in ,

Lego Fortnite: Ο κολοσσός των video games κυκλοφορεί ανταγωνιστή του Minecraft!

Το δημοφιλές παιχνίδι βίντεο Fortnite ξεκίνησε μια έντονα αναμενόμενη συνεργασία με τα Lego.

Η δημιουργία πάντα ήταν ένα βασικό στοιχείο του online παιχνιδιού πυροβολισμού, το οποίο έχει πάνω από 400 εκατομμύρια εγγεγραμμένους παίκτες.

Τώρα έχει κυκλοφορήσει ένα ολοκαίνουριο παιχνίδι επιβίωσης, όπου οι παίκτες θα κάνουν την δημιουργία τους με τα τουβλάκια Lego.

Και φαίνεται να έχει εμπνευστεί από το Minecraft – ένα παιχνίδι κατασκευής με τουβλάκια στο στυλ των Lego – το οποίο είναι το παιχνίδι με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών.

Η νέα λειτουργία παιχνιδιού μπορεί να αποκτηθεί με την εκκίνηση του Fortnite – το οποίο είναι δωρεάν για PC, PlayStation, Xbox και Switch.

Το Fortnite τεχνικά έχει πολλαπλές λειτουργίες παιχνιδιού, αλλά το online battle royale είναι από μακράν η πιο δημοφιλής, όπου μέχρι 100 παίκτες ανταγωνίζονται για να είναι ο τελευταίος που θα επιβιώσει.

Από την άλλη, το Minecraft είναι ένα παιχνίδι επιβίωσης όπου οι παίκτες κατασκευάζουν δομές καθώς και εργαλεία και όπλα.

Όταν το Fortnite κυκλοφόρησε για πρώτη φορά, είχε ένα παρόμοιο λειτουργίας επιβίωσης με δημιουργία, με τίτλο Fortnite: Save the World, το οποίο κυκλοφόρησε πριν ακόμη υπήρχε η λειτουργία του battle royale.

Ωστόσο, η εξαιρετική δημοτικότητα του Fortnite: Battle Royale – που εμπνεύστηκε από την ιαπωνική ταινία θρίλερ με το ίδιο όνομα και το PlayerUnknown’s Battlegrounds – ξεπέρασε πλήρως τις άλλες λειτουργίες του παιχνιδιού και το Fortnite είναι τώρα γνωστό σε περισσότερους ως ένα online παιχνίδι πυροβολισμού με στοιχεία δημιουργίας.

Όλα αυτά σημαίνουν ότι η νέα συνεργασία στην ουσία επαναφέρει το Fortnite στις ρίζες του, αλλά η σύνδεση με τα Lego είναι περισσότερο από ένα απλό ανανεωτικό.

Το υλικό gameplay δείχνει ότι ο κόσμος του παιχνιδιού έχει αλλάξει δραματικά, με δομές και χαρακτήρες βασισμένους σε προϊόντα Lego.

Και υπάρχουν στιγμές που είναι προφανώς εμπνευσμένες από το Minecraft, με τον παίκτη να χτίζει φράχτη γύρω από πρόβατα, να καλλιεργεί λαχανικά, να τρώει δίπλα σε φωτιά κατασκήνωσης, καθώς και να κόβει δέντρα για να αποκτήσει υλικά για την κατασκευή.

Οι θαυμαστές του Fortnite όμως δεν θα εκπλαγούν από αυτήν την πολύ καλή συνεργασία, καθώς το παιχνίδι είναι γνωστό για αυτό – έχοντας προηγουμένως διοργανώσει in-game συναυλίες με πραγματικούς διάσημους όπως ο Marshmello και η Ariana Grande.

Παρά το γεγονός ότι διαθέτει μια τεράστια βάση 70 εκατομμυρίων μηνιαίων παικτών, η Epic Games, η εταιρεία που αναπτύσσει το Fortnite, θέλει περισσότερα.

“Αυτό είναι απολύτως θέμα επέκτασης”, δήλωσε ο πρόεδρος Adam Sussman.

“Πρόκειται επίσης για διεύρυνση σε όρους της έλξης αυτών των εμπειριών σε μια ευρεία γκάμα κοινού, από παιδιά έως έφηβους και ενήλικες.”

Παιδιά και έφηβοι Έχουν κυκλοφορήσει μεγάλη ποσότητα παιχνιδιών Lego μέσα στα χρόνια, από το δημοφιλές του φανς Lego Island του 1997 μέχρι τα σύγχρονα παιχνίδια που συνδέονται με τα Star Wars, Harry Potter και Marvel.

Αλλά αυτά τα παιχνίδια, όπως και τα ίδια τα τουβλάκια, σχεδόν πάντα κατατάσσονται ως κατάλληλα για μικρά παιδιά.

Από την άλλη, το Fortnite έχει ταξινομηθεί ως PEGI 12 στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη, πράγμα που σημαίνει ότι θεωρείται κατάλληλο για παιδιά άνω των 12 ετών. Έχει παρόμοια αξιολόγηση και στις ΗΠΑ.

Για να αντιμετωπίσει αυτό το θέμα, ο κ. Sussman είπε ότι η Epic εργάστηκε πάνω σε χαρακτηριστικά γονικού ελέγχου και διαδικτυακής ασφάλειας για να διασφαλίσει ότι το παιχνίδι είναι κατάλληλο.

“Ένα από τα πράγματα που υλοποιήσαμε πρόσφατα ήταν ένα σύστημα αξιολόγησης, έτσι ώστε κάθε περιεχόμενο να αξιολογείται κατάλληλα για το κοινό,” δήλωσε.

“Και επιτρέπουμε – μέσω των γονικών ελέγχων μας – στους γονείς να αποφασίσουν ποιον τύπο περιεχομένου θα μπορούν να δουν τα παιδιά τους.

“Για παράδειγμα, [το Fortnite Lego mode] έχει αξιολόγηση E10+, ενώ το Fortnite είναι T. Πιστεύουμε ότι με αυτήν την αξιολόγηση μπορούμε να ελκύσουμε το νεαρό κοινό και να προσελκύσουμε ένα ολόκληρο νέο σύνολο κοινού που θα έρθει να βιώσει το Fortnite τώρα.”

Ωστόσο, το Fortnite έχει αντιμετωπίσει κάποιες κριτικές στο παρελθόν, ιδιαίτερα από τον πρίγκιπα Harry, ο οποίος το 2019 δήλωσε ότι το παιχνίδι “δημιουργήθηκε για να εθιστεί”.

Ωστόσο, ο επιμελητής του Eurogamer, Tom Phillips, είπε ότι τέτοια σχόλια συχνά απευθύνονται σε παιχνίδια βίντεο γενικά.

“Πολλές από αυτές τις κριτικές εστιάζονται στο πώς οι άνθρωποι ξοδεύουν τον χρόνο τους, πώς αλληλεπιδρούν με άλλους στο διαδίκτυο,” είπε.

Τελικά, είπε ότι οι άνθρωποι μπορούν να επιλέξουν ποιο παιχνίδι να παίξουν βασιζόμενοι στα ενδιαφέροντά τους και αν δεν τους αρέσουν τα παιχνίδια με πυροβολισμούς, απλά μπορούν να τα αποφύγουν.

“Στο battle royale, από φύσης του, θα είστε σε μάχη, θα πυροβολείτε ανθρώπους. Και υπάρχουν άνθρωποι που είτε δεν θέλουν να ασχοληθούν με αυτό, είτε είναι πιθανόν λίγο πιο μικροί για αυτό, όπως συμβαίνει με τα Lego.”

Για το Lego, ενδέχεται να μην είναι γνωστό τι θα προκύψει από τη συνεργασία με το Fortnite, αλλά η επικεφαλής προϊόντων και μάρκετινγκ Julia Goldin είπε ότι αυτό είναι το τίμημα της φιλοδοξίας.

“Κάθε συνεργασία και κάθε πράγμα που κάνεις, ειδικά πράγματα που είναι φιλόδοξα, έχουν πολλά άγνωστα μαζί τους,” είπε.

“Δεν ξέρουμε ακόμα πώς θα επιδράσει το παιχνίδι, τι θέλουν να κάνουν τα παιδιά έναντι αυτού που θέλουν να κάνουν οι άλλοι, ποια πράγματα θα αποτυπώσουν και ποια όχι.

“Έτσι υπάρχουν ήδη κάποια σχέδια για ενημερώσεις και νέες ιδέες που θα έρθουν… άλλου είδους παιχνίδια που θα είναι διαθέσιμα στην πλατφόρμα του Fortnite κατά τη διάρκεια του 2024.”

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το ChatGPT θα μπορούσε να καταχραστεί από απατεώνες και χάκερς!

Η Ρωσία χάκαρε Αμερικανούς ηθοποιούς και εμφανίζονται να “κράζουν” τον Zelensky