in

Πώς να διδάξετε το TikTok τι σας αρέσει να παρακολουθείτε

Για όσους μπορεί να μην το γνωρίζουν ακόμη, το TikTok είναι ένας διαφορετικός τύπος πλατφόρμας μέσων κοινωνικής δικτύωσης. πιο παραδοσιακές πλατφόρμες, όπως το Instagram ή το Twitter, όπου επιμελείτε χειροκίνητα τις ροές σας επιλέγοντας να ακολουθήσετε άλλους – πιθανότατα, άτομα που γνωρίζετε – το TikTok χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο για να επιμεληθεί μια εξαιρετικά εξατομικευμένη ροή βίντεο. Αυτός ο αλγόριθμος μπορεί να γίνει συγκλονιστικά συγκεκριμένος καθώς συγκεντρώνει τα βίντεο που πιστεύει ότι θα σας αρέσουν.

Η κύρια σελίδα του TikTok ονομάζεται σελίδα For You — και αυτό σημαίνει πραγματικά για εσάς. Για παράδειγμα, αφού ήμουν στο TikTok για λίγο, ο αλγόριθμος κατάλαβε ότι είμαι ένα ενήλικο παιδί emo (δεν ήταν ποτέ μια φάση, μαμά) που προσπαθεί να μάθει γαλλικά, αφιερώνει πολύ χρόνο παίζοντας The Sims 4, και είναι επίσης queer. Αλλά ο αλγόριθμος του TikTok δεν έγινε τόσο συγκλονιστικά συγκεκριμένος από μόνος του. Χρειάστηκε χρόνος και προσπάθεια για να προσαρμόσω τα βίντεο τόσο τέλεια στα γούστα μου.

Ενώ το TikTok τελικά μαθαίνει τον τύπο των βίντεο που σας αρέσει, μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε περιεχόμενο που σας αρέσει όταν ένας λογαριασμός είναι ολοκαίνουργιος. Στην αρχή, η σελίδα For You θα εμφανίζει συνήθως βίντεο με ιούς από τους πιο δημοφιλείς χρήστες της εφαρμογής, αλλά αν θέλετε να δείτε ποια άλλα βίντεο και δημιουργοί υπάρχουν εκεί έξω, υπάρχουν μερικά βήματα που μπορείτε να κάνετε.

Έχετε ακόμα σελίδα Discover;
Μια φορά κι έναν καιρό, ο ευκολότερος τρόπος για να βρείτε βίντεο ήταν να χρησιμοποιήσετε τη σελίδα Discover για να δείτε τι ήταν η τάση. Το εικονίδιο Discover βρισκόταν στο κάτω μέρος της σελίδας στα αριστερά του κέντρου του εικονιδίου Προσθήκη. Δυστυχώς, τον περασμένο Μάιο, η TikTok ανακοίνωσε ότι εισήγαγε μια καρτέλα Φίλοι που θα σας επέτρεπε να «βρίσκετε και να απολαμβάνετε εύκολα περιεχόμενο από άτομα με τα οποία είστε συνδεδεμένοι». Τελικά, πολλοί χρήστες του TikTok διαπίστωσαν ότι η νέα καρτέλα Friends είχε αντικαταστήσει την καρτέλα Discover — και ότι η καρτέλα Discover είχε εξαφανιστεί εντελώς.

Εάν εξακολουθείτε να έχετε την καρτέλα Discover (και σύμφωνα με μια σελίδα υποστήριξης που εξακολουθεί να υπάρχει στον ιστότοπο του TikTok, μερικοί άνθρωποι μπορεί να την έχουν ακόμα), θα βρείτε μια συλλογή από δημοφιλή hashtags, ήχους και εφέ όταν την επιλέξετε που σας επιτρέπει να ξεκινήσετε για να πείτε στον αλγόριθμο TikTok τι σας αρέσει. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη γραμμή αναζήτησης στην κορυφή για να αναζητήσετε θέματα που σας αρέσουν.

Αναζήτηση θεμάτων χωρίς την καρτέλα Discover
Ακόμα κι αν δεν έχετε την καρτέλα Discover, μπορείτε να αναζητήσετε θέματα που θέλετε να εξερευνήσετε. Εάν πατήσετε το εικονίδιο Αναζήτηση στην επάνω δεξιά γωνία της αρχικής οθόνης σας, θα μεταφερθείτε σε μια σελίδα με ένα πεδίο αναζήτησης στην κορυφή που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Κάτω από το πεδίο αναζήτησης, θα βρείτε αρκετές από τις προηγούμενες αναζητήσεις σας. Παρακάτω υπάρχουν μερικές προτεινόμενες αναζητήσεις (οι οποίες, αν κρίνουμε από αυτές που έχουν εμφανιστεί στη σελίδα μου, πιθανότατα βασίζονται περισσότερο στις τρέχουσες τάσεις παρά σε οτιδήποτε έχετε εκδηλώσει ενδιαφέρον).

Η αναζήτηση είναι ένας σχετικά εύκολος τρόπος για να βρείτε μια ποικιλία βίντεο με διαφορετικά hashtags και μουσική. Αν κάνετε “μου αρέσει” στα βίντεο που βρίσκετε (κάνοντας κλικ στο κουμπί “μου αρέσει” σε σχήμα καρδιάς στο πλάι) και ακολουθώντας τους δημιουργούς (κάνοντας κλικ στο εικονίδιο του δημιουργού στο πλάι της οθόνης και μετά στο κόκκινο κουμπί “Ακολουθήστε”) θα διασφαλίσετε ότι ο τύπος περιεχομένου που απολαμβάνετε εμφανίζεται στη σελίδα σας για εσάς.

Κάντε κλικ στους ήχους
Όσο περισσότερα μαθαίνει ο αλγόριθμος για εσάς, τόσο περισσότερο θα αρχίσετε να παρατηρείτε τις τάσεις σε όποια τρύπα κουνελιού TikTok έχετε ανοίξει. Πολλές φορές, αυτές οι τάσεις χτίζονται γύρω από ήχους. Οι ήχοι μπορεί να είναι κλιπ ήχου από δημοφιλή μέσα, μουσική ή ακόμα και ήχος που δημιουργείται από άλλο χρήστη.

Στην κάτω δεξιά γωνία ενός βίντεο, θα δείτε έναν κύκλο που περιστρέφεται. εδώ ζει ο ήχος. Πατώντας αυτό, είναι εύκολο να βρείτε ένα πλήθος άλλων βίντεο που χρησιμοποιούν αυτόν τον ήχο (αν ο ήχος είναι μοντέρνος ή τουλάχιστον σχετικά δημοφιλής).

Αν και θα παρακολουθείτε μόνο βίντεο που χρησιμοποιούν τον ίδιο ήχο, αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βρείτε μια μεγάλη ποικιλία δημιουργών που μπορεί να μην έχουν φτάσει στη σελίδα σας για εσάς.

Το TikTok μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για να περάσετε την ώρα σας, να κοινωνικοποιηθείτε ή να μάθετε νέα πράγματα. Στην αρχή, ωστόσο, μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για τη δημιουργία των μοτίβων προτού ο αλγόριθμος αρχίσει να κάνει τη δουλειά για εσάς. Απλά να είστε προσεκτικοί — είναι πολύ εύκολο να χάσετε κατά λάθος τρεις ώρες από την ημέρα σας παρακολουθώντας το TikToks χωρίς να το καταλάβετε.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πώς να σταματήσετε αυτές τις ενοχλητικές προτροπές ειδοποιήσεων ιστότοπου

Πώς να μετατρέψετε έγγραφα σε αρχεία HTML που μπορούν να δημοσιευτούν στο διαδίκτυο