in

Πώς να βάλετε γονικούς ελέγχους στο YouTube

Περίπου 500 ώρες νέων βίντεο ανεβαίνουν στο YouTube κάθε λεπτό. Και, για την προβολή τους, το YouTube έχει περίπου 10.000 επόπτες. Αυτό με κάνει να αναρωτιέμαι αν η πλατφόρμα είναι 100% ακριβής στην κατάργηση οποιουδήποτε ακατάλληλου ή ακατάλληλου βίντεο που ανεβαίνει στην πλατφόρμα. Λοιπόν, το ίδιο το YouTube αποδέχεται ότι δεν είναι δυνατόν να γίνεται αυτό κάθε φορά.

Ένα τέτοιο περιστατικό χρονολογείται από το 2017 όταν ένας διάσημος YouTuber, ο Logan Paul, ανέβασε ένα vlog που έδειχνε έναν άνδρα να κρεμιέται μέχρι θανάτου. Από όλα τα τρολ και τις αντιδράσεις για τον YouTuber, υπήρχε ένα τεράστιο κοινό που επέκρινε το YouTube επειδή δεν αφαίρεσε το βίντεο έγκαιρα. Και τότε ήταν που οι άνθρωποι συνειδητοποίησαν ότι το YouTube μπορεί να είναι μια επικίνδυνη πλατφόρμα για το νεότερο κοινό.

Επομένως, εάν είστε κι εσείς ένας από αυτούς, η ρύθμιση γονικού ελέγχου στο YouTube είναι η καλύτερη επιλογή για να προστατεύσετε το παιδί σας από το να εκτεθεί σε τέτοιο άσεμνο περιεχόμενο. Σε αυτόν τον οδηγό, θα μιλήσουμε για τους διαφορετικούς τρόπους περιορισμού του ακατάλληλου περιεχομένου στην πλατφόρμα και για πολλές άλλες εισβολές για την παρακολούθηση των δραστηριοτήτων του παιδιού σας σε αυτήν την πλατφόρμα κοινής χρήσης βίντεο. Λοιπόν, ας ξεκινήσουμε αμέσως.

Ρύθμιση γονικού ελέγχου στην εφαρμογή YouTube
Το YouTube εκτιμά ότι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν την εφαρμογή τους για κινητά παρά την έκδοση ιστού τους. Γι’ αυτό θα πρέπει να ορίσετε διαφορετικές παραμέτρους και περιορισμούς στην εφαρμογή του YouTube για κινητά. Με διάφορες ρυθμίσεις γονικού ελέγχου, όπως η περιορισμένη λειτουργία, μπορείτε να προσθέσετε ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας για την ασφαλή εμπειρία προβολής του παιδιού σας. Όχι μόνο αυτό, θα μιλήσουμε επίσης για τη ρύθμιση διαφορετικών υπενθυμίσεων και λειτουργιών ώρας ύπνου για να εμποδίσετε τα μικρά σας να κάνουν υπερβολική χρήση της πλατφόρμας.

Follow these steps to turn on restricted mode on your child’s YouTube app:

1. Open YouTube App on your child’s phone and navigate to User Profile.

2. Τώρα, πατήστε το εικονίδιο γρανάζι στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης.

3. Στη συνέχεια, πατήστε Γενικά και ενεργοποιήστε την περιορισμένη λειτουργία

4. Τώρα, εάν θέλετε να ορίσετε μια υπενθύμιση διαλείμματος για το παιδί σας, πατήστε Υπενθύμιση για να κάνω ένα διάλειμμα.

5. Τώρα, ορίστε μια χρονική συχνότητα όταν θέλετε το YouTube να υπενθυμίζει στο παιδί σας να κάνει ένα διάλειμμα από την εφαρμογή και πατήστε OK.

6. Θα δείτε τώρα το ρυθμισμένο χρονόμετρο στην οθόνη.

7. Ομοίως, αν θέλετε να ορίσετε μια ώρα ύπνου για το παιδί σας, πατήστε Υπενθύμιση όταν είναι ώρα ύπνου.

8. Τέλος, ορίστε την ώρα έναρξης και την ώρα λήξης όπως επισημαίνονται με τα βέλη και πατήστε OK.

9. Μόλις τελειώσετε, μπορείτε τώρα να δείτε τον καθορισμένο χρόνο κάτω από τη ρύθμιση που υποδεικνύει ότι είναι σε λειτουργία.

Ρύθμιση γονικού ελέγχου στον Ιστό YouTube
Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να ορίσετε διάφορους γονικούς ελέγχους στην έκδοση ιστού του YouTube.

1. Ανοίξτε το YouTube στον υπολογιστή σας και μεταβείτε στο εικονίδιο χρήστη του παιδιού σας στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης.

2. Πατήστε στην Περιορισμένη λειτουργία.

3. Τέλος, ενεργοποιήστε το διακόπτη μπροστά από την Ενεργοποίηση περιορισμένης λειτουργίας.

4. Μόλις ενεργοποιηθεί, ο ιστότοπος του YouTube θα ανανεωθεί αυτόματα με τους νέους περιορισμούς σε λειτουργία. Όμως, δεν είναι αυτό. Εάν δεν θέλετε το παιδί σας να αλλάξει αυτές τις ρυθμίσεις, πρέπει να πατήσετε Κλείδωμα περιορισμένης λειτουργίας σε αυτό το πρόγραμμα περιήγησης.

5. Για να επιβεβαιώσετε αυτό το βήμα, εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού email σας και είστε έτοιμοι.

6. Τώρα, ο ιστότοπος θα επαναφορτωθεί με όλες τις ρυθμίσεις ενεργοποιημένες και κλειδωμένες στο πρόγραμμα περιήγησης.

Ρύθμιση του YouTube Kids στην επιφάνεια εργασίας
Το YouTube Kids κυκλοφόρησε το 2015 με στόχο να προσφέρει μια ασφαλή εμπειρία χρήστη για τα παιδιά. Όσον αφορά τη διαθεσιμότητα περιεχομένου, είναι μια πολύ μικρότερη έκδοση της κύριας εφαρμογής και ιστότοπου YouTube. Ακολουθεί ένα συνδυασμό αυτοματοποιημένων φίλτρων, σχολίων από γονείς, ακόμη και ανθρώπινων κριτικών για να διατηρείται το περιεχόμενο φιλικό προς την οικογένεια.

Έτσι, εάν το παιδί σας είναι κάτω των 13 ετών και δεν θέλετε να ορίσετε μη αυτόματα διαφορετικούς περιορισμούς στον λογαριασμό του στο YouTube, ένας λογαριασμός YouTube Kids είναι αυτό που χρειάζεστε. Είναι διαθέσιμο σε επιτραπέζιους υπολογιστές αλλά και ως εφαρμογή για κινητά.

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό YouTube kids για το παιδί σας σε υπολογιστή.

1. Μεταβείτε στο YouTube Kids και κάντε κλικ στην επιλογή Είμαι γονέας.

2. Τώρα, κάντε κλικ στο Επόμενο για να συνεχίσετε τη διαδικασία.

3. Διαβάστε τις οδηγίες και κάντε κλικ στο Επόμενο.

4. Εδώ, θα πρέπει να συνδεθείτε με έναν υπάρχοντα λογαριασμό Google. Εισαγάγετε τη διεύθυνσή σας και κάντε κλικ στην επιλογή Είσοδος.

5. Ακολουθήστε τη διαδικασία κάνοντας κλικ στο Επόμενο.

6. Καθώς συνδέεστε επιτυχώς με τον δικό σας λογαριασμό Google, προχωρήστε και εισαγάγετε τα βασικά στοιχεία του παιδιού σας.

7. Μόλις τελειώσετε, κάντε κλικ στο Επόμενο.

8. Τώρα, επιλέξτε την ηλικιακή ομάδα που ταιριάζει στην ηλικία του παιδιού σας ή στις προτιμήσεις σας. Αφού επιλέξετε, κάντε κλικ στο Επόμενο.

9. Καθώς επιλέγετε μια ηλικιακή ομάδα, θα δείτε μια σύντομη περιγραφή του τύπου περιεχομένου που μπορείτε να περιμένετε από αυτήν. Κάντε κλικ στην επιλογή Επιλογή για να το επιβεβαιώσετε.

10. Στη συνέχεια, επιλέξτε εάν θέλετε να διατηρήσετε τη δυνατότητα αναζήτησης ενεργοποιημένη ή απενεργοποιημένη για το παιδί σας. Συνιστούμε να το διατηρήσετε ενεργό καθώς το YouTube Kids παρέχει μια πιο ασφαλή εμπειρία. Κάντε κλικ στην επιλογή Ενεργοποίηση αναζήτησης για να συνεχίσετε με τη ρύθμιση του λογαριασμού.

11. Τέλος, θα δείτε το νέο προφίλ του παιδιού σας στο YouTube Kids. Κάντε κλικ στο Επόμενο για να συνεχίσετε.

12. Κάντε κλικ στο Done αφού περάσετε από την περιήγηση χρήστη.

13. Και, αυτό είναι. Κάντε κλικ στο Let’s Go για να πλοηγηθείτε στο YouTube kids με προκαθορισμένες ρυθμίσεις και λειτουργίες για το παιδί σας.

14. Τώρα, είστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσετε το YouTube Kids.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το Apple Watch θα μπορεί σύντομα να παρακολουθεί πόσο ιδρώνετε

Πώς να κάνετε τα AirPods σας να ακούγονται πιο δυνατά