in

Πώς να επαναφέρετε το iPhone σας, να το επανεκκινήσετε και να καθαρίσετε τα δεδομένα σας

Οι περισσότερες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας προσφέρουν γενναιόδωρα σχέδια αναβάθμισης στις μέρες μας, καθιστώντας εύκολη την απόκτηση του πιο πρόσφατου iPhone χωρίς να ρίξετε τόνους μετρητών. Η επίσημη διαδικασία αναβάθμισης στην πλειονότητα των καταστημάτων λιανικής περιλαμβάνει ένα βήμα επαναφοράς εργοστασιακών ρυθμίσεων, διασφαλίζοντας ότι όλα τα δεδομένα σας θα διαγραφούν και αποτρέποντας τυχόν μεταγενέστερους χρήστες από την πρόσβαση στα αρχεία σας.

Ωστόσο, εάν θέλετε να πουλήσετε τη συσκευή σας μόνοι σας, θα πρέπει να ξέρετε πώς να επαναφέρετε το iPhone σας και να το σκουπίσετε. Είναι επίσης καλό να γνωρίζετε πώς λειτουργεί η διαδικασία προτού μεταβείτε στην AT&T ή τη Verizon για αναβάθμιση — με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να είστε σίγουροι ότι τα προσωπικά σας δεδομένα έχουν αφαιρεθεί με ασφάλεια από το παλιό σας τηλέφωνο. Ευτυχώς, η διαδικασία είναι παρόμοια σε όλα τα σύγχρονα iPhone, συμπεριλαμβανομένου του νέου iPhone 15. Δείτε πώς μπορείτε να επαναφέρετε το iPhone σας και να σκουπίσετε τη μονάδα δίσκου πριν το παραδώσετε.

Η διαφορά μεταξύ μαλακής επαναφοράς, αναγκαστικής επανεκκίνησης και επαναφοράς εργοστασιακών ρυθμίσεων
Η επανεκκίνηση του iPhone σας χρησιμοποιώντας την επιλογή λογισμικού — μια μαλακή επαναφορά — δεν θα έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια δεδομένων. Το ίδιο ισχύει και για μια αναγκαστική επανεκκίνηση, η οποία σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε τα πλήκτρα υλικού για να επανεκκινήσετε το iPhone σας όταν η οθόνη αφής δεν αποκρίνεται ή οι εφαρμογές σας αρχίζουν να λειτουργούν παράξενα. Η επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων είναι ένα εντελώς διαφορετικό θηρίο. Επαναφέρει το iPhone σας στην αρχική του κατάσταση όταν βγήκε για πρώτη φορά από το κουτί: Διαγράφει όλο το περιεχόμενο, τις ρυθμίσεις και τις προσωπικές πληροφορίες από τη συσκευή.

Συνιστούμε να επαναφέρετε τις εργοστασιακές ρυθμίσεις του iPhone σας μόνο ως έσχατη λύση εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα που δεν μπορείτε να λύσετε, αλλά θα πρέπει επίσης να χρησιμοποιείται όταν πουλάτε ή διαπραγματεύεστε το iPhone σας, δίνοντάς το σε έναν φίλο ή εάν το τηλέφωνο έχει χαθεί ή κλαπεί. Δεν είναι απαραίτητα μόνιμο, καθώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας για να επαναφέρετε όλα τα δεδομένα και τις ρυθμίσεις του τηλεφώνου σας. Εάν πρέπει να πραγματοποιήσετε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων, διαβάστε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο επαναφοράς εργοστασιακών ρυθμίσεων ενός iPhone, ο οποίος περιλαμβάνει επίσης μια ανάλυση των επιλογών επαναφοράς που βρίσκονται στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Επαναφορά.

Πώς να επαναφέρετε το iPhone 15 και άλλα μοντέλα
Ο ευκολότερος τρόπος για να επαναφέρετε το iPhone σας είναι να το απενεργοποιήσετε. Αυτή η μέθοδος ονομάζεται συχνά “μαλακή επαναφορά”, επειδή, σε αντίθεση με την επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων, δεν θα χάσετε δεδομένα και δεν θα διαγράψετε τίποτα από το τηλέφωνό σας. Σκεφτείτε μια μαλακή επαναφορά όταν το τηλέφωνό σας λειτουργεί αργά, εάν μια εφαρμογή δεν εκκινείται ή δεν λειτουργεί σωστά ή εάν αντιμετωπίζετε ένα μικρό πρόβλημα αλλά το iPhone σας εξακολουθεί να αποκρίνεται. Η Apple άλλαξε τον τρόπο εκτέλεσης μαλακής επαναφοράς στα iPhone της σειράς X, 11, 12,13 και 14, όπου η μαλακή επαναφορά απαιτεί να κρατάτε πατημένα δύο κουμπιά. Αυτή η διαδικασία μεταφέρεται επίσης στην επαναφορά του iPhone 15. Το μόνο που κάνετε εδώ είναι να απενεργοποιήσετε το τηλέφωνό σας.

Βήμα 1: Πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί Sleep/wake και το Lower Volume. Στο iPhone X και σε νεότερα μοντέλα, θα βρείτε το κουμπί ύπνου/αφύπνισης στη δεξιά πλευρά του τηλεφώνου.

Βήμα 2: Ακουμπήστε το δάχτυλό σας στο ρυθμιστικό Slide to power off που εμφανίζεται και, στη συνέχεια, σύρετε προς τα δεξιά.

Βήμα 3: Μόλις δεν υπάρχει τίποτα στην οθόνη και μαυρίσει, πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί Sleep/wake ξανά μέχρι να εμφανιστεί το λογότυπο της Apple για να την ενεργοποιήσετε ξανά.

Εάν χρησιμοποιείτε iPhone SE ή iPhone 8 ή παλαιότερο, μπορείτε να τερματίσετε τη λειτουργία του iPhone απλά κρατώντας πατημένο το κουμπί Sleep/wake μέχρι να εμφανιστεί το ρυθμιστικό.

Εναλλακτικά, με την προϋπόθεση ότι έχετε εγκαταστήσει το iOS 11 ή νεότερη έκδοση, μπορείτε να μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Γενικά και να μετακινηθείτε προς τα κάτω, όπου θα βρείτε το κουμπί Τερματισμός λειτουργίας. Όταν πατήσετε Shut down, θα δείτε το ρυθμιστικό Slide to power off. Στη συνέχεια, μπορείτε να προχωρήσετε στο βήμα 2 παραπάνω.

Πώς να κάνετε αναγκαστική επανεκκίνηση του iPhone σας
Ένας άλλος τρόπος για να επαναφέρετε το iPhone 15 ή παλαιότερα μοντέλα σας είναι να κάνετε αυτό που η Apple αποκαλεί επίσημα “αναγκαστική επανεκκίνηση”. Για άλλη μια φορά, δεν θα χαθούν σημαντικά δεδομένα. Συνιστάται αναγκαστική επανεκκίνηση όταν το iPhone σας δεν ανταποκρίνεται εντελώς. Για παράδειγμα, η οθόνη του iPhone σας γίνεται μαύρη (παρόλο που είναι ενεργοποιημένη), η οθόνη παγώνει ή το iPhone σας αντιμετωπίζει πρόβλημα κατά την εκκίνηση. Ο ακριβής τρόπος εκτέλεσης μιας αναγκαστικής επανεκκίνησης εξαρτάται από το μοντέλο iPhone που διαθέτετε.

Αναγκαστική επανεκκίνηση για iPhone 8 και νεότερες εκδόσεις
Τα παρακάτω βήματα θα λειτουργήσουν για τα iPhone 8, iPhone SE (2ης γενιάς και μεταγενέστερα), iPhone X, iPhone XS, iPhone 11, iPhone 12, iPhone 13, iPhone 14 και iPhone 15.

Βήμα 1: Πατήστε και αφήστε γρήγορα το κουμπί αύξησης της έντασης ήχου.

Βήμα 2: Πατήστε και αφήστε γρήγορα το κουμπί μείωσης έντασης.

Βήμα 3: Πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί Sleep/wake μέχρι να δείτε το λογότυπο της Apple.

Αναγκαστική επανεκκίνηση για iPhone 7 και iPhone 7 Plus
Πατήστε παρατεταμένα τα κουμπιά Sleep/wake και Volume down μέχρι να εμφανιστεί το λογότυπο της Apple

Αναγκαστική επανεκκίνηση για iPhone 6S ή παλαιότερο και iPhone SE (2016)
Πατήστε παρατεταμένα τα κουμπιά Sleep/wake και Home μαζί μέχρι να εμφανιστεί το λογότυπο της Apple.

Τι να κάνετε εάν η επανεκκίνηση δεν λειτουργεί
Εάν το τηλέφωνό σας δεν αποκρίνεται ή αποτυγχάνει, μπορείτε να δοκιμάσετε να εισέλθετε στη λειτουργία ανάκτησης, η οποία θα σας επιτρέψει να ενημερώσετε ή να επαναφέρετε το τηλέφωνό σας. Ωστόσο, εάν δεν μπορείτε να ξεπεράσετε το λογότυπο της Apple ή εάν το τηλέφωνό σας απλώς δεν ανταποκρίνεται, υπάρχει μια άλλη επιλογή.

Αν και αυτή μπορεί να είναι η μόνη σας επιλογή για να αποθηκεύσετε το τηλέφωνό σας, αυτή η διαδικασία θα διαγράψει όλα όσα είχατε προηγουμένως στο τηλέφωνό σας. Ας ελπίσουμε ότι ακολουθήσατε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας του iPhone σας, ώστε να μπορείτε να ανακτήσετε τα δεδομένα σας αφού διαγράψετε το iPhone σας. Δείτε πώς μπορείτε να εισέλθετε στη λειτουργία ανάκτησης.

Τι να κάνετε εάν η επανεκκίνηση δεν λειτουργεί για το iPhone 8 και νεότερες εκδόσεις
Βήμα 1: Συνδέστε το iPhone σας στον υπολογιστή σας και ανοίξτε το iTunes. Εάν χρησιμοποιείτε Mac με macOS Catalina ή νεότερη έκδοση, ανοίξτε ένα παράθυρο Finder.

Βήμα 2: Πατήστε και αφήστε γρήγορα το κουμπί αύξησης της έντασης.

Βήμα 3: Πατήστε και αφήστε γρήγορα το κουμπί μείωσης έντασης.

Βήμα 4: Πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί Sleep/wake μέχρι να εμφανιστεί η οθόνη της λειτουργίας ανάκτησης.

Βήμα 5: Στο iTunes ή στο Finder στον υπολογιστή σας, επιλέξτε να ενημερώσετε ή να επαναφέρετε τη συσκευή σας για να ξεκινήσετε την επαναφορά του iPhone σας.

Τι να κάνετε εάν η επανεκκίνηση δεν λειτουργεί για το iPhone 7 και το iPhone 7 Plus
Βήμα 1: Συνδέστε το iPhone σας στον υπολογιστή σας και ανοίξτε το iTunes. Εάν χρησιμοποιείτε Mac με macOS Catalina ή νεότερη έκδοση, ανοίξτε ένα παράθυρο Finder.

Βήμα 2: Πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί Sleep/wake και το κουμπί Volume down ταυτόχρονα μέχρι να εμφανιστεί η οθόνη της λειτουργίας ανάκτησης.

Βήμα 3: Στο iTunes ή στο Finder στον υπολογιστή σας, επιλέξτε Ενημέρωση ή Επαναφορά της συσκευής σας για να ξεκινήσετε την επαναφορά του iPhone σας.

Τι να κάνετε εάν η επανεκκίνηση δεν λειτουργεί για το iPhone 6S ή παλαιότερο και το iPhone SE (2016)
Βήμα 1: Συνδέστε το iPhone σας στον υπολογιστή σας και ανοίξτε το iTunes. Εάν χρησιμοποιείτε Mac με macOS Catalina ή νεότερη έκδοση, ανοίξτε ένα παράθυρο Finder.

Βήμα 2: Πατήστε ταυτόχρονα το κουμπί Sleep/wake + Home button μέχρι να εμφανιστεί η οθόνη της λειτουργίας ανάκτησης.

Βήμα 3: Στο iTunes ή στο Finder στον υπολογιστή σας, επιλέξτε Ενημέρωση ή Επαναφορά της συσκευής σας για να ξεκινήσετε την επαναφορά του iPhone σας.

Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να κάνετε επανεκκίνηση του iPhone σας εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα ή απλά θέλετε να το κάνετε επανεκκίνηση κάθε τόσο. Ενώ η διαδικασία έχει αλλάξει ανάλογα με το μοντέλο του iPhone που διαθέτετε, όλα είναι σχετικά απλά. Έχουμε παρουσιάσει τις διαφορετικές μεθόδους για εσάς εδώ, αλλά πάντα δοκιμάζετε πρώτα μια ομαλή επαναφορά ή μια αναγκαστική επανεκκίνηση — η μέθοδος ενημέρωσης/επαναφοράς είναι βασικά όταν όλα τα άλλα αποτύχουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χύθηκε νερό στο laptop σας; Δείτε πώς μπορείτε να το διορθώσετε

Πώς να μοιραστείτε το ημερολόγιό σας στο Outlook