρνηθείτε αυτήν την άδεια, αλλά αν δοκιμάσατε να χρησιμοποιήσετε ένα GPS χωρίς να δώσετε άδεια, δεν είναι χρήσιμο για εσάς.

Μπορεί επίσης να σκέφτεστε, εάν αρνούνται μια άδεια εφαρμογής GPS στη θέση τους, δεν είναι νεκρό στο νερό; Βασικά, όχι. Ένα smartphone εξακολουθεί να κάνει ping σε κοντινούς σταθμούς όταν περνάει αυτό το smartphone, καθώς και τυχόν συνδέσεις δικτύου Wi-Fi που είναι διαθέσιμες σε αυτό. Οποιαδήποτε σύνδεση συσκευών σε ανοικτή σύνδεση δικτύου Wi-Fi θα συλλέγει δεδομένα σχετικά με το γεγονός που συνδέεται μια συσκευή, ακόμη και για ένα δευτερόλεπτο.

Τα καλύτερα νέα θα ήταν ότι η παρακολούθηση GPS επιτρέπεται στο smartphone που βρίσκεται στο αυτοκίνητο. Τότε είναι εξίσου απλό με το να το παρακολουθείτε με μια εφαρμογή με ακρίβεια πολύ καλύτερη από τους πομπούς σε ραδιόφωνα αυτοκινήτου ή σε ετικέτες RFID. Μπορεί να υπάρχει κάποια καθυστέρηση, αλλά θα γνωρίζετε πάντα την κατεύθυνση προς την οποία κατευθύνεται το αυτοκίνητο, όχι σαν να χρησιμοποιείτε πομπό ραδιοφώνου. Θα γνωρίζετε μια ακριβή τοποθεσία.

4. Χρησιμοποιήστε άλλο τηλέφωνο
Οι άνθρωποι αγαπούν να εξοικονομούν χρήματα και βρίσκουν πολύ περίεργους τρόπους. Σε αυτό το επεισόδιο «Παράξενοι τρόποι εξοικονόμησης χρημάτων», οι pennypinchers θα βγουν έξω και θα ξοδέψουν χρήματα σε ένα άλλο τηλέφωνο, θα αγοράσουν ένα σχέδιο και θα τα τοποθετήσουν στο αυτοκίνητό τους.

Η λύση λειτουργεί έτσι: αγοράζετε ένα άλλο τηλέφωνο, κατά προτίμηση ένα φθηνό με τη δυνατότητα πρόσβασης σε μια σύνδεση δικτύου – το Wi-Fi να είναι συγκεκριμένο – και ένα εξίσου φθηνό πρόγραμμα προπληρωμένων δεδομένων, όπως ένα από αυτά τα μηνιαία.

Αφού αγοράσετε το τηλέφωνο και το προπληρωμένο πρόγραμμα, εγκαθιστάτε μια εφαρμογή GPS σε αυτό. Αρκετά, λαμβάνοντας υπόψη ότι υπάρχουν δεκάδες εφαρμογές GPS που παρακολουθούν τηλέφωνα, για παρακολούθηση οικογένειας, φυσικά (παρεμπιπτόντως, αυτό θα σας κοστίσει περισσότερα χρήματα).

Τώρα το κρύβετε στο αυτοκίνητό σας. Υπάρχει όμως ένα catch: πρέπει να φορτίζεται ανά πάσα στιγμή εάν θέλετε να το παρακολουθείτε. Χρειάζεται πηγή ενέργειας. Εάν θέλετε να αποκρύψετε την ύπαρξή του, η σύνδεση με φορτιστή αυτοκινήτου είναι κακή ιδέα. οι άνθρωποι θα το δουν. Το αυτοκίνητό σας έχει τη δική του μπαταρία, αλλά θα χρειαστείτε έναν μηχανικό, που ξέρει τι κάνουν για να το συνδέσετε με την μπαταρία σας.

Στα χαρτιά, φαίνεται σαν μια λαμπρή ιδέα. Υπάρχουν πολλά πραγματικά φθηνά smartphone, καθώς και πολλά προπληρωμένα σχέδια για να διαλέξετε. Ωστόσο, στην πράξη, θα καταλήξετε να ξοδεύετε το ίδιο ποσό που θα ξοδεύατε σε ένα φτηνό GPS. Για να μην αναφέρουμε ότι σκοτώνετε την μπαταρία σας από ένα τηλέφωνο που εξαντλεί συνεχώς την μπαταρία της. Τώρα θα πρέπει να αντικαταστήσετε την μπαταρία σας.

Με άλλα λόγια, μην ασχοληθείτε με αυτήν τη λύση, εκτός εάν είστε ειδικός αυτοκινήτων. Αυτή η λύση είναι περισσότερο για άτομα που τους αρέσει να κάνουν πράγματα μόνο και μόνο επειδή μπορούν. Καλύτερα να χρησιμοποιήσετε το TrackR. Στην πραγματικότητα, τα χρήματα που θα ξοδεύατε για την αγορά ενός τηλεφώνου και προπληρωμένου προγράμματος είναι περισσότερα από αυτά που θα ξοδεύατε σε ένα gadget TrackR.

5. TrackR
Το TrackR διαφημίζεται ως ανιχνευτής εμπορικών κλειδιών, αλλά ως έχει, είναι GPS. Έχει σίγουρα ένα αδύναμο σήμα, αλλά χρησιμοποιεί ένα δίκτυο GPS πλήθους. Αυτό σημαίνει ότι όταν περνά μια άλλη συσκευή TrackR, «κάνουν ping» μεταξύ τους. Το μειονέκτημα είναι ότι πρέπει να υπάρχουν περισσότερες συσκευές TrackR για να το κάνουν.

Υπάρχουν πολύ λίγοι τρόποι παρακολούθησης ενός αυτοκινήτου χωρίς GPS. Ενώ μερικοί είναι πολύ έξυπνοι τρόποι, άλλοι είναι, ειλικρινά, αρκετά χαζός, αλλά ξεκαρδιστικοί, ωστόσο.

Εάν έπρεπε να επιλέξετε από αυτήν τη λίστα, αξίζει να επενδύσετε σε RFID ή σε συσκευή TrackR – RFID περισσότερο από το TrackR. Το RFID είναι πιο αξιόπιστο από το TrackR, λαμβάνοντας υπόψη την ισχυρή χρήση του στην εμπορική σφαίρα για την παρακολούθηση αγαθών.

Υπάρχει μια αξιότιμη αναφορά: εξοπλισμός του δρόμου Αυτό βασίζεται σε εταιρείες που χρησιμοποιούν τις κάμερες τους στο δρόμο για να παρακολουθούν τις κινήσεις ενός οχήματος. Δεν είναι κακή μέθοδος, με οποιοδήποτε τρόπο, θεωρώντας ότι κάποιος κλέφτης που απογειώνεται με το όχημά σας θα περάσει πιθανώς μερικές κάμερες στο δρόμο και μια από τις κάμερες είναι υποχρεωμένη να πιάσει την πινακίδα κυκλοφορίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πώς να αποκτήσετε Wi-Fi στο αυτοκίνητό σας

Πώς να δημιουργήσετε μια δεύτερη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου