in

GTA 6: Τι γνωρίζουμε για το αναμενόμενο νέο παιχνίδι Grand Theft Auto

Ένα από τα πιο αναμενόμενα παιχνίδια μιας γενιάς πλησιάζει στο να κυκλοφορήσει.

Η Rockstar Games επιβεβαίωσε ότι το τρέιλερ για το GTA 6 θα αποκαλυφθεί τον Δεκέμβριο – αν και δεν υπάρχει ακόμα ημερομηνία κυκλοφορίας για το παιχνίδι.

Πέρασαν 10 χρόνια από τότε που η Rockstar Games κυκλοφόρησε το Grand Theft Auto 5.

Το πέμπτο αριθμημένο μέρος της σειράς είναι το δεύτερο πιο πωλημένο βιντεοπαιχνίδι πίσω από το Minecraft, με περισσότερα από 185 εκατομμύρια αντίτυπα που πωλήθηκαν.

Η Rockstar Games επιβεβαίωσε επίσημα ότι εργάζεται στο Grand Theft Auto 6 τον Φεβρουάριο του 2022.

Σε μια ανακοίνωση την Τετάρτη, ο πρόεδρος Sam Houser δήλωσε ότι το πρώτο τρέιλερ θα αποκαλυφθεί τον Δεκέμβριο για να γιορτάσει την 25η επέτειο της εταιρείας.

Το πρώτο βιντεοπαιχνίδι Grand Theft Auto κυκλοφόρησε το 1997 και έγινε best-seller παρά τις ανάμικτες κριτικές. Μετά από 25 χρόνια, η σειρά έχει κερδίσει κριτικές επικρίσεις, έχει αποστείλει περισσότερα από 405 εκατομμύρια αντίτυπα και συχνά κατατάσσεται ανάμεσα στα καλύτερα και πιο πωλημένα βιντεοπαιχνίδια.

Για το GTA 5, η Rockstar Games και η Rockstar North κέρδισαν τα βραβεία καλύτερου στούντιο και καλύτερου προγραμματιστή από το περιοδικό Edge και λάβανε το Bafta Academy Fellowship Award στα 10α Βραβεία Βιντεοπαιχνιδιών της Βρετανικής Ακαδημίας. Οι οπαδοί μπήκαν σε έκσταση με την ανακοίνωση του GTA 6, έχοντας περιμένει πολύ καιρό για τη συνέχεια, με φήμες που κυκλοφορούν εδώ και σχεδόν 10 χρόνια.

Διαρροές προσφέρουν μια εικόνα

Τα μεγαλύτερα νέα για το sequel έγιναν απρόσμενα τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν ξαφνικά εμφανίστηκε μια πρωτοφανής διαρροή στο διαδίκτυο που περιελάμβανε πάνω από 90 βίντεο και στιγμιότυπα από τα αρχικά στάδια ανάπτυξης του GTA 6.

Η Rockstar αναγνώρισε την παραβίαση ως νόμιμη, παραδεχόμενη: “Πρόσφατα υποκείμεθα σε εισβολή στο δίκτυο μας, κατά την οποία μια μη εξουσιοδοτημένη τρίτη πλευρά προσπάθησε παράνομα να αποκτήσει πρόσβαση και να λάβει εμπιστευτικές πληροφορίες από τα συστήματά μας, συμπεριλαμβανομένου υλικού από τα αρχικά στάδια ανάπτυξης για το επόμενο Grand Theft Auto.

“Είμαστε ιδιαίτερα απογοητευμένοι που λεπτομέρειες για το επόμενο παιχνίδι μας κοινοποιήθηκαν με αυτόν τον τρόπο. Θα σας ενημερώσουμε ξανά σύντομα και, φυσικά, θα σας παρουσιάσουμε επαρκώς αυτό το επόμενο παιχνίδι όταν είναι έτοιμο.”

Η διαρροή έδωσε μια πρώτη ματιά σε πιθανές πλοκές, χαρακτήρες και τοποθεσίες, αν και η Rockstar επέμενε ότι το gameplay που είδαμε ήταν ακόμα σε πολύ πρώιμα στάδια δημιουργίας.

Τα πλάνα έδειξαν μια σύγχρονη πόλη Vice City και απεικόνισαν τους χαρακτήρες του παίκτη, Jason και Lucia, να εισέρχονται σε μια συνοικιακή καμπαρέ και να ληστεύουν έναν τραπεζοκύλινδρο, υποδηλώνοντας ότι οι κύριοι πρωταγωνιστές μπορεί να συνεργαστούν σε μια ιστορία τύπου Bonnie and Clyde.

Γιατί πήρε τόσο καιρό; Πριν από την κυκλοφορία του GTA 5 το 2013, ο πιο μακρύς χρόνος αναμονής για ένα παιχνίδι Grand Theft Auto στην κύρια σειρά ήταν πέντε χρόνια.

Κάποιοι οπαδοί κατηγορούν την μακρά αναμονή στο GTA Online – την πολυπαίκτη έκδοση του παιχνιδιού που έχει λάβει συχνές ενημερώσεις και πιστεύεται ότι κερδίζει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια για την εταιρεία κάθε χρόνο.

Αλλά οι υψηλές προσδοκίες των οπαδών σημαίνουν ότι ο προγραμματιστής είναι γνωστός για το ότι παίρνει τον χρόνο του. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τον Μάιο, ο Strauss Zelnick, επικεφαλής της μητρικής εταιρείας της Rockstar, Take-Two Interactive, είπε ότι κάθε νέο παιχνίδι στη σειρά “πρέπει να είναι κάτι που δεν έχετε ξαναδεί ποτέ”.

Είναι αλήθεια ότι η σειρά έχει φήμη για την τεχνική καινοτομία και γνωρίζουμε ότι η Take-Two έχει κατοχυρώσει νέα “τεχνολογία ατμοσφαιρικού τρένου” για τη δημιουργία πιο ρεαλιστικών χαρακτηριστικών κινήσεων χαρακτήρων στο GTA 6.

Το Grand Theft Auto δεν είναι η μόνη κριτικά αναγνωρισμένη σειρά της Rockstar με μακρύ κύκλο ανάπτυξης. Το ανοιχτό κόσμο τους, το Wild West shooter Red Dead Redemption 2, κυκλοφόρησε το 2018 και αναδείχθηκε Παιχνίδι της Χρονιάς από πολλά περιοδικά και ιστοσελίδες. Επαινέθηκε για την προσοχή στη λεπτομέρεια και, όπως αναφέρεται, πήρε οκτώ χρόνια για να κατασκευαστεί.

Το στούντιο έχει θέσει ψηλούς στόχους για τον εαυτό του – αλλά η επιθυμία να παίξει κανείς το επόμενο κεφάλαιο δεν έχει ποτέ είναι πιο υψηλή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το Just Dance γίνεται προσβάσιμο για όλους!

Ο Aliro μπορεί να ξεκλειδώσει ένα νέο μέλλον για έξυπνες κλειδαριές και ψηφιακά κλειδιά.