in

Πώς να κατεβάσετε όλες τις Φωτογραφίες Google σας σε υπολογιστή ή Mac

Προσπαθείτε να καταλάβετε πώς να κατεβάσετε όλες τις Φωτογραφίες Google σας σε υπολογιστή ή Mac; Δεν είσαι μόνος. Πολλοί από εμάς έχουμε εκατοντάδες (αν όχι χιλιάδες) εικόνες και βίντεο αποθηκευμένα στο cloud και ενώ νομίζετε ότι θα ήταν εύκολο να τα κατεβάσετε όλα σε έναν σκληρό δίσκο, στην πραγματικότητα χρειάζεται λίγη δουλειά.
Ευτυχώς, είναι δυνατό – και είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε στη διαδικασία είτε διαθέτετε έναν από τους καλύτερους φορητούς υπολογιστές, τους καλύτερους υπολογιστές είτε είστε περισσότερο λάτρης των καλύτερων MacBook και Mac.
ΟΔΗΓΟΣ ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ GOOGLE
Εάν θέλετε να κατεβάσετε όλες τις Φωτογραφίες Google στον υπολογιστή ή στο Mac σας με μία κίνηση, δεν θα βρείτε την επιλογή στις Φωτογραφίες Google. Αντίθετα, για την ταχύτερη διαδρομή προς ένα συνολικό αντίγραφο ασφαλείας, πρέπει να χρησιμοποιήσετε την Αρχειοθέτηση Google. Αυτό είναι το ίδιο εργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εξαγωγή όλων των ειδών δεδομένων χρήστη, καθώς και για το Keep notes, τα μηνύματα αλληλογραφίας και το ιστορικό σας στο Chrome.
1. Επιλέξτε το περιεχόμενο που θέλετε να κατεβάσετε
Αρχικά, θα θελήσετε να κατευθυνθείτε στο takeout.google.com και να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας Google.
Στη συνέχεια, θα μπορείτε να ξεκινήσετε τη διαδικασία και να επιλέξετε το περιεχόμενο από τον Λογαριασμό σας Google που θέλετε να κατεβάσετε. Σε αυτήν την περίπτωση, θα υποθέσουμε ότι θέλετε να κάνετε λήψη μόνο των εικόνων και των βίντεό σας στο Google Photos – επομένως κάντε κλικ στην «αποεπιλογή όλων» στην καρτέλα «επιλογή δεδομένων προς συμπερίληψη».
Κάντε κύλιση προς τα κάτω στη λίστα των προϊόντων μέχρι να βρείτε το Google Photos και ελέγξτε το. Αυτό θα περιλαμβάνει ολόκληρη τη βιβλιοθήκη εικόνων στη λήψη. Εάν αυτό είναι που θέλετε να κάνετε, τότε μεταβείτε στο βήμα #3. Αν όχι, διαβάστε παρακάτω.
2. Επιλέξτε ποια άλμπουμ να κάνετε
Εάν κάνετε κλικ στο κουμπί με την ένδειξη «συμπεριλαμβάνονται όλα τα άλμπουμ φωτογραφιών», ένα αναδυόμενο παράθυρο θα σας επιτρέψει να επιλέξετε ή να αποεπιλέξετε συγκεκριμένα άλμπουμ στη βιβλιοθήκη σας – καθώς και ολόκληρα χρόνια. Ευτυχώς, το Takeout θα διατηρήσει τη δομή του άλμπουμ στον φάκελο λήψης που προκύπτει.
Λάβετε υπόψη, ωστόσο, ότι δεν θα μπορείτε να κάνετε προεπισκόπηση των περιεχομένων οποιωνδήποτε άλμπουμ μέσω της Αρχειοθέτησης – επομένως ίσως θέλετε να διασταυρώσετε τα περιεχόμενα κάθε φακέλου με τις Φωτογραφίες Google σε άλλη καρτέλα. Αφού επιλέξετε τα άλμπουμ σας, πατήστε “OK”.
Κάντε κύλιση προς τα κάτω και κάντε κλικ στο «επόμενο βήμα».
3. Επιλέξτε τον τρόπο εξαγωγής των αρχείων σας
Στη συνέχεια, θα σας παρουσιαστεί μια σειρά από επιλογές εξαγωγής. Το αναπτυσσόμενο μενού «μέθοδος παράδοσης» σάς επιτρέπει να επιλέξετε να λάβετε έναν σύνδεσμο λήψης μέσω email μόλις η εξαγωγή είναι έτοιμη.
Σας δίνει επίσης την επιλογή να μεταφέρετε τα snaps σας απευθείας σε άλλο πάροχο cloud, συμπεριλαμβανομένων των Dropbox, OneDrive ή Box. Εάν η πρόθεσή σας είναι να ανεβάσετε ξανά τη βιβλιοθήκη σας σε μία από αυτές τις πλατφόρμες, μια άμεση μεταφορά θα εξοικονομήσει σημαντικό χρόνο και εύρος ζώνης.
Μπορείτε επίσης να επιλέξετε μεταξύ μιας εφάπαξ ή περιοδικής εξαγωγής και να επιλέξετε τον επιθυμητό τύπο αρχείου. Οι περισσότεροι χρήστες θα βρουν ότι το .zip είναι η καλύτερη επιλογή.
Επιπλέον, μπορείτε να ορίσετε το μέγιστο μέγεθος των αρχείων λήψης. Επιλέξτε 1 GB, για παράδειγμα, και οι εξαγωγές πάνω από αυτό το όριο θα χωριστούν σε κομμάτια 1 GB για πιο διαχειρίσιμη λήψη.
4. Εξαγωγή των αρχείων σας
Αφού ταξινομηθούν οι ρυθμίσεις σας, κάντε κλικ στο «δημιουργία εξαγωγής». Θα δείτε ένα μήνυμα που λέει “Η Google δημιουργεί ένα αντίγραφο αρχείων από τις Φωτογραφίες Google”. Ανάλογα με το μέγεθος της βιβλιοθήκης φωτογραφιών σας, αυτό μπορεί να διαρκέσει από μερικά λεπτά έως αρκετές ώρες.
5. Ελέγξτε το email σας για την ειδοποίηση λήψης
Θα λάβετε ένα email όταν η λήψη σας είναι έτοιμη. Εάν αποθηκεύετε στιγμιότυπα στη συσκευή σας, κάντε κλικ στο «λήψη των αρχείων σας» για να ξεκινήσει η διαδικασία. Οι λήψεις παραμένουν διαθέσιμες για μια εβδομάδα μετά τη δημιουργία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σταματήστε να σπαταλάτε χρήματα σε φανταχτερά σχέδια GPU, απλώς αγοράστε το φθηνότερο

TikTok για λήψη στο Instagram με την εφαρμογή φωτογραφιών