in

wowwow This is helpfullThis is helpfull

Ο φορητός υπολογιστής δεν ενεργοποείται;

Δοκιμάστε αυτές τις διορθώσεις

Το πρώτο συναίσθημα που έρχεται στο μυαλό όταν ο φορητός υπολογιστής σας δεν θα ενεργοποιηθεί είναι πανικός. Είναι η ιδέα για κάτι που πιθανότατα πληρώσατε μερικές εκατοντάδες και έρχονται αντιμέτωποι με τη συνειδητοποίηση ότι μπορεί, πράγματι, να σπάσει. Ωστόσο, δεν χάνονται όλα, οπότε θα πρέπει να ξεμπλέξετε από τη θέση του εμβρύου.

Εάν ο φορητός υπολογιστής σας δεν ενεργοποιείται, δοκιμάστε αυτές τις μεθόδους αντιμετώπισης προβλημάτων. Μπορεί να συναντήσετε ένα που λειτουργεί.

Επιθεώρηση της μπαταρίας

Πρώτα απ ‘όλα, θα πρέπει να ελέγξετε την μπαταρία και το περιβάλλον. Είναι συνδεδεμένο το καλώδιο τροφοδοσίας; Εάν όχι, κάντε το. Ο φορητός σας υπολογιστής μπορεί να είναι νεκρός. Αλλά πριν από αυτό, ελέγξτε όλο το μήκος του καλωδίου τροφοδοσίας για τυχόν εκτεθειμένα καλώδια, εγκαύματα ή φθαρμένα άκρα. Σε περίπτωση που εντοπίσετε ζημιά, αφαιρέστε αμέσως το καλώδιο τροφοδοσίας και αντικαταστήστε το.

Αυτό μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά δεν συνδυάσατε τυχαία καλώδια και τούβλα τροφοδοσίας; Εάν το κάνατε, το ηλεκτρικό τούβλο στο οποίο ανταλλάξατε ενδέχεται να μην παρέχει αρκετή ισχύ στον φορητό υπολογιστή σας, εμποδίζοντας τον φόρτιση. Πρέπει να αντικαταστήσετε το τούβλο ισχύος με ένα κατάλληλο μοντέλο, κατά προτίμηση ένα που ταιριάζει με τις ίδιες τάσεις με την τελευταία που είχατε.

Φυσικά, είναι αυτονόητο, ελέγχοντας την ίδια την μπαταρία. Δοκιμάστε το: αφαιρέστε την μπαταρία. Συνδέστε το καλώδιο τροφοδοσίας και δοκιμάστε να ενεργοποιήσετε τον φορητό υπολογιστή. Ενεργοποιήθηκε; Εάν ναι, έχετε μια κακή μπαταρία. Μια ανταλλακτική μπαταρία είναι σε τάξη. Εάν όχι, τότε κάτι άλλο είναι έτοιμο. Ας δοκιμάσουμε κάτι άλλο.

Η υπερθέρμανση προκαλεί προβλήματα

Όταν πρόκειται να παραμείνετε δροσεροί, οι φορητοί υπολογιστές είναι κατά πολύ κατώτεροι από τους επιτραπέζιους υπολογιστές. Όλα αυτά τα κομμάτια υλικού που είναι γεμάτα σε μικρό χώρο είναι μια συνταγή για μερικές πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Ευτυχώς, οι φορητοί υπολογιστές έχουν τον δικό τους τρόπο να παραμένουν δροσεροί, εκτός από τον εξαερισμό και αυτό μέσω της εσωτερικής θερμικής προστασίας. Εάν ο φορητός υπολογιστής σας ζεσταθεί πολύ, έχει τον άμεσο τερματισμό λειτουργίας προτού υποστεί ζημιά

Σίγουρα είναι ενοχλητικό, αλλά θα μπορείτε να ενεργοποιήσετε ξανά τον φορητό υπολογιστή μόλις κρυώσει. Πώς ήταν η πρόσφατη συνεδρία σας προτού να μην ενεργοποιηθεί ο φορητός υπολογιστής σας; Το χρησιμοποιούσατε σε μαξιλάρι ή κουβέρτα; Αποκλείστηκαν οι αεραγωγοί; Αυτοί είναι όλοι οι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη. Διατηρείτε πάντα τα ανοίγματα ανοιχτά για να διατηρείτε τον φορητό υπολογιστή σας δροσερό.

Με αυτά τα λόγια, είναι πιθανό ο εσωτερικός ανεμιστήρας να μην διατηρεί τίποτα δροσερό. Αυτό θα απαιτήσει τη βοήθεια ενός επαγγελματία για να ανοίξει την κουκούλα και να της δώσει μια ματιά. Μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας, αλλά διατρέχετε τον κίνδυνο να τραυματίσετε τον φορητό υπολογιστή περισσότερο ή τον εαυτό σας. Εάν σκοπεύετε να σκάσετε την κουκούλα, φροντίστε να γειώσετε τον εαυτό σας.

Δοκιμή με εξωτερική οθόνη

Είναι πιθανό ο φορητός σας υπολογιστής να είναι πραγματικά ενεργοποιημένος, αλλά η οθόνη δεν είναι. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να συνδέσετε το φορητό υπολογιστή σας σε μια εξωτερική οθόνη ή τηλεόραση. Οι περισσότεροι φορητοί υπολογιστές αυτές τις μέρες διαθέτουν θύρα HDMI, όπως και οι περισσότερες σύγχρονες τηλεοράσεις. Μόλις πραγματοποιηθεί η σύνδεση, θα πρέπει να δείτε την επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή σας, εάν αυτό ήταν το πρόβλημα.

Το υλικό απέτυχε

Επομένως, έχετε ελέγξει την μπαταρία, την οθόνη και ακόμη και παρέχετε ένα πιο δροσερό περιβάλλον, αλλά ο φορητός υπολογιστής εξακολουθεί να μην ανάβει. Τί κάνεις λοιπόν? Λοιπόν, δυστυχώς, μπορεί να είναι ένδειξη εσωτερικής βλάβης. Οι υπολογιστές είναι πολύ εύθραυστα πλάσματα, ειδικά φορητοί υπολογιστές λόγω της φορητότητάς τους. Ίσως το χτυπήσατε ελαφρά σε έναν τοίχο, χτυπώντας ένα καλώδιο χαλαρό. Ίσως μειώσατε το υλικό φορτίζοντας ηλεκτρικά. Υπάρχουν εκατό διαφορετικά σενάρια και όλα είναι τρομερά.

Σκεφτείτε τα πρόσφατα γεγονότα. Προσθέσατε περισσότερη μνήμη RAM; Ελέγξτε ότι έχει τοποθετηθεί σωστά. Παίζατε με τους εσωτερικούς χωρίς να γειωθείτε; Η ηλεκτρική ενέργεια μπορεί να μειώσει τη μητρική πλακέτα και άλλο υλικό. Σε κάθε περίπτωση, θα χρειαστεί τη βοήθεια ενός επαγγελματία. Ακόμα χειρότερα, μπορεί να χρειαστεί να αντικατασταθεί.

Συμπέρασμα

Εάν μία από τις παραπάνω λύσεις βοήθησε στην εκκίνηση του υπολογιστή σας, θα πρέπει να εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία να εκτελέσετε ορισμένες δοκιμές για να είστε ασφαλείς. Εκτελέστε λογισμικό προστασίας από ιούς και σαρώστε για τυχόν αποτυχία υλικού ενώ βρίσκεστε σε ασφαλή λειτουργία, αλλά το πιο σημαντικό, αντικαταστήστε οτιδήποτε έχει καταστραφεί. Η μπαταρία πήγε άσχημα; Απορρίψτε το σωστά και αποκτήστε ένα νέο. Είναι ελαττωματικό το καλώδιο; Σταματήστε να το χρησιμοποιείτε και αντικαταστήστε το, εκτός κι αν σας αρέσει να βλέπετε φωτιά σε φορητούς υπολογιστές.

Ας ελπίσουμε ότι ήσασταν αρκετά τυχεροί που βρήκατε τον ένοχο, να το διορθώσετε και να συνεχίσετε τη μέρα σας χωρίς να ξοδέψετε τα σκληρά κερδισμένα χρήματά σας για επισκευές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μικρόφωνο φορητού υπολογιστή δεν λειτουργεί;

Ο φορητός υπολογιστής Toshiba δεν φορτίζει;