in

This is helpfullThis is helpfull

Πρέπει να αφήσετε το τηλέφωνό σας συνδεδεμένο συνεχώς;

Πρέπει να αφήνετε το τηλέφωνό σας συνδεδεμένο συνεχώς;

Πρέπει να αφήνετε το τηλέφωνό σας συνδεδεμένο συνεχώς; Είναι μια ερώτηση που ακολουθείται πάντα από μια λανθασμένη απάντηση, τη μισή απάντηση ή μια λανθασμένη αντίληψη. Και τα νερά ξεσκονίζονται περισσότερο όταν τίθενται ερωτήσεις με βάση εσφαλμένες πληροφορίες, παρανοήσεις και μισές απαντήσεις.

Μπορεί να καταστρέψει την μπαταρία σας; Πρέπει να αποφορτίσετε πλήρως την μπαταρία σας; Πρέπει να το φορτίσετε μέχρι το 100%; Είναι υπερβολική η φόρτιση κίνδυνος για την ασφάλεια; Πώς διατηρείτε την μπαταρία σας υγιή; Αν θέτετε στον εαυτό σας ερωτήσεις όπως αυτές, τότε έχετε έρθει στο σωστό μέρος, γιατί ήρθε η ώρα να καθαρίσετε τα νερά.

Είναι κοινή πρακτική από τους περισσότερους, αν όχι όλους, χρήστες smartphone να συνδέουν το τηλέφωνό τους πριν κοιμηθούν, ώστε να έχουν ένα πλήρως φορτισμένο τηλέφωνο το πρωί. Αλλά αυτό βλάπτει την μπαταρία σας; Είναι άσχημη συνήθεια; Η ίδια η πράξη δεν το κάνει, αλλά υπάρχουν κάποιες προειδοποιήσεις που πρέπει να γνωρίζετε. Αλλά ας ξεκινήσουμε με τη βασική ερώτηση.

Μήπως το τηλέφωνό σας συνδεδεμένο κατά τη διάρκεια της νύχτας επηρεάζει την μπαταρία σας; Οχι; Στην πραγματικότητα, η μπαταρία σας παίρνει μόνο την ισχύ που χρειάζεται για να φτάσει το 100% και στη συνέχεια σταματά τη φόρτιση. Μόλις η μπαταρία φτάσει το 99%, θα αρχίσει να φορτίζει ξανά. Τα smartphone σας είναι «έξυπνα» για έναν λόγο, με ένα ενσωματωμένο τσιπ που αποτρέπει τη φόρτιση όταν η μπαταρία σας φτάσει το 100%.

Λοιπόν, έτσι, σωστά; Ώρα να το καλέσετε μια μέρα; Λοιπόν, όχι τόσο γρήγορα. Εξακολουθείτε να έχετε θερμότητα, κρύο, ελαττωματικές μπαταρίες και νόμιμους εμπόρους λιανικής για να ανησυχείτε.

Η θερμότητα είναι ο εχθρός
Ζητήστε από κάποιον να σας δείξει το τηλέφωνό του και αυτό που θα δείτε είναι ένα κοινό χαρακτηριστικό στα περισσότερα smartphone: μια θήκη τηλεφώνου. Αυτά τα σφιχτά τοποθετημένα προστατευτικά τηλεφώνου είναι μια μεγάλη εφεύρεση, μερικά από τα οποία είναι κατασκευασμένα για να αποτρέπουν αρκετές ζημιές στο ίδιο το τηλέφωνο. Δυστυχώς, η χρήση τους μπορεί να προκαλέσει ορισμένα προβλήματα.

Βλέπετε, το τηλέφωνό σας είναι υπολογιστή. Έχει συστατικά που, όταν χρησιμοποιούνται, παράγουν θερμότητα. Μέσω αεραγωγών και θερμικής πάστας, το τηλέφωνό σας διατηρείται σχετικά δροσερό, αλλά εισάγοντας περισσότερη θερμότητα ή αποτρέποντας τη διαφυγή της παραγόμενης θερμότητας είναι θανατική ποινή στο smartphone ή σε οποιαδήποτε ηλεκτρική συσκευή για αυτό το θέμα.

Βλέπετε την εικόνα; Οι θήκες τηλεφώνου είναι υπέροχες και θα πρέπει να χρησιμοποιείτε απολύτως, αλλά θα πρέπει να τις αφαιρείτε κατά τη διάρκεια της νύχτας εάν φορτίζετε το τηλέφωνό σας. Αυτό το επιπλέον στρώμα, μερικές φορές πολύ παχύ, είναι σαν να ρίχνεις μια κουβέρτα πάνω σε κάποιον που μόλις έτρεξε μερικούς γύρους.

Ελαττωματικές μπαταρίες και κακοί κατασκευαστές
Εκτός από τη ζέστη και το ψυχρό κρύο, το μόνο άλλο σενάριο που μπορεί να συζητηθεί είναι μια πρησμένη μπαταρία. Και, ειλικρινά, δεν είναι κάτι που οι περισσότεροι χρήστες smartphone πρέπει να ανησυχούν.

Οι ελαττωματικές μπαταρίες δεν είναι συνηθισμένο φαινόμενο. στην πραγματικότητα, είναι αρκετά σπάνια. Εάν έχετε ελαττωματική μπαταρία, η μπαταρία σας θα διογκωθεί. Εάν διογκωθεί, τότε η τοποθέτησή του στο φορτιστή είναι απόλυτο όχι-όχι. Μην το κάνεις αυτό. Η φόρτιση μιας συσσωρευμένης μπαταρίας θα επιδεινώσει την κατάσταση – το επιβλαβές και εύφλεκτο αέριο είναι χειρότερο.

Εφόσον η μπαταρία σας είναι ελαττωματική και δεν αγοράζετε μπαταρίες ιόντων λιθίου από κακούς κατασκευαστές, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για μια μπαταρία διόγκωσης.

Η «Μνήμη» της μπαταρίας σας
Αυτή είναι μια παρανόηση που ακολουθεί εδώ και αρκετό καιρό τις μπαταρίες ιόντων λιθίου. Και, ειλικρινά, δεν έχει καμία σχέση με τις μπαταρίες ιόντων λιθίου. Αλλά ας το αναλύσουμε.

Η λανθασμένη αντίληψη έχει ως εξής: εάν φορτίζετε την μπαταρία σας σε συγκεκριμένες καταστάσεις – ας υποθέσουμε ότι τοποθετείτε το τηλέφωνό σας στο φορτιστή στο 20% –και το αφήνετε να φορτιστεί, ας πούμε 70%, τότε η μπαταρία σας θα αναπτύξει μια «μνήμη». Με απλά λόγια, η μπαταρία σας θα πιστεύει ότι μια μπαταρία 20% είναι 0% και μια μπαταρία 70% είναι 100%. Αυτά τα επίπεδα χρέωσης που ορίστηκαν από το άτομο θα μπορούσαν ενδεχομένως να απαλλάσσονται κάθε φορά στα καθορισμένα επίπεδα χρέωσης.

Αλλά εδώ είναι το kicker: αυτό το αποτέλεσμα συνδέεται με μπαταρίες Ni-Cd ή με μπαταρία νικελίου-καδμίου. Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου είναι, προφανώς, ένα διαφορετικό είδος μπαταρίας, επίσης γνωστό ως “Li-ion” ή “LIB.” Με άλλα λόγια, οι μπαταρίες ιόντων λιθίου που «θυμούνται» ή δημιουργούν μια «μνήμη» είναι λανθασμένη αντίληψη.

Εργασία σε κύκλους
Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας περνά από «κύκλους φόρτισης». Κάθε φορά που μια μπαταρία αποφορτίζει το 100% της χωρητικότητάς της, που μετράται ως ένας κύκλος φόρτισης. Τώρα, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε 100% όποτε θέλετε. Για παράδειγμα, εάν εξαντλήσετε την μπαταρία σας από 100% έως 50%, έχετε χρησιμοποιήσει το ήμισυ του κύκλου φόρτισης.

Έτσι, την επόμενη φορά που θα φορτίσετε την μπαταρία σας από 50% έως 100% και στη συνέχεια να την αποστραγγίσετε ξανά στο 50%, θα έχετε χρησιμοποιήσει έναν άλλο κύκλο μισής φόρτισης – που οδηγεί σε έναν ολόκληρο κύκλο φόρτισης που χρησιμοποιείται. Η διάρκεια ζωής των μπαταριών κυμαίνεται από 400 έως 500 κύκλους φόρτισης προτού η ικανότητα του τηλεφώνου σας αρχίσει να δείχνει κάποια φθορά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τι να κάνετε με μια πρησμένη μπαταρία τηλεφώνου ή φορητού υπολογιστή

Πώς να μάθετε ποιά είναι η τελευταία φορά που χρησιμοποιήθηκε ο υπολογιστής σας