in

The Game Awards 2023: Το Baldur’s Gate 3 και το Alan Wake 2 ηγούνται των υποψηφιοτήτων!

Οι υποψηφιότητες για τα Βραβεία του Παιχνιδιού φέτος έχουν ανακοινωθεί, με το Baldur’s Gate 3 και το Alan Wake 2 να συγκεντρώνουν τις περισσότερες υποψηφιότητες.

Με ονομασίες όπως “Οσκαρ του gaming” από κάποιους και “το μακροσκελέστερο εμπορικό γεγονός της βιομηχανίας” από άλλους, η εκδήλωση αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός.

Σε ένα έτος γεμάτο κριτικά αποθεωμένες κυκλοφορίες, ο ανταγωνισμός για τα κορυφαία βραβεία αναμένεται να είναι έντονος στην τελετή της 7ης Δεκεμβρίου.

Και οι δύο κύριοι υποψήφιοι έλαβαν οκτώ υποψηφιότητες η καθεία, συμπεριλαμβανομένου του Game of the Year.

Το survival horror Alan Wake 2 και το φανταστικό RPG Baldur’s Gate 3 θα αντιμετωπίσουν επίσης στις κατηγορίες Καλύτερης Κατεύθυνσης Παιχνιδιού, Καλύτερης Αφήγησης, Καλύτερης Μουσικής και Καλύτερης Ερμηνείας.

Στον αγώνα για το Παιχνίδι της Χρονιάς περιλαμβάνονται επίσης τα αποκλειστικά του PS5 Spider-Man 2, Resident Evil 4 Remake, Super Mario Bros Wonder και The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.

Το αποκλειστικό για το Xbox Starfield έλειπε εμφανώς από τις περισσότερες από τις κύριες κατηγορίες, αλλά πήρε μια υποψηφιότητα στην κατηγορία Καλύτερου RPG.

Στην Καλύτερη Ερμηνεία, η ερμηνεία του βρετανού ηθοποιού Ben Starr στο Final Fantasy XVI αντιμετωπίζει την εμφάνιση του Idris Elba στην επέκταση Phantom Liberty του Cyberpunk 2077.

Όσον αφορά τα ανεξάρτητα παιχνίδια, το παζλ-περιπέτεια Cocoon και το παιχνίδι που συνδυάζει το ψάρεμα με την περιπέτεια του HP Lovecraft, Dredge, είναι και τα δύο υποψήφια για το καλύτερο ντεμπούτο και το καλύτερο ανεξάρτητο παιχνίδι γενικά.

Ιδρύθηκαν από τον δημοσιογράφο Geoff Keighley το 2014, τα Βραβεία του Παιχνιδιού έχουν εξελιχθεί σε ένα σημαντικό γεγονός και οι διοργανωτές εκτιμούν ότι περίπου 103 εκατομμύρια θεατές παρακολούθησαν πέρυσι την τελετή μέσω livestream σε όλο τον κόσμο.

Η τελετή αποτελεί μία μίξη απονομής βραβείων και εκδήλωσης προβολής, με πολλούς θεατές να παρακολουθούν για νέα trailers και ανακοινώσεις επερχόμενων τίτλων.

Ένα κοινό κριτικό σχόλιο για την εκδήλωση είναι ότι αφιερώνει περισσότερο χρόνο στην προβολή trailers και διαφημίσεων παρά στην απονομή βραβείων, αλλά συνήθως περιλαμβάνει σημαντικές ανακοινώσεις.

Οι αποκαλύψεις της περασμένης χρονιάς περιλάμβαναν νέα βλέμματα στην ταινία Super Mario Bros και τη συνέχεια του Death Stranding του Hideo Kojima, καθώς και ημερομηνίες κυκλοφορίας για το Final Fantasy XVI και το Diablo IV.

Συνολικά υπάρχουν 31 βραβεία σε μια ευρεία γκάμα κατηγοριών, συμπεριλαμβανομένων σχεδίασης ήχου, καλύτερου ανεξάρτητου παιχνιδιού και καινοτομίας στην προσβασιμότητα.

Οι νικητές καθορίζονται από ένα πάνελ βιομηχανικών εμπειρογνωμόνων και ένα ψήφο των θεατών που μετρά για το 10% του τελικού σκορ.

Την περασμένη χρονιά, το God of War Ragnarök κέρδισε τη νύχτα και απέσπασε έξι βραβεία, συμπεριλαμβανομένου του Καλύτερης Ερμηνείας για τον ηθοποιό φωνής του Κράτους, Christopher Judge.

Η εντυπωσιακή οκτάλεπτη ομιλία του κατά την παραλαβή του βραβείου ήταν ένα από τα πιο αξιομνημόνευτα στιγμιότυπα της βραδιάς, δεύτερο μόνον στον “άνθρωπο του φλάουτου” – το μέλος της ορχήστρας που έκλεψε την παράσταση με την ενεργητική του εμφάνιση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Απατεώνας από το Suffolk που διακινούσε ακατάλληλες εικόνες, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 30 μηνών

Το “gaming cafe” στο Northampton χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της κουλτούρας των συμμοριών