in ,

Το YouTube μπαίνει και αυτό στο χώρο των παιχνιδιών!

“Το YouTube επεκτείνεται και στα παιχνίδια – τουλάχιστον για τους συνδρομητές του πληρωμένου πακέτου. Η πλατφόρμα προσφέρει στους χρήστες Premium πρόσβαση σε μια συλλογή online παιχνιδιών που μπορούν να παιχτούν απευθείας είτε μέσω της εφαρμογής στο κινητό είτε μέσω της εφαρμογής στον υπολογιστή. Γνωστά ως ‘Playables’, η εταιρεία παρουσίασε αρχικά αυτό το πειραματικό χαρακτηριστικό σε επιλεγμένους χρήστες τον Σεπτέμβριο. Όπως σημείωσε το Droid-Life, το YouTube έστειλε ειδοποίηση την προηγούμενη εβδομάδα στους συνδρομητές Premium ενημερώνοντάς τους για τα Playables και επιτρέποντάς τους να τα δοκιμάσουν. Αυτοί που επιλέξουν να συμμετάσχουν θα μπορούν να παίξουν συνολικά 37 μικρά παιχνίδια που ζουν αποτελεσματικά μέσα στο YouTube – δεν χρειάζεται να τα κατεβάσουν ή να τα εγκαταστήσουν.

Η επιλογή των παιχνιδιών δεν είναι πολύ προκλητική ή ‘παράξενη’ – περιλαμβάνουν αγαπημένα του κοινού όπως το Angry Birds Showdown, το Brain Out, το Daily Solitaire, το Daily Crossword και μερικά ακόμη από τα arcade παιχνίδια. Και μπορεί να μην είναι εδώ για πάντα. Η ειδοποίηση του YouTube Premium ανέφερε ότι τα παιχνίδια θα είναι διαθέσιμα μέχρι τις 28 Μαρτίου 2024. Προς το παρόν, οι μέλη Premium μπορούν να βρουν την πλήρη συλλογή παιχνιδιών στην ενότητα ‘Playables’ στην καρτέλα ‘Εξερεύνηση’.”

“Το YouTube εντάσσεται σε μια μακρά λίστα μη τεχνολογικών εταιρειών που προσπαθούν να επεκτείνουν στα παιχνίδια – συχνά με μεικτά αποτελέσματα. Μετά από χρόνια αναμονής, η Google ακύρωσε επίσημα την υπηρεσία της Stadia τον Ιανουάριο. Πριν λίγες εβδομάδες, η Amazon μείωσε πάνω από 130 θέσεις εργασίας στην ελεύθερη διαίρεση παιχνιδιών της και ανακοίνωσε ότι θα ‘επανεστιάσει’ τις προσπάθειές της. Το 2021, το TikTok υποσχέθηκε αυτό που αποκάλεσε ‘σημαντική προσπάθεια’ στα παιχνίδια, μόνο για την μητρική εταιρεία ByteDance να ανακοινώσει τη Δευτέρα ότι θα απολύσει περίπου 1.000 εργαζομένους από τη μονάδα των παιχνιδιών της.

Αλλά η μέτρια ιστορία δεν έχει εμποδίσει άλλες τεχνολογικές εταιρείες να προχωρήσουν στα παιχνίδια. Η Meta έχει πειραματιστεί με τα Instant Games περίπου επτά χρόνια· αυτό τον μήνα ξεκίνησε ένα νέο μοντέλο διανομής που επιτρέπει στους προγραμματιστές να δημοσιεύουν πρότυπες εκδόσεις των παιχνιδιών τους απευθείας στο Facebook. Η Netflix έχει κυκλοφορήσει παιχνίδια αποκλειστικά στο κινητό (οι κριτικές των οποίων είναι αρκετά μεικτές) και θέλει να επεκταθεί στα παιχνίδια στο cloud – αν και πιθανόν θα πάρει ακόμα κάποιο χρονικό διάστημα μέχρι να γίνουν διαθέσιμα στο κοινό.”

Οι πειραματισμοί του YouTube δεν είναι κάτι καινούργιο· η πλατφόρμα συχνά δοκιμάζει χαρακτηριστικά στους πληρωμένους συνδρομητές της πριν αποφασίσει εάν θα τα προσθέσει μόνιμα. Εκτός από τα Playables, οι μέλη Premium μπορούν επίσης να εγγραφούν για να δοκιμάσουν το χαρακτηριστικό συνομιλητικής τεχνητής νοημοσύνης του YouTube που επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν ερωτήσεις σχετικά με τα βίντεο που παρακολουθούν.

Τα Playables του YouTube φαίνεται να μην απευθύνονται τόσο σε σοβαρούς gamers όσο σε έναν τρόπο να γλυκάνει το μέλι για τους πληρωμένους συνδρομητές του. Η εταιρεία αύξησε την τιμή του Premium πλάνου της κατά 2 δολάρια αυτό το καλοκαίρι, και έχουν σημειωθεί παρόμοιες αυξήσεις τιμών συνδρομών streaming από Netflix, Apple, Amazon και άλλους. Καθώς αυτές οι υπηρεσίες γίνονται πιο ακριβές, ορισμένοι χρήστες φυσικά θα ακυρώσουν τις συνδρομές τους. Ενώ είναι δύσκολο να φανταστεί κάποιον που να εγγράφεται εκ των υστέρων στο YouTube Premium αποκλειστικά για τα Playables, μπορεί να πείσουν μερικούς αναποφάσιστους χρήστες να παραμείνουν για περισσότερο διάστημα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το Tumblr εγκαταλείπει τις συνδρομές Post Plus καθώς η πλατφόρμα συρρικνώνεται

Το Sports Illustrated δημοσίευσε άρθρα από ψεύτικους συγγραφείς τεχνητής νοημοσύνης!