in

Δείτε πώς μπορείτε να αποκτήσετε δωρεάν Wi-Fi οπουδήποτε

Το Wi-Fi μπορεί να βρεθεί οπουδήποτε στις μέρες μας και το καλύτερο Wi-Fi είναι το δωρεάν Wi-Fi. Απλώς προσέξτε τις σκοτεινές γωνιές του δωρεάν δημόσιου Wi-Fi, το οποίο μπορεί να μην είναι ασφαλές. Ακολουθούν οι συμβουλές και τα κόλπα μας που θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε συνδεδεμένοι με ασφάλεια ενώ βρίσκεστε εν κινήσει.

Χρησιμοποιήστε τον σαρωτή σας
Το Android σας θα σας πει ήδη εάν μια σύνδεση Wi-Fi είναι ασφαλής ή όχι. Απλώς μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Wi-Fi και αναζητήστε συνδέσεις που φέρουν την ετικέτα “ανοιχτές” ή “μη ασφαλείς” και συνδεθείτε. Σε αντίθετη περίπτωση, μια σύνδεση σε ένα ασφαλές δίκτυο είναι μόνο ένας κωδικός πρόσβασης μακριά. Μπορείτε να κοιτάξετε σε δημόσιους χώρους, όπως καφετέριες, για να δημοσιεύσετε κωδικούς πρόσβασης ή να ρωτήσετε έναν γείτονα εάν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δίκτυο Wi-Fi του για λίγο. Το σημαντικό είναι να θυμάστε να χρησιμοποιείτε τον σαρωτή σας και να έχετε τα μάτια σας καθαρά.

Χρησιμοποιήστε το Facebook “Find WiFi”
Ανοίξτε την εφαρμογή Facebook, την οποία είναι βέβαιο ότι έχετε ήδη κατεβάσει, πατήστε την καρτέλα Περισσότερα και ανοίξτε την “Εύρεση WiFi” με τη συσκευή σας iPhone ή Android. Αυτή η λειτουργία θα σας βοηθήσει να βρείτε κοντινές πηγές δωρεάν, δημόσιου Wi-Fi. Επιλέξτε από μια λίστα επιχειρήσεων στην περιοχή σας και δείτε τις ώρες λειτουργίας μαζί με τα ονόματα του δικτύου. Δεν έχουν επιλέξει ακόμη όλες οι επιχειρήσεις να έχουν τα δίκτυά τους στη λίστα, αλλά η λειτουργία Εύρεση WiFi του Facebook είναι ήδη πολύ χρήσιμη.

Χτυπήστε τη βιβλιοθήκη
Αν μένετε κοντά σε μια βιβλιοθήκη ή παίρνετε το μεσημεριανό σας κοντά σε μια βιβλιοθήκη, μπορείτε πάντα να λάβετε δωρεάν Wi-Fi για περιορισμένο χρονικό διάστημα από τον παλιό καλό αποθήκη βιβλίων. Και πάλι, μπορεί να χρειαστεί να περπατήσετε και να πάρετε ένα χαρτί, αλλά μερικές φορές ο κωδικός πρόσβασης Wi-Fi γράφεται στον τοίχο για να τον δουν και να τον χρησιμοποιήσουν όλοι.

Ελέγξτε την καλωδιακή συνδρομή σας
Μερικά από τα μεγάλα καλωδιακά δίκτυα παρέχουν επίσης δωρεάν πρόσβαση Wi-Fi στις συνδρομητικές τους προσφορές. Ρίξτε μια ματιά στα ψιλά γράμματα ή καλέστε την εξυπηρέτηση πελατών για να μάθετε εάν έχετε πρόσβαση σε δεδομένα στη συνδρομή σας. Αυτό δεν είναι τεχνικά δωρεάν, αλλά αν δεν ξέρατε ποτέ ότι είχατε πρόσβαση σε hotspot σε όλη την πόλη, είναι το επόμενο καλύτερο πράγμα.

Πηγαίνετε στα Starbucks ή McDonalds
Δεν χρειάζεται ιδιοφυΐα για να γνωρίζουμε ότι ορισμένες μεγάλες αλυσίδες χρησιμοποιούν δωρεάν Wi-Fi ως καρότο για να προσελκύσουν τους πελάτες. Ακριβώς όπως οι δωρεάν τουαλέτες στα McDonalds κάνουν πολλούς ανθρώπους να περνούν δίπλα τους σε στιγμές ανάγκης και να παραμείνουν για μερικές πατάτες, το ίδιο συμβαίνει και με το δωρεάν Wi-Fi. Σχεδόν αντισταθμίζει την πληρωμή έξι δολάρια για έναν καφέ Starbucks.

Χρησιμοποιήστε μια εφαρμογή βάσης δεδομένων Wi-Fi με πληθώρα
Instabridge

Το Instabridge είναι μια υπέροχη μικρή εφαρμογή όπου οι συνδέσεις Wi-Fi και οι κωδικοί πρόσβασης που προέρχονται από πλήθος συγκεντρώνονται σε ένα δίκτυο εκατομμυρίων. Το καλύτερο πράγμα είναι ότι περιλαμβάνει επίσης ασφαλείς συνδέσεις, οπότε εφόσον ένα άτομο πλήρωσε για αυτό το υπερτιμημένο latte, όλοι με την εφαρμογή μπορούν να απολαύσουν τη σύνδεση.

WeFi
Το WeFi είναι μια εξαιρετική εφαρμογή που σας συνδέει αυτόματα με οποιοδήποτε δωρεάν Wi-Fi στην περιοχή σας, με βάση τους συνδυασμένους πόρους εκατομμυρίων χρηστών όπως εσείς, που ξέρουν ότι όπου υπάρχουν αριθμοί, υπάρχει δύναμη. Με πάνω από επτά εκατομμύρια λήψεις και εκατοντάδες εκατομμύρια hotspot, το WeFi είναι βέβαιο ότι θα έχει κάλυψη ακριβώς εκεί που βρίσκεστε.

Λίγα λόγια για την ασφάλεια του δημόσιου Wi-Fi
Προτού βρείτε ένα δωρεάν δίκτυο Wi-Fi και μεταβείτε απευθείας, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη. Η αλήθεια είναι ότι, όπως όλα τα πράγματα στη ζωή, κανείς δεν σου δίνει κάτι χωρίς να περιμένει κάτι σε αντάλλαγμα. Τα δωρεάν σημεία Wi-Fi μπορούν να είναι η απόλυτη παιδική χαρά για όσους θέλουν να χακάρουν και να κλέψουν. Ποτέ δεν ξέρετε πώς να ασφαλίσετε ένα αγαθό, τα τυπικά πρωτόκολλα κρυπτογράφησης είναι ενός δικτύου στο οποίο ο καθένας μπορεί να εγγραφεί δωρεάν.

Μπορούν να συμβούν επιθέσεις Man-in-the-Middle, όπου οι χάκερ μπορούν να ακούσουν τα δεδομένα που κινούνται μεταξύ του δικτύου και μιας συνδεδεμένης συσκευής. Υπάρχουν επίσης Fake Hotspots για να ανησυχείτε. Εδώ ένας χάκερ θα δημιουργήσει κάτι που μοιάζει με ένα δωρεάν σημείο πρόσβασης Wi-Fi για να ενθαρρύνει τους χρήστες να συμμετάσχουν. Μόλις συνδεθεί, ο κακόβουλος δημιουργός μπορεί να χτυπήσει το υλικό σας με κακόβουλο λογισμικό ή ακόμα και να αναλάβει τον έλεγχο της συσκευής σας για να κλέψει προσωπικές πληροφορίες.

Εάν ανησυχείτε ποτέ για την αυθεντικότητα ενός δικτύου σε ένα μπαρ ή καφέ, ζητήστε από ένα μέλος του προσωπικού να επιβεβαιώσει ότι το δίκτυο Wi-Fi λειτουργεί από την επιχείρηση πριν συνδεθείτε. Εάν χρειάζεστε πραγματικά μια ασφαλή σύνδεση, ίσως χρειαστεί απλώς να χρησιμοποιήσετε τη σύνδεση Wi-Fi του τηλεφώνου σας για τον φορητό υπολογιστή σας ή άλλες συσκευές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χάσατε τα δεδομένα σας; Δείτε πώς μπορείτε να το ανακτήσετε, με τον εύκολο τρόπο

Πώς να χρησιμοποιήσετε το smartphone σας ως σημείο πρόσβασης Wi-Fi