in

This is helpfullThis is helpfull

Πώς να αποφύγετε το σπάσιμο των ακουστικών σας

Δεν έχει σημασία αν έχετε ξαφνιάσει για ένα ακριβά ζεύγος ακουστικών

Δεν έχει σημασία αν έχετε ξαφνιάσει για ένα ακριβά ζεύγος ακουστικών ή εάν έχετε πάρει κάτι με τη φθηνή, σωστή φροντίδα και ο χειρισμός θα διασφαλίσει ότι θα διαρκέσουν πολύ.

Είναι δυνατόν να σπάσετε ή να σπάσετε την καλωδίωση μόνο από την κανονική φθορά, ειδικά εάν χειρίζεστε το καλώδιο aux ακατάλληλα.

Γιατί ένα Earbud σε ένα ζευγάρι ακουστικών σταματά να λειτουργεί;
Ο κύριος λόγος για τον οποίο ο ήχος σταματά να λειτουργεί στη μία πλευρά του ακουστικού είναι ότι το καλώδιο σε αυτήν την πλευρά έχει σπάσει λόγω συνεχούς πίεσης, όπως το στρίψιμο και το τράβηγμα, επομένως, αυτό εμποδίζει τον ήχο να ταξιδέψει σε αυτήν την πλευρά του ακουστικού.

Εάν θέλετε τα ακουστικά σας να φαίνονται και να ακούγονται υπέροχα, για όσο το δυνατόν περισσότερο, ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες φροντίδας για να τα διατηρήσετε σε άριστη κατάσταση:

1. Μην τραβάτε το καλώδιο στα ακουστικά

Κατά την αποσύνδεση ή την αφαίρεση των ακουστικών από μια συσκευή ή θύρα, πιάστε και τραβήξτε τον κύριο σύνδεσμο και όχι το καλώδιο.

Αν αντίθετα τραβήξετε το καλώδιο, προσθέτετε πρόσθετη πίεση στην ενσύρματη σύνδεση που είτε θα την διακόψει είτε θα δημιουργήσει πρόβλημα καλωδίωσης. Το τελευταίο συχνά θα έχει ως αποτέλεσμα απώλεια ήχου σε ένα ή και στα δύο ακουστικά.

2. Αντιμετωπίστε τα ακουστικά με προσοχή
Όταν δεν χρησιμοποιείτε τα ακουστικά, ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για να βεβαιωθείτε ότι παραμένουν σε καλή υγεία:

 • Ποτέ μην τα αφήνετε στο πάτωμα ή μην τα τοποθετείτε εκεί όπου μπορούν να συνθλιβούν, να πατηθούν ή να υποστούν ζημιά
 • Μην τα αφήνετε συνδεδεμένα σε μια συσκευή όταν δεν τα φοράτε, καθώς θα μπορούσατε να καταστρέψετε κατά λάθος τα ακουστικά και τη συσκευή σας
 • Τυλίξτε το καλώδιο παρόμοιο με το πώς ήταν όταν τα αγοράσατε για πρώτη φορά
 • Μπορείτε να ασφαλίσετε τα τυλιγμένα ακουστικά χρησιμοποιώντας μια γραβάτα, μια λαστιχένια ταινία ή κάτι παρόμοιο
 • Εάν τυλίξετε τα ακουστικά γύρω από τη συσκευή αναπαραγωγής ή το τηλέφωνό σας, βεβαιωθείτε ότι δεν είναι συνδεδεμένα και ότι ασφαλίζετε τυχόν χαλαρά τμήματα καλωδίων, συμπεριλαμβανομένου του βύσματος
 • Μην δέσετε τα καλώδια
 • Κατά την αποθήκευση του σετ, μην αφήνετε ποτέ τα ακουστικά να ακουμπούν καθώς θα μπορούσαν να σπάσουν κάτι και να σπάσουν
 • Μην κοιμάστε με τα ακουστικά σας, εάν αρχίσετε να κουράζεστε, αφαιρέστε τα
 • Για στυλ over-the-head, τα ακουστικά φροντίζουν να τα αποθηκεύετε σε θήκη μεταφοράς ή θήκη
 • Η εξαίρεση για ορισμένες από αυτές τις συμβουλές, φυσικά, είναι εάν χρησιμοποιείτε πραγματικά ασύρματα ακουστικά ή ασύρματα ακουστικά, τα οποία, και τα δύο, δεν διαθέτουν καλώδια. Με τα ασύρματα ακουστικά, εξακολουθείτε να θέλετε να είστε προσεκτικοί με τον τρόπο που τα αποθηκεύετε όταν δεν τα χρησιμοποιείτε, γι ‘αυτό λάβετε υπόψη.

3. Πρόληψη ζημιών ήχου

Έχετε ακούσει ποτέ ένα ηχείο; Κάνουν περίεργους θορύβους όπως κροτάλια και σκασίματα και δεν είναι μόνο ένας ευχάριστος ήχος.

Το ίδιο πράγμα μπορεί να συμβεί και στα ακουστικά σας εάν δεν είστε προσεκτικοί. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για να αποφευχθεί αυτό:

 • Μειώστε την ένταση στη συσκευή σας πριν συνδέσετε τα ακουστικά
 • Αυξήστε την ένταση μόνο αφού συνδεθούν και τοποθετηθούν στα αυτιά σας
 • Κρατήστε την ένταση χαμηλότερη για να αποφύγετε ζημιές, οι περισσότερες συσκευές Android θα σας προειδοποιήσουν εάν ξεπεράσετε ένα συγκεκριμένο «ασφαλές» όριο
 • Αν δεν ακούτε ήχο που χρησιμοποιεί μπάσο απενεργοποιήστε το καθώς είναι ήχος χαμηλής συχνότητας που μπορεί να ασκήσει μεγάλη πίεση στα ακουστικά σας (τα περισσότερα ακουστικά δεν έχουν σχεδιαστεί για να παράγουν σωστά μπάσο ούτως ή άλλως)
 • Εάν και όταν χρησιμοποιείτε στερεοφωνικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας με περισσότερη ισχύ, βεβαιωθείτε ότι τα ακουστικά που συνδέετε μπορούν να αντέξουν την προστιθέμενη ισχύ (μετρούνται σε OHM)

Συμπέρασμα
Στην πραγματικότητα, πολλές από τις συμβουλές που αναφέρονται είναι αυτονόητες και θα είναι εύκολο να ακολουθηθούν με σωστή φροντίδα και χειρισμό.

Τα ακουστικά συνήθως τείνουν να κατασκευάζονται αρκετά καλά, εκτός και αν αγοράσετε ένα πραγματικά φθηνό ζευγάρι, αλλά ακόμη και τότε, μπορείτε να παρατείνετε τη ζωή τους μέσω προσεκτικής αποθήκευσης και χειρισμού.

Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή ανησυχίες, μη διστάσετε να αφήσετε ένα σχόλιο και θα κάνω ό, τι καλύτερο μπορώ να απαντήσω εγκαίρως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το Instagram δεν δημοσιεύει λεζάντες;

Τι είναι το Apple Watch Family Setup και πώς λειτουργεί;