in ,

wowwow

Πώς να αλλάξετε το όνομα λογαριασμού σας στο Steam

Το Steam είναι μια απίστευτη πλατφόρμα για τους παίκτες που φιλοξενήσουν τα παιχνίδια στον υπολογιστή τους

Το Steam είναι μια απίστευτη πλατφόρμα για τους παίκτες που φιλοξενήσουν τα παιχνίδια στον υπολογιστή τους, ειδικά αν αυτό είναι το κύριο παιχνίδι παιχνιδιού. Υπάρχουν προσφορές για τα πιο καυτά παιχνίδια αρκετά συχνά ώστε να μπορείτε να βάζετε το πορτοφόλι σας σε κώμα (μην κλείσετε την ημερομηνία σας, καλοκαιρινές πωλήσεις). Εκτός από το ότι είναι μια εξαιρετική πλατφόρμα για gaming PC, λειτουργεί επίσης ως κοινωνική πλατφόρμα. Στην πραγματικότητα, το Steam έχει πολλά από αυτά που χρειάζεται το παιχνίδι: μια πλατφόρμα για αγορά, κοινωνικοποίηση και στέγαση των παιχνιδιών σας σε έναν καθαρό χώρο.

Στο Steam, όπως πολλές διαδικτυακές πλατφόρμες, σας δίνεται η δυνατότητα να δημιουργήσετε ένα όνομα χρήστη, κάτι που οι άλλοι θα σας βλέπουν ως και ως επίπεδο ασφάλειας κρύβοντας το πραγματικό σας όνομα. Ωστόσο, μπορεί να υπάρξει κάποια σύγχυση ως προς το τι μπορεί να αλλάξει και τι δεν μπορεί. Υπάρχει μια διαφορά μεταξύ ενός ονόματος λογαριασμού, του SteamID και του ονόματος παίκτη σας ή του “ονόματος χρήστη”. Δύο από τα τρία δεν μπορούν να αλλάξουν, αλλά ένα από αυτά μπορεί: το όνομα παίκτη ή το όνομα χρήστη σας.

Το όνομα του λογαριασμού σας είναι, φυσικά, ο λογαριασμός στον οποίο πληκτρολογείτε και δεν πρέπει ποτέ να δοθεί σε κανέναν, ούτε πρέπει να είναι ίδιο με το όνομα του παίκτη σας. Το SteamID είναι ένα μοναδικό σύνολο χαρακτήρων που μπορούν να προσδιορίσουν το λογαριασμό σας στο Steam και ανεξάρτητα από το πόσες φορές αλλάζετε το όνομα του παίκτη σας, θα παραμείνει επίσης στατικό και αληθινό. Σκεφτείτε το ως να γνωρίζετε το άτομο πίσω από τη μάσκα. Δεδομένου ότι τα ονόματα των παικτών μπορούν να αλλάζουν συνεχώς, ένα SteamID μπορεί να διασφαλίσει ότι κάποιος δεν εμφανίζεται ως άλλος. Το όνομα του παίκτη σας, από την άλλη πλευρά, είναι ο τρόπος που όλοι σας βλέπουν. Στην πραγματική ζωή μπορεί να είστε ο John Doe, αλλά στο Steam, είστε γνωστοί ως “Xx_NoobDestroyer_xX”.

Ίσως ήρθε η ώρα να το αλλάξετε, έτσι;

Αλλαγή του ονόματος Steam
Η αλλαγή του ονόματος Steam σας είναι μια αρκετά απλή διαδικασία και μόλις το μάθετε, μπορείτε να το αλλάξετε όσες φορές θέλετε. Σε τελική ανάλυση, δεν χρειάζεται να κολλήσετε με το νεαρό όνομα που επιλέξατε την πρώτη φορά. αλλάξτε το τόσο συχνά όσο αλλάζετε τα ρούχα σας.

Δείτε πώς το αλλάζετε:

1. Αρχικά, εντοπίστε και ξεκινήστε το πρόγραμμα-πελάτη Steam και συνδεθείτε με το λογαριασμό σας στο Steam, εάν δεν είστε ήδη συνδεδεμένοι.

2. Στην επάνω δεξιά γωνία του πελάτη, θα δείτε το όνομα του παίκτη σας, ένα μικρό βέλος και το τρέχον ποσό στο πορτοφόλι Steam. Κάντε κλικ στο βέλος για να ανοίξετε ένα αναπτυσσόμενο μενού. Στο μενού, επιλέξτε Προβολή του προφίλ μου.

3. Στη σελίδα του προφίλ σας, κάντε κλικ στο Επεξεργασία προφίλ που βρίσκεται στο επάνω δεξιό τμήμα της σελίδας.

4. Τώρα, στο επάνω μέρος της σελίδας, θα δείτε το “Όνομα προφίλ”. Διαγράφοντας ό, τι υπάρχει αυτήν τη στιγμή, μπορείτε να πληκτρολογήσετε ένα νέο όνομα παίκτη, όνομα προφίλ ή όνομα χρήστη, όποιο από τα δύο θέλετε να το αντιμετωπίσετε. Αυτό το όνομα προφίλ είναι αυτό που θα βλέπουν οι χρήστες.

5. Όταν τελειώσετε, μεταβείτε στο κάτω μέρος της σελίδας για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας. Κάντε κλικ στην επιλογή Αποθήκευση αλλαγών. Το νέο σας όνομα προφίλ θα τεθεί σε ισχύ αμέσως.

Εντοπισμός του SteamID σας
1. Στην επάνω αριστερή γωνία του προγράμματος-πελάτη Steam, θα δείτε μερικές καρτέλες. Κάντε κλικ στο Προβολή, το οποίο θα ανοίξει ένα αναπτυσσόμενο μενού γεμάτο επιλογές και ρυθμίσεις για να διαλέξετε. Θέλετε να κάνετε κλικ στο Ρυθμίσεις, που βρίσκεται στο κάτω μέρος του αναπτυσσόμενου μενού.

2. Τώρα, κάνοντας κλικ στο Ρυθμίσεις θα έπρεπε να είχε ανοίξει το παράθυρο Ρυθμίσεις. Θα δείτε μια στήλη διαφορετικών επιλογών στην αριστερή πλευρά του παραθύρου. Κάντε κλικ στο Interface. Κάτω από τις ρυθμίσεις διασύνδεσης, αφήστε ένα σημάδι επιλογής δίπλα στο πλαίσιο για “Γραμμή διευθύνσεων διεύθυνσης URL Steam όταν είναι διαθέσιμο” εάν δεν είναι ήδη ενεργοποιημένο.

3. Στη συνέχεια πρέπει να κάνετε κλικ στην καρτέλα Όνομα χρήστη στο επάνω μέρος.

4. Εφόσον ενεργοποιήσατε την εμφάνιση της γραμμής διευθύνσεων URL, θα τη δείτε κοντά στην κορυφή. Μέσα στη διεύθυνση URL, θα δείτε ένα σύνολο αριθμών ή, εναλλακτικά, ένα όνομα και εάν συμβαίνει αυτό, τότε ψάχνετε μια προσαρμοσμένη διεύθυνση URL (το στιγμιότυπο οθόνης έχει αποκλειστεί λόγω απορρήτου).

Υπάρχουν αρκετοί ιστότοποι που μπορείτε να επισκεφτείτε και μπορούν να μετατρέψουν μια προσαρμοσμένη διεύθυνση URL Steam σε SteamID ενός χρήστη. Οι αιτήσεις για τέτοιες είναι ελάχιστες.

Συμπέρασμα
Όπως μπορείτε να δείτε, η εύρεση του ονόματος του προφίλ σας και η αλλαγή του είναι εύκολη και αρκετά χρήσιμη. Ωστόσο, αν ελπίζατε να αλλάξετε το όνομα του λογαριασμού σας, θα απογοητευτείτε πολύ. Κανείς δεν πρέπει να κοιτάξει το όνομα του λογαριασμού σας, αλλά εσείς, όπως θα έπρεπε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πώς να μάθετε ποιος αποθήκευσε τον αριθμό σας…

Μπορείτε να συνδέσετε AirPods στο Xbox One;