in ,

loveditlovedit

Η τηλεόραση LG δεν ενεργοποιείται;

Δοκιμάστε αυτές τις διορθώσεις

Οι τηλεοράσεις είναι οι άξονες του κέντρου ψυχαγωγίας όλων. Εάν θέλετε να κάνετε streaming Netflix, ή να παίξετε βιντεοπαιχνίδια ή να παρακολουθήσετε καλώδιο, θα χρειαστεί μια τηλεόραση. Αλλά τι κάνετε όταν η τηλεόρασή σας LG δεν ενεργοποιείται; Θυσιάζετε μια κατσίκα; Κλαις; Όχι, κανένα από αυτά. Ωστόσο, δεν έχετε επιλογές.

Με τη διαδικασία της εξάλειψης, ακολουθήστε τα βήματα κάθε μεθόδου που αναφέρεται παρακάτω μέχρι να συναντήσετε αυτήν που λειτουργεί. Ξεκινήστε με τις απλούστερες λύσεις που δεν πρόκειται να βλάψουν το πορτοφόλι σας πριν επιχειρήσετε τυχόν διορθώσεις υλικού.

Επαναφέρετε την τηλεόραση LG
Σε αυτήν την εποχή και οι τηλεοράσεις έρχονται με ένα είδος ασφαλούς αποτυχίας, μια «μαλακή» επαναφορά που μπορεί να διορθώσει τυχόν δυσκολίες στην εμπειρία της. Ναι, αυτό περιλαμβάνει επίσης μια τηλεόραση LG που δεν θα ενεργοποιηθεί. Αυτό γίνεται σε δύο μέτωπα: την τηλεόραση και το τηλεχειριστήριο. ξεκινήστε με την τηλεόραση.

1. Ξεκινήστε αποσυνδέοντας την τηλεόρασή σας.

2. Περιμένετε 60 δευτερόλεπτα. Ναι, είναι σημαντικό να το κάνετε. Δίνει αρκετό χρόνο στην τηλεόραση για επαναφορά.

3. Μετά από 60 δευτερόλεπτα, συνδέστε ξανά την τηλεόραση και ελέγξτε αν είναι τώρα ενεργοποιημένη. Όχι; Συνεχίστε στο Βήμα 4.

4. Πιάστε το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης και τραβήξτε τις μπαταρίες. Στη συνέχεια, πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί λειτουργίας στο τηλεχειριστήριο για πλήρη 30 δευτερόλεπτα. Και πάλι, είναι σημαντικό να το κάνετε επειδή γίνεται επαναφορά.

5. Τοποθετήστε ξανά ένα νέο ζεύγος μπαταριών στο τηλεχειριστήριο και δοκιμάστε να ανάψετε την τηλεόραση. Εάν δεν ενεργοποιηθεί, ίσως χρειαστεί να πραγματοποιήσετε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων.

6. Πριν προχωρήσετε στην επόμενη μέθοδο, δοκιμάστε να αλλάξετε πρίζες. Είναι καλύτερο να αποκλείσετε ότι δεν είναι το σπίτι σας και όχι η τηλεόραση LG.

Ξεσκονίστε την τηλεόρασή σας LG
Είτε το πιστεύετε είτε όχι, η σκόνη δεν είναι απλώς εύφλεκτη, μπορεί να αποτρέψει τη σωστή λειτουργία των ηλεκτρονικών συσκευών και μπορεί να είναι ο λόγος που η τηλεόρασή σας LG δεν ενεργοποιείται. Για παράδειγμα, εάν έχει δημιουργηθεί σκόνη σε μια θύρα HDMI, μπορεί να αποτρέψει τη σύνδεση μεταξύ καλωδίου και θύρας, εμποδίζοντας έτσι την ανταλλαγή δεδομένων. Δοκιμάστε να ξεσκονίσετε την τηλεόραση πριν από οτιδήποτε.

Η καλύτερη πορεία δράσης είναι μέσω δοχείων πεπιεσμένου αέρα ή, ακόμα καλύτερα, με ένα ξεσκονόπανο. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αφαιρέσετε το πίσω κάλυμμα και τη σκόνη. Εάν χρησιμοποιείτε πεπιεσμένο αέρα, φροντίστε να κρατάτε το δοχείο σε όρθια θέση. Μην το γέρνετε στο πλάι αλλιώς διατρέχετε τον κίνδυνο ψεκασμού συμπιεσμένου υγρού στις πλακέτες κυκλώματος. Δεν το θέλεις. Μην ξεχάσετε επίσης να καθαρίσετε το πίσω κάλυμμα.

Εκτελέστε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων
Έτσι, δοκιμάσατε μια “μαλακή” επαναφορά και δεν λειτούργησε ή λειτούργησε, αλλά το πρόβλημα έχει επιστρέψει. Λοιπόν, σε αυτήν την περίπτωση, είναι σωστή η επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων. Αυτό θα επιλύσει το πρόβλημα εάν το πρόβλημα προέρχεται από λογισμικό και όχι από υλικό.

Μια εργοστασιακή επαναφορά θα επαναφέρει όλες τις ρυθμίσεις όπως ήταν όταν η τηλεόραση έφυγε από τη γραμμή συναρμολόγησης. Είναι σαν να το φέρνεις σπίτι για πρώτη φορά. Όλες οι ρυθμίσεις εικόνας, οι ρυθμίσεις μενού, οι ρυθμίσεις ήχου – τα πάντα – θα επανέλθουν στην προεπιλεγμένη θέση τους.

Ετσι δουλευει:

1. Πατήστε το κουμπί Home στο τηλεχειριστήριό σας. Όταν εμφανιστεί το μενού, επιλέξτε Ρυθμίσεις.

2. Στην επόμενη σελίδα, επισημάνετε και επιλέξτε Γενικό μενού.

3. Στο γενικό μενού, θα πρέπει να δείτε την επιλογή Επαναφορά στις αρχικές ρυθμίσεις ή Επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων ή κάτι τέτοιο. Αλλάζει με βάση το μοντέλο, αλλά σημαίνει το ίδιο πράγμα.

Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, η τηλεόραση πρέπει να λειτουργεί. Αλλά και πάλι, αν δεν συμβαίνει αυτό, τότε το πρόβλημα πιθανότατα σχετίζεται με το υλικό – κάτι που δεν μπορεί να λυθεί από την εργοστασιακή επαναφορά.

Συμπέρασμα
Όπως μπορείτε να δείτε, δεν υπάρχουν πολλές επιλογές σχετικά με τη διόρθωση μιας τηλεόρασης LG που δεν θα ενεργοποιηθεί, αλλά έχετε μερικές λύσεις. Αφού δοκιμαστεί κάθε μέθοδος και τίποτα δεν λειτούργησε, θα ήταν πλεονεκτικό να το αφήσουμε στο κατώφλι ενός επαγγελματία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πώς να διορθώσετε την ένταση στην Sharp TV

Τρόπος αντιμετώπισης προβλημάτων μιας τηλεόρασης Insignia