in

Πώς να κάνετε ασύρματα τα ενσύρματα ηχεία σας

Τα ενσύρματα ηχεία μπορούν εύκολα να μετατραπούν σε ασύρματα ηχεία κάνοντας μερικές βασικές προσθήκες υλικού στη ρύθμιση ήχου σας. Τα καλύτερα ασύρματα ηχεία κάνουν τη ροή μουσικής απίστευτα εύκολη, έχοντας ήδη ενσωματωμένη αυτή τη δυνατότητα. Γι’ αυτό μοντέλα όπως το Sonos One και το Apple HomePod έχουν γίνει τόσο δημοφιλείς επιλογές ηχείων – απλά τα συνδέετε στο δίκτυο Wi-Fi του σπιτιού σας, κατεβάζετε μια ή δύο εφαρμογές και ξεκινάτε τη ροή από τις καλύτερες υπηρεσίες ροής μουσικής.

Τι γίνεται όμως αν έχετε ήδη ένα ζευγάρι τέλεια καλά ηχεία και θέλετε να συνεχίσετε να τα χρησιμοποιείτε; Υπάρχουν δύο σενάρια εδώ για την προσθήκη δυνατότητας ροής στα ηχεία. Στην πρώτη, θα χρειαστεί να συνδέσετε μια εξωτερική ασύρματη ροή μουσικής σε έναν υπάρχοντα ενισχυτή ή δέκτη. Δύο από τις πιο προσιτές επιλογές εδώ είναι η θύρα Sonos (449 $) και το WiiM Pro (149 $), και τα δύο συνδέονται με το Wi-Fi του σπιτιού σας και συνδέονται με τον ενισχυτή σας χρησιμοποιώντας μια αναλογική στερεοφωνική ή ομοαξονική ή οπτική σύνδεση ψηφιακού ήχου.

Η δεύτερη περίπτωση περιλαμβάνει τη σύνδεση των ηχείων σε έναν ενισχυτή με ενσωματωμένη δυνατότητα ροής. Ενισχυτές όπως ο Sonos Amp και ο SVS Prime Wireless Pro SoundBase (και οι δύο 699 $) συνδέονται στο ασύρματο δίκτυο του σπιτιού σας και σας επιτρέπουν να μεταδίδετε ασύρματα μουσική ποιότητας Lossless από ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών. Παρέχουν επίσης εξόδους για τη σύνδεση καλωδίων μεταξύ του ενισχυτή και των ηχείων σας.

Και τα δύο αυτά σενάρια μπορούν εύκολα να αντιμετωπιστούν χωρίς πολλές γνώσεις τεχνολογίας και οι αναβαθμίσεις που θα πρέπει να κάνετε δεν είναι απαραίτητα τόσο δαπανηρές. Θα σας καθοδηγήσουμε για το τι ακριβώς θα χρειαστεί να αγοράσετε και πώς να συνδέσετε τα πάντα παρακάτω.

ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΠΩΣ ΝΑ ΣΥΝΔΕΣΕΤΕ ΜΙΑ ΑΣΥΡΜΑΤΗ ΡΟΗ ΣΕ ΕΝΙΣΧΥΤΗ
1. Συνδέστε τα καλώδια μεταξύ του streamer και του ενισχυτή

Για να κάνετε μια αναλογική σύνδεση από την ασύρματη ροή σε έναν ενισχυτή ή δέκτη, χρησιμοποιήστε στερεοφωνικά καλώδια RCA για να συνδέσετε τις εξόδους ήχου RCA του streamer με τις εισόδους ήχου RCA του. Βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε σωστά τις συνδέσεις αριστερά και δεξιά και επίσης βεβαιωθείτε ότι τα καλώδια έχουν εισαχθεί πλήρως για να διασφαλίσετε τη σωστή σύνδεση.

Για να πραγματοποιήσετε μια ψηφιακή σύνδεση μεταξύ του ασύρματου streamer και του ενισχυτή ή του δέκτη, χρησιμοποιήστε ένα οπτικό ή ομοαξονικό καλώδιο (το λευκό καλώδιο φαίνεται παραπάνω) για να συνδέσετε τις δύο μονάδες.

3. Κατεβάστε και διαμορφώστε την εφαρμογή ελέγχου

Αφού κάνετε λήψη της εφαρμογής ελέγχου του κατασκευαστή (δείτε τις οδηγίες που περιλαμβάνονται στο προϊόν) στο τηλέφωνο ή το tablet σας, χρησιμοποιήστε την καρτέλα ρυθμίσεων της εφαρμογής για να επιλέξετε το δίκτυο Wi-Fi του σπιτιού σας και να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας.

Μόλις η εφαρμογή επιβεβαιώσει μια σύνδεση δικτύου, διαμορφώστε τις διαθέσιμες επιλογές μουσικής υπηρεσίας εισάγοντας τα στοιχεία σύνδεσής σας για καθεμία. Πολλοί streamers υποστηρίζουν επίσης το AirPlay ή/και το Chromecast, επομένως αυτά τα πρωτόκολλα σάς προσφέρουν μια άλλη επιλογή ροής, αυτή που σας επιτρέπει να αναπαράγετε μουσική απευθείας από την εφαρμογή μιας υπηρεσίας.

4. Παίξτε μουσική

ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΠΩΣ ΝΑ ΣΥΝΔΕΣΕΤΕ ΕΝΑΝ ΕΝΙΣΧΥΤΗ ΡΟΗΣ ΣΤΑ ΗΧΕΙΑ
1. Συνδέστε τον ενισχυτή στα ηχεία

Συνδέστε τον ενισχυτή ροής στα στερεοφωνικά ηχεία σας χρησιμοποιώντας καλώδια ηχείων. Προσέξτε να ταιριάξετε τους θετικούς και αρνητικούς ακροδέκτες σε καθένα για να διασφαλίσετε τη σωστή πολικότητα, διαφορετικά η ποιότητα του ήχου θα υποστεί.

2. Κατεβάστε και διαμορφώστε την εφαρμογή ελέγχου

Ακολουθήστε τις οδηγίες που περιγράφονται στο βήμα 2 παραπάνω για να συνδέσετε τον ενισχυτή στο δίκτυο Wi-Fi και να διαμορφώσετε τις εφαρμογές μουσικής.

3. Παίξτε μουσική

ΤΕΛΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ
Προσπαθήσαμε να κρατήσουμε αυτόν τον οδηγό γενικής χρήσης, αλλά μπορεί να διαπιστώσετε ότι οι διαφορετικοί ασύρματοι streamers και οι ενισχυτές ροής έχουν διαφορετικά βήματα ρύθμισης για τη σύνδεση στο δίκτυο Wi-Fi του σπιτιού σας. Αυτό μπορεί να είναι το πιο δύσκολο μέρος της διαδικασίας εγκατάστασης και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να απαιτήσει την προσωρινή τοποθέτηση του streamer κοντά στον ασύρματο δρομολογητή σας για αρχική ρύθμιση (σε κοιτάζω DTS Play-Fi).

Εκτός από τη ροή μέσω Wi-Fi, πολλοί streamers και ενισχυτές ροής σάς επιτρέπουν επίσης να χρησιμοποιείτε Bluetooth, το οποίο μπορεί να είναι μια βολική, αν και χαμηλότερης ποιότητας επιλογή για γρήγορη ροή χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή ελέγχου. Συχνά θα μπορείτε επίσης να κάνετε ροή αρχείων μουσικής που είναι αποθηκευμένα στο τηλέφωνό σας ή από έναν συνδεδεμένο υπολογιστή χρησιμοποιώντας πρωτόκολλα όπως το DLNA και το SMB.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πώς να αγοράσετε ένα domain name που έχει ήδη ληφθεί

Πώς να επιλέξετε ένα φτηνό φορητό υπολογιστή παιχνιδιών που δεν θα μετανιώσετε