in

Το Just Dance γίνεται προσβάσιμο για όλους!

Περισσότεροι από 135 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν παίξει το Just Dance – αλλά πόσο προσβάσιμο είναι για όλους;

Το βιντεοπαιχνίδι της Ubisoft περιλαμβάνει 500 μοναδικές χορογραφίες που ακολουθούν χρήστες από όλο τον κόσμο.

Ο Seth, 14 ετών, από το Dinas Powys, Vale of Glamorgan, προσκλήθηκε στο στούντιο της εταιρείας στο Παρίσι για να δοκιμάσει την τελευταία έκδοση.

Συνομίλησε με σχεδιαστές και χορογράφους και έδωσε τη γνώμη του σε μια νέα ρουτίνα για άτομα σε αναπηρικό καροτσάκι.

Ο Seth, ο οποίος πάσχει από μια σπάνια κατάσταση απώλειας μυϊκής μάζας που ονομάζεται Διουκέν Μυϊκή Δυστροφία, είναι μέλος του Ουαλικού Νεανικού Κοινοβουλίου.

Αυτή είναι η ιστορία του: 

Όπως και οι περισσότεροι έφηβοι, λατρεύω να παίζω παιχνίδια με τους φίλους μου και τα αδέλφια μου, αλλά το ότι χρησιμοποιώ αναπηρικό καροτσάκι σημαίνει ότι δεν μπορώ πάντα να συμμετέχω σε κάθε βιντεοπαιχνίδι.

Έχω μια αναπηρία που επηρεάζει τους μυς μου. Εάν παίξω ένα παιχνίδι που απαιτεί πολύ κίνηση, δεν είμαι πάντα πολύ καλός σε αυτό και τα χέρια μου κουράζονται εύκολα.

Το gaming είναι σημαντικό για μένα, οπότε ήθελα να μάθω πώς οι τεχνολογικές εταιρείες δημιουργούν νέα παιχνίδια που να ταιριάζουν σε ανθρώπους με αναπηρίες.

Κλήθηκα, μαζί με το Children in Need, να συναντήσω την ομάδα στο Παρίσι που βρίσκεται πίσω από το επιτυχημένο παιχνίδι Just Dance.

Η τελευταία έκδοση του παιχνιδιού περιλαμβάνει, για πρώτη φορά, μια ρουτίνα που εκτελείται από χορευτή σε αναπηρικό καροτσάκι.

Οι παίκτες καλούνται να κάτσουν και να ακολουθήσουν τις κινήσεις των χεριών κρατώντας το τηλέφωνο ή την κονσόλα τους.

“Όλοι μπορούν να απολαύσουν τη χαρά του χορού”, μου είπε η Stacey Jenkins, μία από τις ειδικούς σχεδιασμού προσβασιμότητας της Ubisoft.

“Η ανάπτυξη παιχνιδιών είναι ένα πολύ μακρύ διαδικασία, αλλά αν αρχίσετε να σκέφτεστε την προσβασιμότητα ακριβώς από την αρχή, μπορούμε να καθιστούμε τα πράγματα προσβάσιμα με σχεδιασμό.

“Εάν είστε προγραμματιστής και ενδιαφέρεστε για την προσβασιμότητα, απλά πρέπει να ακούτε τα άτομα με αναπηρίες.”

Αλλά είναι δυνατόν να γίνουν όλα τα παιχνίδια προσβάσιμα σε όλους τους ανθρώπους;

“Νομίζω ότι είναι πραγματικά δύσκολο να καταστήσουμε τα παιχνίδια εντελώς 100% προσβάσιμα για όλους απόλυτα ταυτόχρονα”, λέει η Stacey.

“Κάθε παιχνίδι που κυκλοφορούμε, αν είναι πιο προσβάσιμο από το προηγούμενο, τότε καλύπτουμε καλά τον δρόμο της πρόοδου.”

Μετά τη συζήτηση με τη Στέισι, δοκίμασα το Just Dance στο στούντιο με τον Φλοράντ Ντεβλεσάβερ, έναν Βέλγο χορευτή σε αναπηρικό καροτσάκι, που εμφανίζεται στο παιχνίδι.

Μου εξήγησε πώς έπρεπε να προσαρμόσει τις κινήσεις χορού για να ταιριάζουν σε αυτόν, καθώς και πώς να βεβαιωθεί ότι λειτουργούν ακόμα και σε ένα βιντεοπαιχνίδι.

Απολάμβανα πραγματικά τη συνάντηση με τον Φλοράντ και τον χορευτικό ρουτίνα στο στούντιο. Ήταν πραγματικά ευχάριστο.

Ήταν ωραίο να δω ότι ακόμα και αν έχετε μια αναπηρία, αυτή δεν καθορίζει τον τρόπο που ζείτε και μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε στη ζωή σας.

Νομίζω ότι οι άνθρωποι καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια να αναπτύξουν περισσότερα προσβάσιμα παιχνίδια, αλλά θα χρειαστεί κάποιος χρόνος.

“Έχουμε δει κάποια πραγματικά εντυπωσιακή πρόοδο,” μου λέει η Στέισι.

“Νομίζω ότι έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά.”

Νομίζω ότι οι εταιρείες παιχνιδιών πρέπει να βρουν τι λειτουργεί για τα άτομα με αναπηρίες, αλλά οπωσδήποτε πιστεύω ότι τα πράγματα αλλάζουν. Έχω εμπιστοσύνη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Η Nvidia ανακοινώνει εκδήλωση τον Ιανουάριο μετά από φήμες για την κυκλοφορία του RTX 4080 Super!

GTA 6: Τι γνωρίζουμε για το αναμενόμενο νέο παιχνίδι Grand Theft Auto