in

Πώς να επεξεργαστείτε τις φωτογραφίες σας στο Google Photos

Αναρωτιέστε πώς να επεξεργαστείτε τα στιγμιότυπά σας στο Google Photos; Από αυτοματοποιημένα φίλτρα AI έως ρυθμιστικά χειροκίνητης προσαρμογής, η πλατφόρμα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας φωτογραφιών cloud της Google διαθέτει μια σειρά επιλογών επεξεργασίας. Αυτά τα ενσωματωμένα εργαλεία έχουν σχεδιαστεί για να σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις λήψεις σας με λίγα μόνο κλικ.

Το Google Photos είναι μία από τις καλύτερες υπηρεσίες αποθήκευσης φωτογραφιών στο cloud και μία από τις αγαπημένες μας επιλογές δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για την ασφαλή αποθήκευση της βιβλιοθήκης εικόνων σας στο διαδίκτυο. Με εύκολη πρόσβαση μεταξύ πλατφορμών, οικονομικά σχέδια αποθήκευσης και χρήσιμα εργαλεία για την οργάνωση των φωτογραφιών σας, ο κορυφαίος ιστότοπος αποθήκευσης και κοινής χρήσης φωτογραφιών προσφέρει έναν από τους καλύτερους τρόπους για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας φωτογραφιών στο cloud απλά και με ασφάλεια.

Το Google Photos σάς επιτρέπει επίσης να επεξεργάζεστε εύκολα οποιαδήποτε εικόνα είναι αποθηκευμένη στην ηλεκτρονική βιβλιοθήκη σας. Πολύ περισσότερο από μια απλή αποθήκη για τις φωτογραφίες σας, η υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας της Google διαθέτει μια ενσωματωμένη σουίτα προσβάσιμων εργαλείων προσαρμογής, συμπεριλαμβανομένης μιας σειράς αυτοματοποιημένων επιλογών για αποτελεσματικές επεξεργασίες με ένα κλικ.

Δεν είναι μια ολοκληρωμένη εφαρμογή επεξεργασίας εικόνας – δεν θα κερδίσει κανένα βραβείο για τον καλύτερο επεξεργαστή φωτογραφιών, επομένως δεν θα βρείτε πιο προηγμένες επιλογές προσαρμογής που θα βρείτε στο Adobe Photoshop ή τις καλύτερες εναλλακτικές λύσεις Photoshop.

Δεν υπάρχει καμπύλη RGB ή εργαλείο κάλυψης, για παράδειγμα. Αντίθετα, το Google Photos εστιάζει στο να διευκολύνει την επίτευξη αποτελεσματικών επεξεργασιών εικόνων, χρησιμοποιώντας συχνά έξυπνες τεχνολογίες AI για να αναλύσει τα στιγμιότυπά σας και να προτείνει άμεσες βελτιώσεις. Είτε χρησιμοποιείτε την εφαρμογή smartphone είτε τη διεπαφή ιστού, θα βρείτε βελτιώσεις λίγα μόλις πατήματα (ή κλικ) μακριά.

Επιπλέον, όλες οι επεξεργασίες στις Φωτογραφίες Google αποθηκεύονται με μη καταστροφικό τρόπο. Εάν αλλάξετε γνώμη αργότερα, μπορείτε εύκολα να αναιρέσετε τις αλλαγές και να επαναφέρετε τη φωτογραφία σας στην αρχική της κατάσταση, έτοιμη για επεξεργασία ξανά.

Θέλετε να επεξεργαστείτε τα στιγμιότυπά σας στις Φωτογραφίες Google; Ο παρακάτω οδηγός θα σας καθοδηγήσει στις διάφορες επιλογές για να τροποποιήσετε τις φωτογραφίες σας χρησιμοποιώντας την υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας cloud της Google. Είτε θέλετε να προσαρμόσετε διακριτικά την ισορροπία χρωμάτων είτε να γίνετε καλλιτεχνικοί με ρετρό εφέ, οι απλές ρυθμίσεις παρακάτω θα σας βοηθήσουν να αναδείξετε περισσότερο τις εικόνες σας.

1. ΠΩΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΑΥΤΟΜΑΤΕΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ GOOGLE
Από τον εντοπισμό θεμάτων έως την ομαδοποίηση θεμάτων, η τεχνητή νοημοσύνη είναι βαθιά ενσωματωμένη σε όλες τις πτυχές της πλατφόρμας Google Photos – συμπεριλαμβανομένων των απλών αλλά ισχυρών εργαλείων αυτοματοποιημένης επεξεργασίας.

Στη διεπαφή ιστού του Google Photos, ανοίξτε οποιαδήποτε εικόνα από την κύρια ροή και κάντε κλικ στο εικονίδιο ρυθμιστικών στην επάνω δεξιά γωνία. Θα εμφανιστεί μια σειρά από επιλογές φίλτρου, όπως αυτές που ακολουθούν.

Η πρώτη από αυτές τις επιλογές (στην επάνω μέση) φέρει την ένδειξη “Auto”, με ένα σύμπλεγμα αστεριών δίπλα για να το ξεχωρίζει από τα άλλα φίλτρα. Κάντε κλικ σε αυτό και το Google Photos θα εφαρμόσει αμέσως μια προσαρμογή εύρους στην εικόνα σας. Μπορεί να προσαρμόσει το επίπεδο φωτεινότητας, για παράδειγμα, ή να ενισχύσει τον κορεσμό. Γενικά, αυτές οι τροποποιήσεις είναι σχετικά ευαίσθητες αλλά εξαιρετικά αποτελεσματικές.

Οι αυτοματοποιημένες επεξεργασίες είναι επίσης διαθέσιμες στην εφαρμογή Google Photos για smartphone για iOS και Android, αν και λειτουργούν λίγο διαφορετικά. Πατήστε για να ανοίξετε οποιαδήποτε μεμονωμένη εικόνα στην εφαρμογή και, στη συνέχεια, πατήστε το εικονίδιο ρυθμιστικών στη γραμμή εργαλείων στο κάτω μέρος της οθόνης. Θα εμφανιστεί η καρτέλα “Προτάσεις” από προεπιλογή, όπου υπάρχουν αυτοματοποιημένες αλλαγές στην εφαρμογή.

Η Google θα αναλύσει το θέμα της εικόνας σας και θα προτείνει τροποποιήσεις που θεωρεί κατάλληλες. Θα βλέπετε πάντα το εργαλείο “Βελτίωση” για μια άμεση συνολική προσαρμογή, αλλά άλλες προτάσεις θα εξαρτώνται από το συγκεκριμένο περιεχόμενο μιας δεδομένης εικόνας. Μπορεί να δείτε τις επιλογές «Ζεστό» και «Ψυχρό», για παράδειγμα. Πατήστε καθένα από αυτά για να δείτε τι αποτέλεσμα έχουν. οι τροποποιήσεις δεν θα εφαρμοστούν μέχρι να κάνετε κλικ στην επιλογή “Αποθήκευση” στην κάτω δεξιά γωνία.

Η εφαρμογή φιλοξενεί επίσης μια χούφτα κορυφαίων εργαλείων επεξεργασίας, συμπεριλαμβανομένων πολλών επιλογών που υποστηρίζονται από AI που εμφανίζονται στην καρτέλα «Προτάσεις». Αυτά περιλαμβάνουν μια επιλογή “Dynamic” που ενισχύει τη φωτεινότητα και την αντίθεση, “Sky Suggestions” για τροποποίηση γραμμών ορίζοντα, “Portrait” για εφέ βάθους πεδίου και “Color Pop”, που φέρνει αντίθεση σε ζωντανά θέματα σε μονόχρωμα φόντο

Αυτές οι βελτιωμένες τροποποιήσεις είναι δωρεάν για χρήστες συσκευών Google Pixel. Εάν χρησιμοποιείτε τις Φωτογραφίες Google σε smartphone εκτός Google, θα χρειαστείτε μια συνδρομή στο Google One για να τις ξεκλειδώσετε. Τα προγράμματα ξεκινούν από 1,99 $ / 1,59 £ το μήνα για το πακέτο “Βασικό”, το οποίο περιλαμβάνει επίσης 100 GB αποθηκευτικού χώρου στο cloud που είναι κοινόχρηστο σε όλες τις υπηρεσίες της Google. Αν σκοπεύετε να αποθηκεύσετε ολόκληρη τη βιβλιοθήκη εικόνων σας στο cloud, μια συνδρομή έχει πολύ νόημα.

2. ΠΩΣ ΝΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕ ΦΙΛΤΡΑ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ GOOGLE
Θέλετε να γίνετε δημιουργικοί με τις επεξεργασίες εικόνων σας; Το Google Photos διαθέτει μια σειρά από φίλτρα με ένα κλικ που σας επιτρέπουν να εφαρμόζετε άμεσες καλλιτεχνικές προσαρμογές στα στιγμιότυπά σας.

Εάν χρησιμοποιείτε το Google Photos στον ιστό, ανοίξτε μια εικόνα και κάντε κλικ στο εικονίδιο ρυθμιστικών στην επάνω δεξιά γωνία. Θα προσγειωθείτε στην καρτέλα «Φίλτρα χρώματος» από προεπιλογή, όπου θα βρείτε 12 επιλογές φίλτρων, καθώς και το εργαλείο «Αυτόματη» επεξεργασίας (δείτε παρακάτω).

Αυτά κυμαίνονται από κοκκώδεις εμφανίσεις lo-fi έως μονόχρωμα στυλ. Κάθε μικρογραφία φίλτρου σάς δίνει μια ένδειξη της επίδρασής του. Κάντε κλικ σε οποιαδήποτε από τις επιλογές φίλτρου και θα δείτε το εφέ που εφαρμόζεται στην εικόνα σας. Θα δείτε επίσης ένα ρυθμιστικό να εμφανίζεται κάτω από τη μικρογραφία: προσαρμόστε αυτό το ρυθμιστικό και θα αλλάξετε την ένταση του εφέ, επιτρέποντάς σας να εφαρμόσετε πιο λεπτές επεξεργασίες. Μόλις αποκτήσετε το επίπεδο που σας αρέσει, κάντε κλικ στο «Τέλος» και η επεξεργασμένη εικόνα θα αποθηκευτεί στη βιβλιοθήκη σας στο cloud.

Αξίζει να θυμάστε ότι αφού εφαρμόσετε ένα φίλτρο, μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε τα ρυθμιστικά χειροκίνητης προσαρμογής (δείτε το τρίτο βήμα) για να τροποποιήσετε περαιτέρω την εικόνα σας ώστε να ταιριάζει στα δημιουργικά σας γούστα.

Μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε αυτά τα ίδια φίλτρα μέσω της εφαρμογής Google Photos στο smartphone σας. Ανοίξτε οποιαδήποτε εικόνα από τη ροή, πατήστε το εικονίδιο των ρυθμιστικών στη γραμμή εργαλείων στο κάτω μέρος της οθόνης και, στη συνέχεια, πραγματοποιήστε κύλιση στην καρτέλα με τίτλο «Φίλτρα». Εδώ θα δείτε τις ίδιες μικρογραφίες με τη διεπαφή ιστού, τις οποίες μπορείτε να σαρώσετε.

Πατήστε ένα και θα δείτε το εφέ που εφαρμόζεται στην εικόνα σας. Πατήστε ξανά την ίδια μικρογραφία φίλτρου και θα εμφανιστεί ένα ρυθμιστικό προσαρμογής, που σας επιτρέπει να αλλάξετε την ένταση του εφέ. Μόλις είστε ευχαριστημένοι, πατήστε «Τέλος» για να επιστρέψετε στη γραμμή εργαλείων επεξεργασίας και μετά «Αποθήκευση» για να κλειδώσετε τις αλλαγές σας.

Εάν αλλάξετε γνώμη ανά πάσα στιγμή, μπορείτε να ανοίξετε την εικόνα και να κάνετε κλικ στο «Αναίρεση τροποποιήσεων» στο επάνω μέρος, για να αφαιρέσετε το φίλτρο και να το επαναφέρετε κατευθείαν στην αρχική του μορφή. Όταν αποθηκεύετε επεξεργασίες στην εφαρμογή Google Photos, θα σας προσφέρεται επίσης η επιλογή εάν θα αποθηκεύσετε απλώς την επεξεργασμένη εικόνα ή θα αποθηκεύσετε τις αλλαγές ως αντίγραφο.

Εάν επιλέξετε το πρώτο, μπορείτε να αναιρέσετε τις αλλαγές σε μεταγενέστερη ημερομηνία. Το πλεονέκτημα του τελευταίου είναι ότι μπορείτε να αποθηκεύσετε διαφορετικές επεξεργασίες της ίδιας εικόνας στη βιβλιοθήκη σας. Μπορεί να θέλετε τόσο μονόχρωμη όσο και έγχρωμη έκδοση, για παράδειγμα.

3. ΠΩΣ ΝΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΕΙΤΕ ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΑ ΕΙΚΟΝΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ GOOGLE
Προτιμάτε να ακολουθήσετε μια πιο μη αυτόματη προσέγγιση στις επεξεργασίες; Το Google Photos δεν είναι μια ολοκληρωμένη εφαρμογή επεξεργασίας – υπάρχουν πολλά premium και δωρεάν προγράμματα επεξεργασίας φωτογραφιών για αυτό – αλλά διαθέτει μια σειρά από ρυθμιστικά προσαρμογής που σας επιτρέπουν να προσαρμόσετε τις φωτογραφίες σας. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε μόνα τους για απόλυτο έλεγχο ή μαζί με αυτοματοποιημένα φίλτρα για να τροποποιήσετε το τελικό αποτέλεσμα.

Για να επεξεργαστείτε μη αυτόματα στιγμιότυπα στον ιστό, κάντε κλικ για να ανοίξετε μια εικόνα και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο εικονίδιο ρυθμιστικών στην επάνω δεξιά γωνία. Στη συνέχεια, το ίδιο εικονίδιο ρυθμιστικών θα εμφανιστεί στη μέση της γραμμής εργαλείων επεξεργασίας επάνω δεξιά. Κάντε κλικ σε αυτό και θα δείτε τρία βασικά ρυθμιστικά να εμφανίζονται στην πλαϊνή γραμμή: «Φως», «Χρώμα» και «Ποπ».

Το “Light” είναι μια ρύθμιση φωτεινότητας, το χρώμα” επηρεάζει τον κορεσμό, ενώ το “Pop” τροποποιεί τον ορισμό και την αντίθεση. Για εύκολες χειροκίνητες τροποποιήσεις, μπορείτε να βρείτε μια ισορροπία παίζοντας με αυτά τα τρία ρυθμιστικά. Αλλά μπορείτε επίσης να βουτήξετε βαθύτερα: κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο βέλος δίπλα στο «Φωτεινό» ή «Χρώμα» και θα δείτε να εμφανίζεται μια ολοκληρωμένη σειρά από πιο στοχευμένα ρυθμιστικά προσαρμογής.

Δεν θα βρείτε προηγμένες επιλογές επεξεργασίας, όπως καμπύλες RGB, πινέλα κάλυψης ή εργαλεία αφαίρεσης αντικειμένων. Ωστόσο, τα αναπτυσσόμενα ρυθμιστικά προσαρμογής καλύπτουν όλες τις κλασικές μετρήσεις επεξεργασίας: έκθεση, αντίθεση, χαμηλά φώτα, επισημάνσεις, κορεσμός και πολλά άλλα. Θα βρείτε επίσης επιλογές για να τροποποιήσετε τους τόνους του δέρματος, να τροποποιήσετε τους τόνους του μπλε του ουρανού και της θάλασσας και να εφαρμόσετε ένα εφέ βινιέτας. Καθένα από αυτά μπορεί να ελεγχθεί προσεκτικά χρησιμοποιώντας τα ρυθμιστικά, επιτρέποντάς σας να προσαρμόσετε με ευαισθησία στο γούστο σας.

Αυτές οι ίδιες επιλογές είναι επίσης διαθέσιμες στην εφαρμογή Google Photos. Ανοίξτε μια φωτογραφία από τη ροή, πατήστε το εικονίδιο ρυθμιστικών στη γραμμή εργαλείων στο κάτω μέρος της οθόνης και, στη συνέχεια, σύρετε το δάχτυλό σας στην καρτέλα με την ένδειξη «Προσαρμογή». Εδώ θα βρείτε το ίδιο εύρος επιλογών προσαρμογής με τη διεπαφή ιστού, που παρουσιάζεται ως μια σειρά από εικονίδια. Θα δείτε επίσης το HDR, το οποίο είναι μια premium επιλογή διαθέσιμη για τους χρήστες smartphone Pixel και τους συνδρομητές του Google One.

Πατήστε ένα από αυτά τα εικονίδια και θα δείτε ένα ρυθμιστικό κύλισης να εμφανίζεται παρακάτω, το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ρυθμίσετε τη σχετική ρύθμιση. Πατήστε ξανά το ίδιο εικονίδιο και το Google Photos θα το ρυθμίσει στο επίπεδο που πιστεύει ότι είναι καλύτερο για την εν λόγω εικόνα. Κάντε κύλιση στα διάφορα εικονίδια για να αλλάξετε τα διάφορα επίπεδα όπως θέλετε και, στη συνέχεια, πατήστε «Τέλος» για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

4. ΠΩΣ ΝΑ ΚΟΨΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΙΣΙΩΣΕΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ GOOGLE
Θέλετε να προσεγγίσετε το θέμα σας ή να ρυθμίσετε τον ορίζοντα; Οι Φωτογραφίες Google μπορούν να βοηθήσουν. Στη διεπαφή ιστού, ανοίξτε τη φωτογραφία σας και κάντε κλικ στο εικονίδιο ρυθμιστικών επάνω δεξιά. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο εικονίδιο περικοπής στο δεξιό άκρο της γραμμής εργαλείων. Από εδώ, θα μπορείτε να προσαρμόσετε ελεύθερα την περικοπή στην εικόνα σας σύροντας τις γωνίες του λευκού πλαισίου επιλογής. Μπορείτε επίσης να κάνετε κλικ και να σύρετε την ίδια την εικόνα για να προσαρμόσετε ποιο τμήμα θα εμφανίζεται στο παράθυρο περικοπής.

Κάντε κλικ στο εικονίδιο “Aspect Ratio” στη γραμμή εργαλείων για να κλειδώσετε το πλαίσιο επιλογής σε συγκεκριμένες αναλογίες. Οι επιλογές περιλαμβάνουν 3:2, 4:3, 16:9 και τετράγωνο, καθώς και την αρχική αναλογία διαστάσεων της εικόνας.

Χρησιμοποιώντας το κατακόρυφο ρυθμιστικό στα δεξιά της εικόνας (παραπάνω), μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε προσεκτικά την περιστροφή της μέσα στο πλαίσιο. Αυτό σας επιτρέπει να ρυθμίσετε με ακρίβεια την ισοπέδωση του κουμπιού σας. Εναλλακτικά, κάντε κλικ στην επιλογή “Auto” επάνω δεξιά και η Google θα δώσει την καλύτερη εικασία για το πώς πρέπει να πλαισιωθεί και να ισοπεδωθεί η εικόνα σας. Λάθος προοπτική; Κάντε κλικ στο κουμπί περιστροφής επάνω δεξιά για να περιστρέψετε το στιγμιότυπο σας.

Στην εφαρμογή Google Photos, ανοίξτε μια εικόνα, πατήστε το εικονίδιο ρυθμιστικών στην κάτω γραμμή εργαλείων και, στη συνέχεια, σύρετε το δάχτυλό σας στην καρτέλα “Περικοπή”. Από εδώ, μπορείτε να σύρετε ξανά ελεύθερα τις γωνίες του πλαισίου επιλογής ή να επιλέξετε μια σταθερή αναλογία διαστάσεων πατώντας το εικονίδιο στα αριστερά, κάτω από το ρυθμιστικό προσαρμογής. Το δεξί εικονίδιο σάς επιτρέπει να περιστρέφετε εικόνες, ενώ το ίδιο το ρυθμιστικό σάς επιτρέπει να προσαρμόσετε με ακρίβεια την περιστροφή της εικόνας σας. Χρησιμοποιώντας δύο δάχτυλα, μπορείτε επίσης να σύρετε την εικόνα για να την επανατοποθετήσετε πίσω από το παράθυρο περικοπής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Η Google συμφωνεί να διαγράψει τα δεδομένα που συνέλεξε από την ανώνυμη περιήγηση των χρηστών

Πώς να εξασφαλίσετε μια ασφαλή επιστροφή στον κυβερνοχώρο στο γραφείο