in

Πώς να μάθετε αν κάποιος σας έχει μπλοκάρει στο WhatsApp

Αν και ακόμη δεν έχει κερδίσει μαζική υιοθέτηση στις ΗΠΑ, το WhatsApp είναι η πιο δημοφιλής εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων στον κόσμο και δισεκατομμύρια το χρησιμοποιούν καθημερινά για να συνομιλούν με φίλους, οικογένεια, τοπικές ομάδες, ακόμη και επιχειρήσεις. Αλλά μια τέτοια τεράστια βάση χρηστών σημαίνει ότι δεν θα είναι θετική κάθε αλληλεπίδραση και γι’ αυτό το WhatsApp διαθέτει ένα σύστημα αποκλεισμού που σας εμποδίζει να βλέπετε μηνύματα που δεν θέλετε να δείτε.

Είναι απολύτως πιθανό να έχετε αποκλειστεί από μερικά άτομα – αλλά πώς θα το ξέρετε; Σε αντίθεση με τον αποκλεισμό σε ιστότοπους κοινωνικών μέσων όπως το Twitter, το WhatsApp δεν σας ενημερώνει εάν έχετε αποκλειστεί, αφήνοντάς σας κάπως στο σκοτάδι. Ωστόσο, υπάρχουν μερικοί τρόποι για να καταλάβετε εάν έχετε αποκλειστεί από έναν συγκεκριμένο χρήστη, ακόμα κι αν δεν υπάρχει λίστα που μπορείτε να ελέγξετε για να μάθετε σίγουρα.

Η εικόνα και η κατάστασή τους στο προφίλ WhatsApp δεν αλλάζουν

Αυτό είναι δύσκολο να το επιβεβαιώσετε, αλλά μόλις αποκλειστείτε στο WhatsApp, η εικόνα προφίλ και η κατάσταση του αποκλεισμού δεν ενημερώνονται πλέον για εσάς. Αυτό είναι, φυσικά, μόνο μια πραγματικά καλή ένδειξη εάν το άτομο που υποπτεύεστε ότι σας μπλοκάρει θέλει να ενημερώνει πολύ την κατάσταση ή την εικόνα προφίλ του. Εάν είναι εκτός της συνήθους συμπεριφοράς τους, τότε θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι είστε αποκλεισμένοι ή μπορεί απλώς να σημαίνει ότι δεν έχουν ενημερώσει τίποτα εδώ και καιρό.

Εάν γνωρίζετε κάποιον άλλο με το WhatsApp του αποκλειστή, τότε μπορείτε να τον ρωτήσετε εάν η εικόνα προφίλ ή η κατάστασή του έχει αλλάξει, αλλά αυτός είναι σε μεγάλο βαθμό ο μόνος τρόπος που θα μπορείτε να καταλάβετε από αυτήν τη μέθοδο.

Η “τελευταία επισκόπηση” τους εξαφανίζεται

Ένα από τα πιο δημοφιλή χαρακτηριστικά του WhatsApp είναι η λειτουργία “τελευταία εμφάνιση”. Ουσιαστικά είναι απλώς ένα ticker που δείχνει πότε ο χρήστης ήταν για τελευταία φορά ενεργός, αλλά αν χαθεί, θα μπορούσε να είναι μια πιθανή ένδειξη ότι έχετε αποκλειστεί. Σε τελική ανάλυση, εάν αποκλείσετε κάποιον, δεν θέλετε να γνωρίζει πότε είστε συνδεδεμένοι.

Ωστόσο, αυτό δεν είναι ένα αλάνθαστο σύστημα, καθώς υπάρχει τρόπος να απενεργοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα. Εάν είναι απενεργοποιημένο, σταματά να εμφανίζεται ακόμα κι αν δεν είστε αποκλεισμένοι. Έτσι, ενώ δεν θα δείτε ποτέ την τελευταία κατάσταση σύνδεσης κάποιου εάν είστε αποκλεισμένοι, μπορεί απλώς να σημαίνει ότι έχετε αποκλειστεί από προεπιλογή.

Τα μηνύματα δεν παραδίδονται και οι κλήσεις αποτυγχάνουν

Αυτό φαίνεται σαν προφανές, αλλά δεν μπορείτε να στείλετε μηνύματα και να πραγματοποιήσετε κλήσεις σε κάποιον που σας έχει αποκλείσει. Αλλά υπάρχει κάτι περισσότερο από αυτό – κάθε φορά που στέλνετε ένα μήνυμα σε κάποιον στο WhatsApp, μια σειρά από σημάδια υποδηλώνουν την κατάσταση παράδοσης του μηνύματος. Ένα τικ σημαίνει ότι ένα μήνυμα έχει σταλεί, αλλά δεν έχει ληφθεί. Δύο σημάδια σημαίνουν ότι το μήνυμα έχει ληφθεί, αλλά δεν έχει διαβαστεί. Τέλος, δύο μπλε τικ είναι η απόδειξη ανάγνωσης. Εάν είστε αποκλεισμένοι, τότε το μήνυμά σας δεν θα περάσει ποτέ από το πρώτο στάδιο και οι κλήσεις θα αποτύχουν αυτόματα όταν επιχειρήσετε.

Αλλά όπως και οι προηγούμενες επιλογές, αυτό δεν είναι ένα συγκεκριμένο δώρο. Σε τελική ανάλυση, οι κλήσεις θα αποτύχουν και τα μηνύματα δεν θα παραδοθούν εάν το τηλέφωνο του στόχου δεν είναι συνδεδεμένο στο διαδίκτυο ή είναι απενεργοποιημένο, επομένως αυτό δεν αποτελεί ισχυρό σημάδι αποκλεισμού, εκτός εάν ένα μήνυμα παραμένει αδιάθετο για σημαντικό χρονικό διάστημα .

Δεν μπορείτε να τα προσθέσετε σε μια ομάδα συνομιλίας

Τέλος, δεν θα μπορείτε να προσθέσετε κανέναν που σας έχει αποκλείσει σε μια νέα ομαδική συνομιλία. Ενώ οι υπάρχουσες ομαδικές συνομιλίες θα λειτουργούν κανονικά, η απόπειρα προσθήκης κάποιου που σας έχει αποκλείσει σε μια νέα συνομιλία θα έχει ως αποτέλεσμα ένα μήνυμα που θα εξηγεί ότι δεν επιτρέπεται να εκτελέσετε αυτήν την ενέργεια.

Αυτό είναι ίσως ο πιο πιθανός δείκτης ενός μπλοκ, ειδικά αν συνδυαστεί με οποιοδήποτε από τα παραπάνω σημάδια. Αν και είναι δυνατό να περιορίσετε ποιος μπορεί να σας προσθέσει σε ομάδες, εάν βρίσκεστε στη λίστα επαφών ενός ατόμου, τότε συνήθως θα μπορείτε να το προσθέσετε σε μια ομάδα συνομιλίας, εκτός εάν σας έχουν ξεχωρίσει συγκεκριμένα ότι δεν μπορείτε να να το κάνεις.

Ωστόσο, ενώ είναι ο πιο σίγουρος τρόπος δοκιμής εάν είστε αποκλεισμένοι, είναι επίσης ο πιο δύσκολος να εξηγήσετε σε αυτό το άτομο εάν δεν είστε αποκλεισμένοι — τελικά, μόλις προσθέσατε αυτό το άτομο σε μια νέα ομαδική συνομιλία χωρίς λόγο , το οποίο μπορεί να προκαλέσει μερικές άβολες ερωτήσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πώς να κατεβάσετε το watchOS 10 στο Apple Watch σας

Πώς να προσθέσετε πολλούς χρήστες στη συσκευή σας Google Home (Nest)