in ,

wowwow

Έχετε νέο τηλέφωνο;

Μην ξεχάσετε να μεταφέρετε τους λογαριασμούς σας στο Google Authenticator

Εάν παραλείψετε αυτό το βήμα στο iPhone ή στο τηλέφωνό σας Android, θα μπορούσατε να καταλήξετε να κλειδώσετε από όλους τους λογαριασμούς σας.
Μην ξεχάσετε να μεταφέρετε την εφαρμογή Επαληθευτής της Google όταν δημιουργείτε ένα νέο τηλέφωνο!

Όταν λαμβάνετε ένα νέο τηλέφωνο, ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνετε – πριν ελέγξετε τις ρυθμίσεις του iPhone ή του Android σας – είναι να μεταφέρετε τους λογαριασμούς που έχετε δημιουργήσει στο Google Authenticator στο νέο σας τηλέφωνο. Με αυτόν τον τρόπο, θα διασφαλίσετε ότι θα έχετε ακόμα πρόσβαση στους κωδικούς δύο παραγόντων και θα συνδεθείτε σε αυτούς τους λογαριασμούς στο νέο σας τηλέφωνο. Χωρίς αυτούς τους κωδικούς, θα μπορούσατε κάλλιστα να κλειδώσετε τους διαδικτυακούς λογαριασμούς σας.

Ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων προσθέτει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας στους διαδικτυακούς λογαριασμούς σας, απαιτώντας έναν τυχαία εξαψήφιο κωδικό αφού εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας. Καθώς οι ανησυχίες για το απόρρητο συνεχίζουν να αυξάνονται εν μέσω παραβίασης, ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων (μαζί με έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης) είναι ένα σημαντικό βήμα που μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση της διαδικτυακής σας ασφάλειας, καθιστώντας πιο δύσκολο για τους άλλους να αναλάβουν τους λογαριασμούς σας.

Οι περισσότεροι ιστότοποι σάς δίνουν τη δυνατότητα να λάβετε τους κωδικούς 2FA μέσω γραπτών μηνυμάτων SMS ή χρησιμοποιώντας μια αποκλειστική εφαρμογή όπως το Google Authenticator, αλλά δεν συνιστούμε τη χρήση SMS Οι χάκερ είχαν μεγάλη επιτυχία εξαπατώντας τους ασύρματους παρόχους να αλλάξουν την κάρτα SIM που σχετίζεται με τον αριθμό τηλεφώνου ενός ατόμου και, με τη σειρά τους, να λαμβάνουν τους κωδικούς δύο παραγόντων που αποστέλλονται στον αριθμό τηλεφώνου σας. Το 2019, ο λογαριασμός Twitter του Διευθύνοντος Συμβούλου του Twitter Jack Dorsey αναλήφθηκε μετά την αλλαγή της κάρτας SIM του τηλεφώνου του.

Η Google δεν έχει ξοδέψει πολλή ενέργεια στην εφαρμογή Authenticator, αλλά ενημέρωσε την έκδοση Android νωρίτερα αυτό το έτος με ένα εργαλείο μεταφοράς που καθιστά τη διαδικασία εγκατάστασης σχεδόν ανώδυνη. Οι χρήστες iPhone δεν είναι τόσο τυχεροί, αλλά θα σας δείξουμε πώς γίνεται.

Οι χρήστες Android το έχουν εύκολο
Εάν αλλάζετε από ένα τηλέφωνο Android σε άλλο, κάντε τη ζωή σας πιο εύκολη χρησιμοποιώντας το νέο εργαλείο μεταφοράς. Βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε την τελευταία έκδοση του Authenticator στο παλιό σας τηλέφωνο ελέγχοντας για ενημερώσεις στο Play Store. Φυσικά, θα πρέπει επίσης να έχετε εγκατεστημένο το Authenticator στο νέο σας τηλέφωνο.

Στη συνέχεια, ακολουθήστε αυτά τα βήματα στο παλιό σας τηλέφωνο
1. Ανοίξτε το Authenticator και μετά αγγίξτε το εικονίδιο μενού με τις τρεις κουκκίδες ακολουθούμενο από μεταφορά λογαριασμών.

2. Επιλέξτε Εξαγωγή λογαριασμών και εισαγάγετε τον κωδικό PIN όταν σας ζητηθεί.

3. Επιλέξτε τους λογαριασμούς που θέλετε να μεταφέρετε και μετά πατήστε Επόμενο.

Είναι πολύ πιο εύκολο να μεταφέρετε τον Επαληθευτή τώρα που μπορείτε να εισαγάγετε υπάρχοντες λογαριασμούς.

Στο νέο σας τηλέφωνο
1. Ανοίξτε τον Επαληθευτή, πατήστε Έναρξη,

2. Πατήστε Εισαγωγή υπαρχόντων λογαριασμών; βρίσκεται στο κάτω μέρος της οθόνης.

3. Επιλέξτε Σάρωση κωδικού QR.

Το παλιό σας τηλέφωνο μπορεί να έχει μόνο έναν ή περισσότερους κωδικούς QR για σάρωση. Ακολουθήστε τις οδηγίες για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία μεταφοράς. Θα δείτε ένα μήνυμα επιβεβαίωσης για κάθε επιτυχημένη μεταφορά.

Οι χρήστες iPhone πρέπει να κάνουν κάποια επιπλέον βήματα.

Angela Lang / CNET
Οι χρήστες iPhone πρέπει να κάνουν κάποια επιπλέον δουλειά
Η Google δεν έχει προσθέσει τη δυνατότητα μεταφοράς λογαριασμών μεταξύ iPhone, οπότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τη μέθοδο παλιού σχολείου για τη μη αυτόματη μεταφορά των λογαριασμών σας Authenticator, ένας προς έναν. Να τι πρέπει να κάνετε:

1. Εγκαταστήστε το Authenticator στο νέο σας iPhone.

2. Στον υπολογιστή σας, επισκεφθείτε τον ιστότοπο επαλήθευσης δύο βημάτων της Google και συνδεθείτε στον λογαριασμό σας Google.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε τόσο το παλιό όσο και το νέο σας τηλέφωνο κοντά όταν μετακινείτε τον Επαληθευτή Google.

3. Κάντε κλικ στην επιλογή Αλλαγή τηλεφώνου στην ενότητα Εφαρμογή ελέγχου ταυτότητας. Επιλέξτε τον τύπο του τηλεφώνου που θα χρησιμοποιήσετε και ακολουθήστε τις οδηγίες. Εάν θέλετε να απενεργοποιήσετε εντελώς τον Επαληθευτή Google, κάντε κλικ στο εικονίδιο του κάδου απορριμμάτων και επιβεβαιώστε την απόφασή σας. Στη συνέχεια, η Google θα επιστρέψει στην παράδοση των κωδικών 2FA μέσω SMS.

4. Ανοίξτε την εφαρμογή Authenticator στο νέο σας τηλέφωνο και πατήστε Έναρξη> Σάρωση γραμμωτού κώδικα. Σαρώστε τον κωδικό QR που εμφανίζεται στον ιστότοπο της Google με την εφαρμογή Authenticator και, στη συνέχεια, εισαγάγετε τον εξαψήφιο κωδικό για να βεβαιωθείτε ότι όλα λειτουργούν σωστά. Μόλις γίνει αυτό, οι κωδικοί στην παλιά σας συσκευή δεν θα είναι πλέον έγκυροι.

Επαναλάβετε αυτήν τη διαδικασία για κάθε υπηρεσία που χρησιμοποιείτε αυτήν τη στιγμή με το Google Authenticator, είτε πρόκειται για Apple, Facebook, Dropbox ή Amazon. Μην διαγράψετε την εφαρμογή Authenticator από το παλιό σας τηλέφωνο έως ότου μετακινήσετε όλους τους λογαριασμούς στο νέο σας τηλέφωνο, διαφορετικά, θα κλειδωθείτε από αυτούς τους λογαριασμούς – και κανείς δεν το θέλει αυτό.

Τώρα που έχετε μεταφέρει τον Επαληθευτή Google στο νέο σας τηλέφωνο, αφιερώστε λίγο χρόνο για να μάθετε όλες τις κρυφές λειτουργίες του iPhone ή να αποκτήσετε τις κρυφές λειτουργίες του Android.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FaceTime με πολλά άτομα: Ναι, είναι δυνατό και θα λειτουργεί σε iPhone, iPad ή Mac

2 καλοί λόγοι για να αγοράσετε το iPhone 12 με την κάρτα Apple