in ,

Το Puzzmo του Zach Gage εξαγοράζεται καθώς η αγορά των παιχνιδιών σε εφημερίδες γίνεται πιο δυναμική!

Η μάχη για τα παιχνίδια σε στυλ εφημερίδας εντείνεται. Η Hearst — που εκδίδει περιοδικά όπως το Cosmopolitan, το Esquire και την εφημερίδα San Francisco Chronicle — ανακοίνωσε ότι εξαγοράζει το Puzzmo, μια πλατφόρμα παιχνιδιών παζλ που ηγούνται από ανεξάρτητους προγραμματιστές, όπως ο Zach Gage και ο Orta Therox. Με αυτή την κίνηση, η Hearst βρίσκεται απευθείας αντιμέτωπη με τις προσπάθειες στον χώρο των παιχνιδιών του The New York Times. Οι όροι της συμφωνίας δεν αποκαλύφθηκαν. Για σύγκριση, το 2022 το The New York Times εξαγόρασε το Wordle για “ένα μη αποκαλυπτόμενο ποσό στα χαμηλά επτά ψηφία”.

Το Puzzmo ξεκίνησε σε περιορισμένη μορφή beta τον Οκτώβριο και προωθείται ως αναδημιουργία της κλασικής σελίδας παιχνιδιών στις εφημερίδες. Περιλαμβάνει αρκετούς επώνυμους τίτλους σχεδιασμένους από τον Gage, όπως τα SpellTower, Really Bad Chess και Typeshift, μαζί με έναν απλοποιημένο σταυρόλεξο καθημερινά. Η ιστοσελίδα προσφέρει επίσης λειτουργίες κοινότητας, όπως πίνακες κατάταξης και επιλογές πολλαπλών παικτών. “Υπάρχουν υπέροχα πράγματα εκεί έξω,” είπε ο Gage τον Οκτώβριο σε συνέντευξη. “Αλλά δεν υπάρχει αυτός ο ολιστικός τόπος όπου οι άνθρωποι μπορούν να πάνε και να δημιουργήσουν μια κοινότητα γύρω από αυτά τα παιχνίδια.”

Ως μέρος της συμφωνίας, ο Gage και ο Therox θα συνεχίσουν την ανάπτυξη του Puzzmo, το οποίο προς το παρόν λειτουργεί ως ιστότοπος, με μια εφαρμογή για κινητά συσκευές υπό εξέλιξη. Ωστόσο, το Puzzmo θα αρχίσει επίσης να διατίθεται στους αναγνώστες περισσότερων από 50 εκδόσεων της Hearst, συμπεριλαμβανομένων της San Francisco Chronicle και του Popular Mechanics.

Επιπλέον, η Hearst θα εκδίδει άδειες για παιχνίδια του Puzzmo σε άλλους εκδότες. Σύμφωνα με την εταιρεία, αυτές οι συμφωνίες “δομούνται ως μοντέλα συνδρομής και έσοδων από διαφημίσεις με αμοιβή μεριδίου εσόδων.” Κάθε εκδότης λαμβάνει μια εξατομικευμένη έκδοση του ιστότοπου του Puzzmo, με την ίδια συλλογή παιχνιδιών. (Σε ανακοίνωση τύπου, η Hearst εξηγεί ότι “Η πλατφόρμα περιλαμβάνει εργαλεία χωρίς κώδικα για εκδότες εκτός του δικτύου της Hearst, για να προσαρμόσουν την εμφάνιση και το ύφος του Puzzmo, τις ρυθμίσεις, τα παιχνίδια και την πληρωμή του περιοδικού τους σύμφωνα με τις μοναδικές τους ανάγκες.”)

“Η ισχύς, η ευελιξία και η επεκτασιμότητα αυτού που έχουμε κατασκευάσει το καθιστούν ένα έξυπνο επιλογή για τους εκδότες, και είμαστε ενθουσιασμένοι που φτάνουμε τόσους πολλούς παίκτες μέσω του κοινού της Hearst,” δήλωσε ο Therox σε μια ανακοίνωση.

Η κίνηση της Hearst την βάζει σε άμεσο ανταγωνισμό με την The New York Times, η οποία έχει κάνει συνεχείς προσπάθειες για να επεκτείνει την παρουσία της στον χώρο των παιχνιδιών. Αυτό ξεκίνησε με την εξαγορά του ιούσου λεξικού Wordle το 2022, το οποίο συνεχίζει να υπάρχει ως μέρος της αυξανόμενης βιβλιοθήκης παιχνιδιών της εφημερίδας. Από τότε έχει προσφέρει ένα ανανεωμένο app και μερικά ακόμη παιχνίδια. Μερικά από αυτά ήταν επιτυχημένα, όπως το παιχνίδι ενώσεων Connections, ενώ άλλα, όπως το παιχνίδι μαθηματικών Digits, έχουν κλείσει.”

Σύμφωνα με τον Gage, τον επιτυχημένο λόγο του Wordle ήταν σημαντικός για να δείξει πόσο μεγάλα μπορούν να γίνουν αυτά τα παιχνίδια παζλ σε στυλ εφημερίδας. “Είναι πραγματικά υπέροχο να έχουμε κάτι εκεί έξω που έχει αποδείξει την κλίμακα της αγοράς,” είπε στο The Verge τον Οκτώβριο. “Επειδή αυτή τη στιγμή, όλοι προσπαθούν να το κάνουν. Για εμάς, ως μια πραγματικά μικρή εταιρεία, είναι εκπληκτικό: έχουμε το ακριβές προϊόν γι’ αυτήν την αγορά.”

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Η Eve φέρνει την παρακολούθηση ενέργειας στην ενσωμάτωσή της στο SmartThings

Το Google Pixel Watch 2 πωλείται στη χαμηλότερη τιμή των 299,99 δολαρίων!