in

Οι 4 καλύτεροι τρόποι δημιουργίας αντιγράφων δεδομένων στο σπίτι

Αν και μας αρέσει να πιστεύουμε ότι οι πληροφορίες που είναι αποθηκευμένες στους υπολογιστές μας είναι ασφαλείς και προστατεύονται από οποιαδήποτε βλάβη, δυστυχώς αυτό δεν συμβαίνει. Η απώλεια δεδομένων από επιθέσεις υλικού, ransomware και άλλο έγκλημα στον κυβερνοχώρο είναι πάντα μια διαφαινόμενη απειλή. Επιπλέον, δεν μπορείτε να ξεχάσετε την αποτυχία του συστήματος. Τελικά, υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους εσείς ή ένας εξωτερικός χρήστης μπορείτε να καταστρέψετε ή να μετατοπίσετε τις πληροφορίες στον υπολογιστή σας. Καθώς οι περισσότεροι βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στους φορητούς υπολογιστές τους, ειδικά εκείνοι που εργάζονται από το σπίτι, είναι απαραίτητο να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων και να αποφεύγετε να διακινδυνεύετε ευαίσθητες πληροφορίες. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το κάνετε αυτό, επομένως συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε τον καλύτερο τρόπο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων στο σπίτι με βάση τις ανάγκες σας.
ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΣΑΣ
Μερικές φορές το μόνο που χρειάζεται είναι ένα χυμένο ποτό ή τυχαία πτώση και το σύστημά σας καταστρέφεται οριστικά, καταστρέφοντας όλα τα αρχεία που υπήρχαν κάποτε εκεί. Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων σας θα βοηθήσει να διατηρήσετε όλα τα ευαίσθητα έγγραφά σας ασφαλή και εύκολα προσβάσιμα. Οι μέθοδοι που αναφέρονται παρακάτω το καθιστούν έτσι ώστε να μπορείτε πάντα να ανασύρετε φωτογραφίες, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, παρουσιάσεις και άλλα σημαντικά αρχεία στο ελάχιστο!
ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΣΑΣ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ
Πολλοί εκπλήσσονται με το πόσο απλό είναι να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων. Συχνά, μπορείτε να προστατεύσετε όλα τα αρχεία του συστήματός σας με λίγα μόνο κλικ!!
USB Flash Drive Ας ξεκινήσουμε με το προφανές. Είναι τα USB sticks (μονάδες flash AKA, μοχλοί αντίχειρα και μονάδες άλματος) ένα αξιόπιστο εργαλείο για μακροπρόθεσμη αποθήκευση δεδομένων; Αν και είναι βολικά και οικονομικά, μπορεί να μην είναι τα καλύτερα για τη συσκευή εργασίας σας. Η χωρητικότητα αποθήκευσης κυμαίνεται γενικά από 128 MB έως 256 GB, η οποία μπορεί να είναι πολύ μικρή για όλα τα αρχεία εργασίας σας, αλλά θα μπορούσε να λειτουργήσει για προσωπική χρήση. Δεδομένου ότι είναι τόσο μικρά σε μέγεθος, είναι πολύ εύκολο να χαθούν ή να καταστραφούν, γεγονός που ενέχει τεράστιο κίνδυνο για την εργασία ή τα προσωπικά αρχεία. Το πλεονέκτημα είναι ότι έχετε έναν απτό τρόπο να κρατάτε τα δεδομένα σας, τον οποίο προτιμούν πολλοί. Ωστόσο, πιστεύουμε ότι υπάρχουν πολλές πιο προηγμένες λύσεις χωρίς τόσα μειονεκτήματα που πρέπει να λάβετε υπόψη.
Σκληροί δίσκοι και SSD .Οι δίσκοι σκληρού δίσκου (HDD) και οι μονάδες στερεάς κατάστασης (SSD) είναι άλλες δημοφιλείς επιλογές φυσικής αποθήκευσης, και οι δύο είναι συμπαγείς και εύκολο να αποθηκευτούν στο σπίτι. Κατά τη σύγκριση των δύο, οι SSD είναι ξεκάθαροι νικητές. Είναι πιο γρήγορα, πιο αξιόπιστα και απαιτούν λιγότερη ενέργεια και διάρκεια ζωής της μπαταρίας της συσκευής σας για να λειτουργήσουν Και οι δύο επιλογές επιτρέπουν τη γρήγορη μεταφορά δεδομένων που είναι ένα ωραίο προνόμιο, ειδικά εάν μετακινείτε μεγάλα αρχεία ή πολλά δεδομένα ταυτόχρονα. Οι εξωτερικοί σκληροί δίσκοι και τα SSD είναι επίσης συμβατά με σχεδόν κάθε ηλεκτρονική συσκευή που διατηρεί δεδομένα, γεγονός που αυξάνει τη δημοτικότητά τους.
Συσκευή NAS.Μια συσκευή συνδεδεμένης αποθήκευσης δικτύου (NAS) λειτουργεί ως μίνι διακομιστής όπου οποιαδήποτε συσκευή εντός του ασύρματου δικτύου της μπορεί να έχει πρόσβαση στα αποθηκευμένα δεδομένα της. Είναι μια πιο ογκώδης επιλογή φυσικής αποθήκευσης, αλλά θα μπορούσαν να είναι μια εξαιρετική επιλογή για οικιακή χρήση, εάν έχετε την τάση να συχνάζετε σε περισσότερες από μία συσκευές, δηλαδή έναν επιτραπέζιο υπολογιστή και έναν φορητό φορητό υπολογιστή. Οι συσκευές NAS συνδέονται μέσω ενσύρματων καλωδίων Ethernet ή Wi-Fi. Οι χρόνοι μεταφοράς αρχείων είναι πολύ πιο αργοί επειδή είναι συνδεδεμένοι σε έναν δρομολογητή έναντι μιας συσκευής. Ωστόσο, είναι γενικά ένας ασφαλής και ασφαλής τρόπος δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων, αρκεί να παραμένετε ενημερωμένοι για τις ενημερώσεις του λειτουργικού συστήματος, να αποφεύγετε τη χρήση πάρα πολλών θυρών ταυτόχρονα και να ακολουθείτε άλλες βέλτιστες πρακτικές ασφάλειας NAS.
Cloud Backup .Τελευταίο αλλά σίγουρα όχι λιγότερο σημαντικό – αυτό μας φέρνει στο Cloud. Οι διαδικτυακές υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας παρέχουν έναν βελτιωμένο τρόπο αποθήκευσης και κοινής χρήσης των δεδομένων σας χωρίς την ανάγκη φυσικής συσκευής αποθήκευσης. Δημιουργεί αντίγραφα των πληροφοριών που ανεβάζετε και αποθηκεύει αυτά τα αντίγραφα σε έναν ασφαλή διακομιστή με κρυπτογράφηση υψηλής ποιότητας. Κάποιοι μπορεί να υποστηρίξουν ότι οι υπηρεσίες αποθήκευσης Cloud δεν είναι απαραίτητες εάν απλώς δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας δεδομένων στο σπίτι και είναι πιο κατάλληλες για μικρές επιχειρήσεις ή γραφεία. Το Google Drive και το Dropbox μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως δωρεάν λογισμικό δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Και οι δύο επιλογές διευκολύνουν την περιήγηση στο ιστορικό αρχείων και την αποθήκευση μεγάλων ποσοτήτων σημαντικών εγγράφων σε ένα μέρος. Ωστόσο, εάν χρειάζεστε περισσότερα από τη βασική γραμμή — δηλαδή, ένα εφεδρικό σύστημα που είναι πιο ασφαλές και προσφέρει μεγαλύτερες δυνατότητες αποθήκευσης — θα πρέπει να αναζητήσετε μια πιο προηγμένη λύση δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας οικιακών δεδομένων. Επιπλέον, εάν υποβληθείτε σε κυβερνοεπίθεση ή αποτυχία μονάδας δίσκου, η υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας μπορεί να σας βοηθήσει να επαναφέρετε τα δεδομένα που χάθηκαν με το πάτημα μερικών κουμπιών.
Για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων στο σπίτι, πολλοί βρίσκουν τον παραδοσιακό εξωτερικό σκληρό δίσκο μια τέλεια και αξιόπιστη λύση, ενώ άλλοι απολαμβάνουν την ευκολία του χώρου αποθήκευσης στο cloud. Όλες οι μέθοδοι δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας αρχείων έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, επομένως συνιστούμε να ερευνήσετε ποια επιλογή ταιριάζει στις συγκεκριμένες ανάγκες σας. Και αν εργάζεστε από το σπίτι, είναι σημαντικό να μιλήσετε με τον εργοδότη σας σχετικά με τις πολιτικές δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, καθώς ενδέχεται να έχουν συγκεκριμένες οδηγίες και προϋποθέσεις εντός της εταιρείας σχετικά με τον τρόπο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πώς επαναφέρω το πληκτρολόγιό μου;

Το WhatsApp σάς επιτρέπει να επισυνάψετε σημειώσεις στις επαφές